Августовски бебета 2020 ! Тема 3

• 20 478
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
И моята понякога диша все едно има хрипове.
Да ви кажа онзи ден ходих до Одрин и оставих малката да я гледа сестра ми. И било е кошмар, що годе до обяд е била спокойна след това рев, отказ да яде от шише , мятъне на ръце и крака, искала е да суче от всичко живо , не е спала хич и рев, рев рев. Горкото ми дете изтормози се, но пък на мен ми се отрази добре смяната на обстановката за тези исторически 12 часа. Та за тези които кърмят само не е добра идеята за дълга раздяла.
Впрочем колко време може да се съхранява кърмата в фризер, аз знаех че е 1 година, но на пликовете ми пише само 3 месеца дълбоко замразяване.

# 61
Ахахахахаха, Лайка, и аз много се успокоявам, когато видя, че не само ние сме зле, ама почвам да си мисля, че ние сме най-зле с малкото терористче. Вчера пак е стояла будна от 16:00 до 22:00 😬 А направо ми прилошава като си помисля за разходка с количката. Чета тук как някой беше писал, че бебето навън спи по 5 часа. Моето спи по 20 минути след като е крещяла още поне толкова навън и после като се събуди пак крещи и я разнасяме докато се приберем...

# 62
  • Denmark
О, аз се отказах от количката съвсем Joy и без това е студ вече тук. Използвам да се разнообразявам като ходя да пазарувам Disappointed Relieved Като порасне още малко, за да ми обръща внимание вместо да пищи, имам чувството, че няма да се прибирам изобщо. Grinning А да заспи сам като го оставя в леглото, ми звучи като мираж. Не иска бибка, не му се доспива ако яде от шишето, банята хич не го успива, а напротив. Sweat Smile

# 63
Количката и аз скоро ще я отпиша! До скоро спеше навън по 2-3 часа, сега само гледа и се првъзбужда и почва едно бясно мятане на ръце и крака!
Днес го изведох за малко и след това не мога да го успокоя.
Ще взема да купя още един слинг и дано привикне в него, че не знам какво ще правим. Иска на ръце но не седи мирен и само си клати главата, а и много ми тежи вече.
Чета разни групи в фейса и се успокоявам, че не само аз съм така, така че не сме единствените. Даже сме правило, докато майките с еднорозите са изключение Simple Smile.

# 64
Лайка, към ТРЗ се подават декларации + акта за раждане, за да ти се изплаща майчинството. След навършване на една година на бебето се попълва друга подобна ако ще продължаваш с майчинството.  Аа даже попълних всичко още сега като се разбрахме, че ако се случи да се върна по-рано на работа, просто няма да входират другата декларация.

Не бих тръгнала на дълъг път ако кърмя( без детето), защото всичко става по пътя.  А и не искам да си представям как ли ще чувства това дете, което през няколко часа суче изведнъж да спре да ме усеща, да не може да ме помирише...то не е гаранция, че ще има драма, но....(на мен най-големият ми страх като малка беше да не остана без родители.)

Ох, днес голямо обикаляне, времето страхотно и гледах да наваксам с много неща навън.

Оказа се, че са забавили доставката на памперсите от Англия, които си поръчвам на една мацка и ходих да купувам други от тук.

Почнах да се оглеждам за Коледни играчки, че и бабите скоро ще ме подлудят какво да пазаруват за децата.

# 65
Как обикаляш с бебето?
Аз го дебна да заспи, оставям го на баба му и отивам за 10-15 Мин до магазина за храна до нас. За всичко друго поръчвам по нета. Моя страх е да не се разциври и баба му да не може да го укроти Simple Smile. Обикновено се буди с рев тъй като е гладен и за сега само аз го храня, макар да е на бутилка.
Много ми се иска някой да ми даде поне една сутрин отмяна и да мога да се наспя като хората!
Ето в момента пак спи, но аз седя и го люлея! За храната пък да не говорим. В момента съм по- слаба от това което бях преди да забременея!

# 66
Нямам проблеми, до сега не съм имала път, в който да е  нещо неописуемо или непреодолимо като ситуация....не знам...нагласа, "кротко" бебе....проба грешка къде и харесва, къде не.....

# 67
Абе и аз обикалях докато реши, че не иска да ходи по магазини! Типичен мъж мама му стара Simple Smile.
При нас характера се мени всяка седмица и никога не знам какво ще ми сервира. Ето до сега обичаше да спи в количката на вън, но вече не иска! Вече нали се оглежда и явно гледката на вън е в повече за сетивата му.

# 68
Аз количката и кошарата съм ги отписла, като не става няма да се мъчим. Спи на спалнята със мен а на разходки излизаме пред блока на ръце. 2 дни се мъчих с разходки в хубавото време, но наистина голяма мъка и много, много рев 😩

# 69
Аз тази вечер официално абдикирах.
Баща му си мисли, че режим се прави за 3 дни и нямало било проблем, че вчера сме ходили на гости. Не било от това превъзбудено детето, ами си бил такъв.
Оставих му го да го гледа и се затворих в кухнята. Казах да ме извика само, ако е гладен или се задави.
Без режим да го гледа той, майка му или който той си пожелае...

# 70
Аз количката и кошарата съм ги отписла, като не става няма да се мъчим. Спи на спалнята със мен а на разходки излизаме пред блока на ръце. 2 дни се мъчих с разходки в хубавото време, но наистина голяма мъка и много, много рев 😩
Времето е кофти иначе и аз ще го изкарам на ръце, друг е въпроса колко ще издържа тъй като сигурно е вече 7кг.
Като го изкарвам пък с количката, гледам когато е спокоен да го метна в количката без значение с кво е облечен и го повивам с две одеала Simple Smile. Ако се наложи да се прибираме на ръце не знам как ще го прибирам гол Simple Smile.

# 71
Аз тази вечер официално абдикирах.
Баща му си мисли, че режим се прави за 3 дни и нямало било проблем, че вчера сме ходили на гости. Не било от това превъзбудено детето, ами си бил такъв.
Оставих му го да го гледа и се затворих в кухнята. Казах да ме извика само, ако е гладен или се задави.
Без режим да го гледа той, майка му или който той си пожелае...
Дано обаче това "наказание" е само за ТМ, а не и за детето.....хахахаха  На моменти и ММ забравя, че бебето плаче не само, когато е гладна и това, а защото и е скучно, иска да я гушкат, иска да я вдигнат..... Че е нахранена, преобута, наспана и весела той като се прибира, не е защото е така винаги, а защото съм се погрижила за нея и аз си знам с цената на какво. Вечер защото не я чува, ( аз я усещам преди да почне да плаче, ), много рядко се стига до плач....и едва ли не цяла вечер не се буди да суче и аз трябва да съм отпочинала и свежа, да не съм раздразнителна и пр. И някой път така се зъбя, защото като някой не носи твоите обувки, много бързо забравя колко е тежко може да ти е.
Бях чела преди години статия( нямам спомен, колко достоверна и дали беше научна), в която сравняват стреса, на който са подложени жените, които гледат бебе/та на стресът, който изпитват войниците по време на война. Съотнасяха будуването, лишаването от елементарно задоволяване на нужди, неспане, напрежение, очакване, неизвестно и т.н.

# 72
Harista, не е наказание, ама ми направи впечатление с каква увереност говори за режим и гледане на бебе, та му казах, че сигурно съм пропуснала нещо от живота му за последните 13г. и не съм разбрала кога е станал толкова компетентен, та го оставих да се изяви, така да се каже.
Той пък малкият най-накрая заспа Joy

# 73
Лайка, заспал е, защото такива са законите на Мърфи Wink А и най-вероятно те е усетил, че си се напрегнала и е решил да покаже мъжка солидарност с баща си. Ето сега удобен момент таткото да поема тази така "лесна" задача. Преди като се е случвало, макар и рядко баткото да не може да заспи и заспи от раз в баща си му казвах: "Щом заспива толкова бързо в теб, ще имаш привилегията приспиването да е твой ангажимент" Много бързо разбра, че не е толкова лесно.
Ох, ама последните ми два поста "звучат" така все едно съм ги писала със негативизъм към мъжете, които не помагат много или имат мнение, а то се опитвам малко на шега....днес не ми е ден.

# 74
Чакам аз известия, а то... нова тема сме имали. 😀
Страхотна е, наистина! Поздравления за старанието.

И МП ми се "кара" като се поизнервя, но той е по веселата част - да се гушкат, да си играят, но сега като се превъзбуди малката и зийна като батланин, ми я връчи и излезе, защото трябвало да отиде до Лидл... ама не разбрах за какво. А сутринта след пореден неуспешен опит да я накърмя, след като повърна за 179 път и трябваше ОТНОВО да я преоблека, за да мога да започна да я приспивам и като заспи да седна да се цедя, ми каза, че не можел да ме търпи такава нервна и да съм викала някой до ми помага.... Дори с железни нерви да си, в един момент ти писва. Това чувство на безпомощност, че не успяваш да направиш нещата като хората, на бащите не им тежи. И как да му обясня, че не се нервя на детето си, а на себе си.
Оплаках се и аз.

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 21:46 от kitty_

Общи условия

Активация на акаунт