Августовски бебета 2020 ! Тема 3

• 20 614
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • Denmark
Мисля, че й двете страни имат нужда от повече разбиране.
И ние вкъщи понякога се изнервяме (аз по-често), но не крещя, а млъква и чакам да ми мине първоначалното ядосано и после говорим с нормален тон. МП като се изнерви обаче хич не може да го владее и пак аз съм тази, която диша-издиша и на него му става кофти и пак е мир. Grinning Цялото ми детство е минало с крещящи хора и сега никак не искам да вирея в такава обстановка. Но това си е характер и е трудно да се промени човек. Аз пак си го оправям моя мъж, когато се наложи, но точно с две думи, равен тон и лош поглед. Simple Smile

Между другото Дейзи се изгуби някъде Rolling Eyes изобщо много майчета спряха да пишат, дано е само заради много игри с бебоците Heart

# 76
Разбирам, влизам в положение, но това ми излиза през носа. А и обичам да се оправям и справям сама, обичам всичко да ми е както аз искам, защото ако нещо е иначе ми коства също толкова енергия да преглътна ,колкото да го направя съответното нещо. Обичам да угаждам и да " глезя" , обичам да предугаждам нещата. Като знам ,че ще търси нещо, предпочитам да му го дам, отколкото да почна да обяснявам къде е ,после да ми се каже ,че го няма ,да стана да го търся и то да е там.  Или ако трябва да напомня да се свърши нещо поне 2 пъти ....гледам пак сама ,че се нервя . Аз искам като някой ще помага да помага,когато на мен ми е удобно, когато имам нужда и както аз бих го направила, защото ако не е ще го преправя и така. Та спестявам си много нерви като правя, колкото се може повече неща сама, но пък това ме изнервя и става омагьосан кръг. Хем боли, хем сърби....За това и колегите обичат да работят с мен хахаха. Дразня се като се правят нещата отгоре отгоре и на пренебрежителното отношение към работата и задачите.

# 77
  • Denmark
Хариста, да не си зодия овен? Joy Все едно аз съм писала твоя пост Joy

# 78
Гледайте да не се ядосвате за такива неща : -). Както казва една моя колежка  life is too short Simple Smile.
И аз се нервех в началото на много неща, но вече ги подминавам иначе няма да му излезе края.
Единственото което ме нерви е когато почти съм приспала малкия и някой да изтропа с нещо! Майка ми има този навик и преди малко тъкмо го бях успокоила и тя реши, че трябва да измие една чиния!!! Навиках я за бързо и сега ме е яд, обаче пък мен ме чака пак безсънна нощ, а всички други ще спят! Опита се да го приспи, но като видя че не става и пак го остави на мен.
През деня малкия като спи всички лягат да си почиват или излизат на вън, а аз люлея я люлката я количката! От безсъние почнах да сънувам, даже вече не съм сигурна дали е било сън или съм халюцинира някакви абсолютно кошмари.

# 79
Гледайте да не се ядосвате за такива неща : -). Както казва една моя колежка  life is too short Simple Smile.
И аз се нервех в началото на много неща, но вече ги подминавам иначе няма да му излезе края.
Единственото което ме нерви е когато почти съм приспала малкия и някой да изтропа с нещо! Майка ми има този навик и преди малко тъкмо го бях успокоила и тя реши, че трябва да измие една чиния!!! Навиках я за бързо и сега ме е яд, обаче пък мен ме чака пак безсънна нощ, а всички други ще спят! Опита се да го приспи, но като видя че не става и пак го остави на мен.
През деня малкия като спи всички лягат да си почиват или излизат на вън, а аз люлея я люлката я количката! От безсъние почнах да сънувам, даже вече не съм сигурна дали е било сън или съм халюцинира някакви абсолютно кошмари.
Защо не оставиш малкия да спи при майка ти в съседната стая за една нощ за да поспиш малко?
Момичета, като ви слушам за безсънните нощи и колко трудно заспиват бебоците ми става едно тегаво такова... Сигурно на ваше място няма да издържа Sad Надявам се по-бързо да отминат тези периоди и да започнете да си набавяте необходимите дози сън, той наистина е много нужен.

# 80
Там е работата че вечер се буди през 3 часа да яде и се буди с рев. Ето вече всички са по леглата а аз го дебна защото спи неспокойно и може да поиска бибероната. Сутрин пък става в 6...

# 81
  • София
Ние си имаме рвжим, но е доста хаотичен. Ставаме към 10:30 (сега вече към 9:30), сменям памперса, хапва, играем си и се разхождаме 15-20 мин., после спи още около 2 часа, а аз пия кафе, закусвам и върша някакви работи из къщи. После сменям памерса пак, хапва и излизаме навън с количката. Тя само чака да излезем и заспива с ръчичките нагоре. Heart Eyes Прибираме се около 15 ч., аз тренирам 30 мин, пускам си един бърз душ, обядвам, пак памперс и ядене и отиваме да вземем каката от градина. Прибираме се към 5, подготвам вечеря, баща й се прибира, играят и тогава будува най-много. Задължително седнем ли да вечеряме, тя започва да се нерви и да плаче. Ядем един по един, бързо, аз гълтам като гъска. Laughing След това следва гимнастика, къпане ( много обича да се къпе, но в момента в който я сложим в хавлията надува гайдата, която постепенно преминава към хеви метъл и накрая фалцет докато я обличам. Confounded После яде и се приспиваме 1 час и отгоре. Понякога се буди с рев и се налага да се гушкаме отново. За ядене се буди около 3-4, после в 6-7 и затваряме денонощието.
Реално погледнато ми е много добре, само да не бяха 5-те кила отгоре и липсата на мускулатура на корема. Преди да забременея бях в отлична форма и добрият външен вид ми липсва. Сега съм си поставила за цел до Коледа да смъкна 3, а другите 2 до лятото. Bowtie
За захранването ще действам по стандартната педиатрична схема, както и с каката, но се надявам да издържим само на кърма поне до 5-ия месец, и да не започвам захранване в 4-ия, защото за мен е рано. Ще се съобразявам основно със сезона - ще предлагам това, което го има по магазините зимата. Хубаво ще е през лятото, живи и здрави, защото ще могат да си хапват пресни сезонни плодове - черешки, ягодки, круши, праскови, диня, пъпеш, мммм. Grinning
Хариста, и аз така обичам - На вълка вратът му е дебел, защото си върши работата сам. За съжаление в един момент човек се изчерпва и прегаря. Именно затова майчинството сега ми идва точно навреме. 😊

# 82
Марая, близко- телец съм, в годината на бика с асцендент на границата на телец и близнаци.

Аз бях патологичен случай, сега съм доста по-спокойна. Пак паля много бързо, но и бързо ми минава. И с ледена вода да ме залееш, докато спя ще кресна, ще се ядосвам, ще изброя колко неща следват от това и после ще ми стане гузно ,че съм викала, става ми жал и ми минава, че и гузна се чувствам полсе.хахахах Покрай децата се научих да съм по- сдържана и да не ми пука. Тая моя дребнавост и поглед към детайлите гледам само децата да не натоварва. Не съм перфекционист, но оптималист хахахах
Искам да съм винаги няколко крачки напред, да не говорим, че за мен е губене на време ако не правя няколко неща едновременно. Това ми остана още от малка като се "състезавах" сама със себе си и сама се предизвиквах, до къде и колко мога да издържа, с какво мога да се справя и т.н.
Methy, толкова пъти съм се изчерпвала, колко съм с разкъсвала между хиляди неща и едно малко нещо незначително може да ме изведе от това прегряване. Ето вчера бях толкова изморена вече и бях почнала да набирам яко...баткото се появи с една подложка от Лего, сложил ми две желирани сърца и лъжичка , за да ми донесял да хапна в леглото. (реших да кърмя легнала). Така ме изпълни с емоция приятна и всичко онова лошо натрупано изчезна.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 06:33 от Harista

# 83
  • Denmark
Ужасна нощ. Това приспиване вечер е някаква борба, която аз рядко печеля, снощи пък изобщо нямаше заспиване. Само се кротне за малко, аз тъкмо се унасям и пак започва да се върти и мрънка... Какво е това сега Disappointed Relieved
Няма как да не се изнервя като иска да яде постоянно обаче захапва и се дърпа назад и адски боли. Гърдите ми са придобили някаква издължена форма и може да се види как се е нацепила кожата от това дърпане Sweat Направо ми писна с това кърмене... Вчера бях и на преглед, жената ме опипа и много болеше, но каза, че е мускулна болка, не в гърдата и си ме изпрати.
Оплаках ви се рано сутрин, извинете ме, но не съм спала почти Sweat Smile

Марая, близко- телец съм, в годината на бика с асцендент на границата на телец и близнаци.

Трябва да има нещо общо, защото моите най-близки две приятелки са телец и споделяме много общи възгледи за живота Sweat Smile

Мети, аз съм оптимист, че ще махна и 5те килца до Коледа ама нещо хич не мърдат Sweat Smile Аз понеже нямам времето да тренирам, когато се налага да бутам количката малкия да спи, правя клекове да не ми е скучно, но корема още ме наболява Confused

# 84
  • Пловдив
Мети, Марая - и аз имам 5кг още Cry
И ми се иска до Коледа да ги махна, стягане ми трябва. Моят корем си изчезна, там проблем нямам, но крачетата ах...все още дънките не ми се закопчават. Знам,че ще влезна във форма и ми се иска да правя по-често тренировки, но в хубавото време излизаме навън. Малкия спи по 5-6ч на въздух, даже забравя, че не е ял. Миналата седмица обикалях 7ч, еми спа си Hug, добродушко Blue Heart
Започна и по-хубав нощен сън да прави, няколко дни вече в 6-7ч като стане и аз съм наспана.

# 85
Аз днес ща не ща трябва да го изведа навън, че ще идват техници да ни монтират нови приемници за тв и не искам детето да е вкъщи. А и пече слънчице от сутринта, та дано да е хубаво времето и поне 30мин да може да издържи навън

# 86
  • Denmark
Ами хайде де, давайте идеи как да махнем по 5 килца Joy аз съм постоянно гладна и си хапвам доволно, даже се радвам, че не качвам, предвид седенето нон стоп вкъщи. С разходки да съм ги свалила вече Expressionless
Дънките си ги нося, но определено не седят по същия начин Sweat Smile все пак сме майки от 2 месеца, няма как да искаме чудеса Sleeping

Лайка, успех Blush дано и повече издържи, да успееш и ти малко въздух да глътнеш!

Малчо и сега не спи. Това може ли да е скок в разтежа?..

# 87
Марая, има едно приложение The wonder weeks, което изчислява кога е скокът в растежа на бебето ти, както и е описан всеки един - какво ще се промени, много подробно.

# 88
Който иска да отслабне срещу малка сума мога да ви дам моя за седмица и ви гарантирам 3-4 кг ! Simple Smile

# 89
Аз ще се кротна, когато видя 5 отпред на кантара. Остават ми 4кг. Дънките ги пробвах още първия месец и като видях колко съм се разширила в таза, зарязах тая работа Joy
В началото като родих, даже и пижамите отпреди раждането не ми ставаха. Сега поне те ми стават Joy

Общи условия

Активация на акаунт