🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 6, тема 4

• 46 488
  • 884
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Още като наградиха Митко на полуфинала с кухненското оборудване имах съмнението, че няма да е победител на финала. Просто от предишните сезони съм го забелязал това.

Красимир ще бъде гост-готвач в някакъв ресторант извън София, ако пандемията не му мине път.

# 706
  • София
MasterChef  

Епизод 28, Сезон 6 (06.12.2020)

# 707
  • Пловдив
https://Това, че Митко не спечели, няма общо с наградата. Видяхме защо отпадна и отсъждането беше точно.
Интересно е, че никъде в нета не изтече информация кой е мастършеф, публиката е спазила договора, по който има яки неустойки. Преди ден или два видях във фейса, но не и по-рано.
Аз лично знаех, че Митко е на финал, но не е мастършеф. Не беше нужно да го разгласявам.
Той ще се развива и се надявам да е в това, което умее най-добре и това определено не е готвенето.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 11:23 от dundi73

# 708
  • Sofia
Това за уредите май не е вярно, пожарникар спечели и тях, и титлата.

# 709
Харесвах и Митко, и Ивайло, но смятах, че като че ли първия заслужава победата повече заради представянето си като цяло . Разочарована съм, че той отпадна. Да, допусна грешки в основното, но пък тази супа и сурова тиквичка в предястието на Виолина... Wtf
Нали се взимат предвид 2те първи ястия, а не само 1то. Яд ме е. Исках моите фаворити на финалното готвене.
Иначе много се радвам за Ивайло. Избухна. Беше феноменален и на 3те готвения.

# 710
  • Майничка
И трите първи ястия бих ги опитала с кеф!

# 711
Ееееех, искаше ми се да беше мъжки финал между Краси, Митко и Ивайло. И който и да беше спечелил, щеше да е заслужено. Представяте ли си какви комбинации щеше да завърти Краси, ако беше на финал, след като толкова пъти рискува и експериментира. Имаше страхотни и нестандартни идеи и със сигурност щеше да бъде интересен финал между тримата.
Между другото, Лора Капустина също готви "български" ястия, доколкото помня, а десертът й беше модерен вариант на грис халва. И също не спечели.
Презентацията на основното на Ивайло беше вдъхновена от един мастър клас на шеф Михалчев, наскоро гледах минал сезон и ми направи впечатление. Simple Smile
Фаворит ми беше Митко, но и Ивайло е много добър. Пък и време беше отново мъж да стане мастър шеф, сега са по равно. 😊

# 712
  • Sofia
И аз с удоволствие бих опитала трите предястия, там всички се представиха отлично. Но трябва да си призная, че и там Митко би ми бил последен избор. Каквито и капки да се слагат, яйцата по панагюрски са си просто едни яйца. Лош избор направи за концепция, а можеше много по-добра идея да покаже, не е като да няма такива. Той в предаването дотук имаше по-комплексни ястия от тези, с които реши да се представи на финала.

# 713
  • София
Как пък един  път това предаване не го спечели моят фаворит. 😂

# 714
Аз не искам да подценявам дюнерите на Ивайло, няма лошо човек да прави, каквото обича. Да речем, че дюнерите не са моето. И в София съм и яла, и в Берлин, и в Хамбург, ако това се брои за някакъв критерий (явно).  Журито често казва "това ястие не си ти", "днес не си ти в чинията" и аз мога да кажа същото за Ивайло и неговия аквариум днес. Все едно някакъв друг участник се материализира. Супер е, че е чел, образовал се е, научил е много, но на мен ми беше скучно баш на финала за сефте да се запознавам с новото му амплоа. Не мога да го обясня по-добре. Десертът му обаче ми изглеждаше в пъти по-добре от този на Виолина и Роу много ме подразни с това, че трябвало да бъде "по-луксозен". Супер интерпретация беше на Казандиби и не разбрах кое не и хареса.
На Виолина зеленото предястие не ми допадна. Основното ми изглеждаше апетитно, но веднъж като споменахте приликата с това на Радка от миналата година, не мога да спра да я виждам. И тия сладки, омайни приказки на мен са ми откровено досадни на такъв етап. Иначе дечицата са и сладури и дано на нея участието и да и се е отразило добре. Десерта и беше пълен провал, макар че ми хареса облака от памук, криеш десерта. Но три вида шоколад, плодово кремю и накрая под памука да има локвичка - заради подобна лоша преценка още на кастингите отпадна една девойка, която беше с гаджето си. За мен това беше най-големият провал на десерт на финал за всички сезони, които съм гледала (от 3-ти насам).
На Митко концепцията ми хареса и много съжалявам, че направи грешки и отпадна. Предястието му беше много добро на вид, а идеята за балоните с ракия и лимонада ми звучеше невероятно и за съжаление, невероятна си и остана. Страхотно впечатление ми правеше през целия сезон - особено на фона на другите две златни престилки. Десертът му изглежда много оригинален и интересен, но не за всеки вкус.
Куин беше ли там всъщност? Линда я видях.

Догодина не знам ще гледам ли. Не съм впечатлена от идеята за онлайн заснемане, а освен това Силвена тази година ми беше много неприятна, да не кажа направо противна. От целия сезон ми са ми се набили страшно много звуците на отвращение, които издаваше по едно време и които, както съм писала и друг път, не са подходящи за човек, който е минал първите седем.

# 715
  • София
И според мен Ивайло не представи днес точно себе си, той е фен на стрийт храната, затова и с такава иска да се занимава. Това му е страстта.
Аз очаквах обаче, че ще е в азиатска насока, но не и че ще е толкова добре. Като изключим стрийт храната, която му е сила, най-много похвали беше получавал за азиатската кухня и натам има интерес. Нещото, за което винаги са се хващали при него, беше визията, явно затова е решил и да надскочи себе си.
За мен той спечели с много мисъл и труд за финала. Направил си е равносметка какво биха предложили другите, какво той, кое ще изглежда добре и този път им показа, че си е научил урока с презентациите.

Това обаче не го прави най-добрият, а мислещ и си е изготвил печвлившото меню. Има знания, но му липсва опит. Играта не е за цялостно представяне, така че всяка грешка на финала се наказва.
Аз съм доволна от финала, въпреки че не беше моят фаворит, но така е правилно, който се е справил най-добре, той бие.

# 716
  • Sofia
Исках Димитър да спечели. Ивайло и Виолина се представяха далеч по-зле.

# 717
  • Испания
Скрит текст:
Аз не искам да подценявам дюнерите на Ивайло, няма лошо човек да прави, каквото обича. Да речем, че дюнерите не са моето. И в София съм и яла, и в Берлин, и в Хамбург, ако това се брои за някакъв критерий (явно).  Журито често казва "това ястие не си ти", "днес не си ти в чинията" и аз мога да кажа същото за Ивайло и неговия аквариум днес. Все едно някакъв друг участник се материализира. Супер е, че е чел, образовал се е, научил е много, но на мен ми беше скучно баш на финала за сефте да се запознавам с новото му амплоа. Не мога да го обясня по-добре. Десертът му обаче ми изглеждаше в пъти по-добре от този на Виолина и Роу много ме подразни с това, че трябвало да бъде "по-луксозен". Супер интерпретация беше на Казандиби и не разбрах кое не и хареса.
На Виолина зеленото предястие не ми допадна. Основното ми изглеждаше апетитно, но веднъж като споменахте приликата с това на Радка от миналата година, не мога да спра да я виждам. И тия сладки, омайни приказки на мен са ми откровено досадни на такъв етап. Иначе дечицата са и сладури и дано на нея участието и да и се е отразило добре. Десерта и беше пълен провал, макар че ми хареса облака от памук, криеш десерта. Но три вида шоколад, плодово кремю и накрая под памука да има локвичка - заради подобна лоша преценка още на кастингите отпадна една девойка, която беше с гаджето си. За мен това беше най-големият провал на десерт на финал за всички сезони, които съм гледала (от 3-ти насам).
На Митко концепцията ми хареса и много съжалявам, че направи грешки и отпадна. Предястието му беше много добро на вид, а идеята за балоните с ракия и лимонада ми звучеше невероятно и за съжаление, невероятна си и остана. Страхотно впечатление ми правеше през целия сезон - особено на фона на другите две златни престилки. Десертът му изглежда много оригинален и интересен, но не за всеки вкус.
Куин беше ли там всъщност? Линда я видях.

Скрит текст:
Догодина не знам ще гледам ли. Не съм впечатлена от идеята за онлайн заснемане, а освен това Силвена тази година ми беше много неприятна, да не кажа направо противна. От целия сезон ми са ми се набили страшно много звуците на отвращение, които издаваше по едно време и които, както съм писала и друг път, не са подходящи за човек, който е минал първите седем.

Куин беше там. Мернах я, докато гледах до отпадането на Митко.

Снимат новия сезон и може и да нямат конкуренция догодина, защото за "Хелс Китчън" има пълно мълчание. Нито за кастинг се писа нещо, нито за снимки. Дали заради обстановката, дали Тупарев не е загубил пореден лиценз, нямам представа.

# 718
Въртеше се някъде заглавие, че Ангелов няма да е вече в Hell's kitchen.
За мен , той загуби много откакто не е в Мастършвф. Не, че на него му пука за моето мнение Wink

# 719
Ангелов фалира. В тия условия не знам дали ще снимат предаването.
Много ще е трудно.
Исках Димитър да спечели, но трябваше да се досетя, че на 20 годишен няма да дадат наградата.
Жалко е това, което прочетох за българската кухня.( Който заложи на нея отпада)...
По обяд вчера попаднах на предаването  на Токев, дето пътува из България и открива нови вкусове.
Не помня името. Та вчера- Никулден, голям християнски празник, от всички заснети предавания Ьтв ни представи турска кухня.
На Никулден!!!
При все, че има над три и повече заснети от Бургас и региона. Или поне нещо рибно да бяха излъчили.
Виолина едва я изтърпях.
Да му е честита наградата на Ивайло.
Един такъв безличен, неуверен и хоп финалист...

Общи условия

Активация на акаунт