Хитринки за всякакъв случай - 25

• 44 532
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
За терасата няма ли да стане с такъв простор:
http://temax.bg/category/1589/tavanni-prostiri.html
Скрит текст:

Той се сваля, за да простреш и се вдига, когато си готова. Т.е. ще може да се минава.

# 301
Просторът ще се събере, ама като простреш едни чаршафи как ще минеш до тях за да ги оправиш и опънеш / събереш?

# 302
Ще си проправиш път с побутване Joy
Все едно минаваш през завеси... Какво толкова.

# 303
Завесите не са мокри и не се цапат от отъркване в тях. Да не говорим, че има риск и да ги лепнеш я за парапета, я за стената.
Но иначе да пробва, аз само си говоря.

# 304
  • София
Има едни простори за стена, които се разгъват. Опитвам се да намеря снимка. Не си спомням къде ги виждах. Ако открия нещо през уикенда ще ти пиша. Иначе цветя, ако си падаш. Можеш са сложиш мъничка масичка в ъгъла с един стол.

# 305
А опция да се простира през прозореца, ако е отваряем, разбира се?
Аз цветарници бих си поръчала, разни форми пасващи на пространството.
Реално, без да съм фен на присъединяването на терасите към стаите, май това е варианта...

# 306
Не бих я присъединила към стаята, това е най-светлата странс и ще се губи от слънчевата топлина. Съседите отгоре го наоравиха и грам светлина не влиза вече при тях.
Вдясно бялото е прозореца, на който се отваря само едната част, единствения ми вариант, мисля, е да простирам от него, но пак е доста ограничено. За масичка и стол няма място, опитах  😬

# 307
Тогава - обратния вариант.
У едни познати с голяяям хол и стандартна тераса пред него, стената е преместена навътре. Терасата е станала като малка стая, там пушат и посрещат гостите пушачи.
Не бях виждала и чувала до сега за случай с толкова тясна тераса...

# 308
  • София
Това може да се побере:

# 309
Може, може, ама, ако е поне 1 м. широка терасата. Обсъждаме тераса широка 50см..

# 310
  • София
Просто ще са по-тясни. Идеята е, че не налагат да има място за преминаване покрай тях. имам масичка 40 см. Има и такива табуретки.

# 311
Това са две педи тераса. Новото строителство за съжаление често е пародия. Само колкото да се каже, че има тераса. Ако е собсвено, аз също бих помислила за разширяване към стаята, навътре. Но ако и тя е маломерна.... става кауза пердута. Освен да сложите саксии с цветя на перваза на прозореца, така че да ги виждате отвътре, друго приложение не виждам.

# 312
На малката тераса може да се поставят саксии с цветя по парапета. Също някакви етажерки и поставки за кафе, книга...
Ето няколко идеи за точно 50 см-ви тераси:

А ако стаята в съседство позволява да се разшири прозореца до френски такъв, би могло да се направи нещо такова:

# 313
  • München, Deutschland
Последното решение на jey е прекрасно и за мен поне - единственото смислено, но от показаните, дори последната не е 50см. Первазът от страната на прозореца дава няколко допълнителни см, а парапетът е леко (или не много леко) изнесен навън, тъй като има място за цяла саксия (тази тъмната, с едно растение тип палма).

При питащата, парапетът не е изнесен и е бетонен, което малко ще премахне "въздушния" ефект ако се направи, но от друга страна ще влиза повече светлина и е изпълнено желанието да се запази терасата, а да не се остъклява, именно заради това да влиза светлина в стаята, както авторката написа по-рано.

С толкова много и малки растения долу до бетонния парапет според мен няма да стои така добре, но по една голяма туя в двата ъгъла ще й се радвате целогодишно, може да й слагате лампички за Коледа, с плъзгаща врата може да се излиза да се оуши, ако имате гости-пушачи или пък вие самите пушите или пък просто да се излезе за глътка въздух навън.

В Германия това би било промяна на фасадата и не биха го разрешили, но си мисля, че в Бг може и да се намери начин архитектът да разреши (т.е. тук разрешава архитектът на сградата, в Бг нз каква е точно процедурата).

# 314
Благодаря ви за идеите! За жалост точно там не бих седнала да си пия кафето, тъй като при сядане виждам бетон. Изглед никакъв. Вариант са ми цветя, но изобщо не се разбираме. Тотално забравям за съществуването им, а трябва да ги сложа и отвън да висят, защото ако ги сложа отвътре, няма от къде да минавам да ги полея. Освен ще са изкуствени 😀
За сега терасата се използва единствено за почистване на прозорците от външната страна.
Мислих си лятото за една скара, но пък тврасата на птсрещния блок е страшно близо и не е вариант.

Общи условия

Активация на акаунт