Хитринки за всякакъв случай - 25

• 44 404
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
И слагайте предпазни очила при работа със Саво. Незнайно как, на майка ми ѝ избухна в ръцете пръскалката и право в едното око. Само спешната лекарска намеса след инцидента я спаси. А не е под налягане спрея, за да се случи, все още нямаме обяснение.

# 331
Ужасно. Добре, че сте реагирали овреме.

# 332
  • оттам, откъдето започва България
Да споделя една моя хитринка. Водата, която влагоуловителът ми събира, я сипвам в шишета. Част от нея ползвам за ютията, другата за поливане на цветя. Simple Smile

# 333
Аз ползвам водата от сушилнята за ютията. Казват и за цветята ставала, но аз не смея.

# 334
Момичета, имам голям проблем - краят на ръкава на едно бяло  яке пожълтя. Пробвах с Изи за петна, Белина, в безсилието дори пробвах Сода и паста за зъби... Ами седи жълто. Този край е от плат, нямам идея от какво пожълтя, тъй като го нося само в студените месеци и мин.зима нямаше проблем. Преди седмица го изкарах така от гардеробът... Дайте идея моля да го премахна. Снимах ръкавът на фона на якето.

# 335
Някой беше писал как се "поправят" стари бебешки дрешки, които са пожълтяли с годините. Ако не се лъжа се варяха във вода и домашен сапун.

# 336
Това ако се вари, нищо няма да остане от него, изкуствено е.

# 337
Ако не се лъжа се варяха във вода и домашен сапун.
Ние ги варихме не знам колко пъти. Ефект краткотрайно и не всички петна изчезнаха при варенето. Сле известно време пак се петносаха.

# 338
Скрит текст:
Момичета, имам голям проблем - краят на ръкава на едно бяло  яке пожълтя. Пробвах с Изи за петна, Белина, в безсилието дори пробвах Сода и паста за зъби... Ами седи жълто. Този край е от плат, нямам идея от какво пожълтя, тъй като го нося само в студените месеци и мин.зима нямаше проблем. Преди седмица го изкарах така от гардеробът... Дайте идея моля да го премахна. Снимах ръкавът на фона на якето.

Ето това от 1-ва страница. Много от момичетата казаха, че са доволни и върши работа. Не съм го пробвала, но не пречи да го пробвате.
Домашен гел за петна от мазно, кръв и стари петна: равни части сода за хляб, кислородна вода и препарат за съдове. Забърква се кашичка, намазва се и след 20 минути в пералнята.
Или да го напръскате с Мелио, да го разтъркате и оставите да престои около 30 мин и да изперете.
Надявам се да има успех!

# 339
Аз съм скептична, особено след като не е имало резултат с белина.
Някои дрехи пожълтяват от стоене в гардероба, но това пожълтяване е на петна и е от недобро изпиране преди прибиране. Тук обаче според мен имаме изкуствена тъкан и пожълтяване с времето от остаряване на тъканта. Предполагам така, защото е много равномерно. Такова пожълтяване е дълбоко и не мисля, че може да се махне. Нос си го така. Или ако има някаква бяла боя за текстил.

# 340
Аз бих опитала със сместа от сода, веро и кислородна вода, само че ще трябва да се забърка по голямо количество. Бях писала по-напред, че стара бяла памучна покривка на жълти петна ми се оправи точно с тази смес.

# 341
Бях писала по-напред, че стара бяла памучна покривка на жълти петна ми се оправи точно с тази смес.

Ако е естествена материя има шанс. Ама нали не е ?

# 342
  • София
И аз не мисля, че е поправимо пожълтяването, особено след третиране с белина. От нея също понякога пожълтяват нещата.
Аз бих ги изрисувала с текстилни бои ластиците на ръкавите.

# 343
Не мога да преценя дали е напълно изкуствена материя, все ми се струва, че е смес.
Vicky_P само може да каже каква е материята. Thinking

# 344
Аз пък бих го занесла да сменят трикото на ръкавите. Дори няма да сложа бяло, а друг цвят. На яке на мм смених яката, която беше от същотото трико и пожълтяла, но якето е цвят слонова кост. То с новатя яка, която е в цвят капучино, стана по-хубаво дори!

Общи условия

Активация на акаунт