Хитринки за всякакъв случай - 25

• 44 499
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, разсипах на пода в кухнята много сладък захарен сироп. Мих плочките с препарат, с оцет и с още един препарат четири пъти, но като изсъхнат плочките пак започва да лепка. Буквално ми се залепят чехлите за пода. С какво да измия трайно това лепкащо нещо от пода в кухнята?

В гореща вода, ама наистина гореща, на 1/2кофа- 1/2 чаша ябълков оцет. Като го измиеш най-добре подсуши с хартия докато стане съвсем сухо.
Успех

# 91
Ами... с много миене. С чиста вода и докато спре да лепка. Нищо не може да неутрализира лепкането, докато има захар.. Трябваше да обереш първо много добре сиропа и после да миеш. Остане ли малко от сиропа и разнесеш ли го, пада яко миене...

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 23:04 от Анонимен

# 92
С вряла вода. Няколко пъти. И после забърши до сухо с домакинска хартия.
И ако пак лепка леко намазване с Доместос ще разтвори всичко органично. На плочките нищо няма да им стане.

# 93
Колкото и странно да ти звучи, пробвай с обезмаслител.

# 94
  • München, Deutschland
Колкото и странно да ти звучи, пробвай с обезмаслител.
Хич не е странно, и аз така махах точно захарен сироп, лепнещ по пода. 😃

# 95
Искам да изпера кожено яке ("грапава свинска кожа" по етикет). Знам, че не е никак добра идея и най-вероятно ще го съсипя, но ми е харизано и хич не го мисля - ако стане, стане. Някой с идея какво да ползвам? Изключвам вариант с химическо чистене, няма да "наливам" пари в него.

# 96
в нета има пасти за почистване на седла за спортни коне,ако ме разбираш...почистват,освежават и възстановяват кожени изделия
ползва се мокра четка,разтърква се от пастата и се почиства,след това се изплаква

# 97
Изключвам вариант с химическо чистене, няма да "наливам" пари в него.
Ми тогава с каквото и да избереш да го съсипеш, няма никакво значение!

# 98
  Ако якето не струва няма да го нося, нищо че е подарък. А ако струва, няма да се скъпя за десетина лева за химическо чистене.

# 99
  • Sofia
Може ли да споделиш откъде и какъв си взе? Имам отскоро кафе машина - Caffitaly и индикаторът за котлен камък започна да свети. Не съм купувала никога подобен препарат, а не мога да намеря специален да се продава за тази  марка кафе машини...
Ние ползваме лимонтузо във вода за нашата машина и досега се справяме. Не купуваме препарати. Пускаме няколко цикъла докато спре да свети

# 100
Може ли да споделиш откъде и какъв си взе? Имам отскоро кафе машина - Caffitaly и индикаторът за котлен камък започна да свети. Не съм купувала никога подобен препарат, а не мога да намеря специален да се продава за тази  марка кафе машини...
Ние ползваме лимонтузо във вода за нашата машина и досега се справяме. Не купуваме препарати. Пускаме няколко цикъла докато спре да свети

Сигурно и с оцет ще стане.
Аз съм ползвала препарати и са много ефективни, също така скъпи. Ще пробвам с лимонтузу/оцет Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 22:52 от Eli..........

# 101
Става си с оцет, маха котления камък идеално. За каната не ме бърка защото лесно се изплаква обилно, на за еспресо машината миризмата му ме дразни още известно време и там по-добре лимонтузу, поне според мен.

# 102
  • София
Много благодаря за съветите относно лепкащия под- мих с гореща вода и оцет, а после с обезмаслител. Вече не лепка. Сега пак ще търся помощ... 😀 С какво да премахна мухъла, който се е образувал между мивката и плочките. Търках с всички налични препарати вкъщи, но не изчезва. Според мен това не е мухъл върху фуга, а мухъл в самия силикон. С какво мога да махна тая гадост?

# 103
Саво. Ако не стане - махане на стария силикон и нов.

https://bauhaus.bg/komplekt-za-pochistvane-na-silikon-wolfcraft-6-chasti/p/27301

# 104
Не можеш я махна. Единствено смяна на силикона оправя нещата.

Общи условия

Активация на акаунт