Хитринки за всякакъв случай - 25

• 44 505
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
За мухъла под силикона - доместос гел. Нанасяш и оставяш колкото можеш повече време. Добре почиства.

# 106
Ето в това видео е обяснено защо се получава мухъла при силикона и как се слага правилно - от 19:40 минута. Много хубаво предаване е, винаги когато сваря го гледам Simple Smile

https://www.daznaeshkak.com/16-montirane-na-interiorni-vrati-vid … ahvane-na-silikon

# 107
За мухъла под силикона - доместос гел. Нанасяш и оставяш колкото можеш повече време. Добре почиства.

И аз така го премахвам, изчиства го перфектно. Слагам вечерта и на сутринта измивам хубаво. Както и за фугите в банята.

# 108
  • София
Искам да почистя гуменото уплътнение на пералнята ( между вратичката и тялото ). Допустимо ли е да напръскам обилно с антибактериален препарат ( Рейзър, Чисто ) навсякъде, да оставя известно време и да изплакна обилно?
Четох за таблетки за почистване на пералня и пускане на 90 градуса, но това няма да облее изцяло уплътнението и най-вече горната му част.

# 109
Аз чистя уплътнението с препарата, с който чистя пералнята. Сипвам от него върху микрофибърна кърпа, почиствам гуменото уплътнение и останалото количество изсипвам в пералнята. Така си пише и на опаковката.

# 110
Малко тъп въпрос,ама вие как миете съдове. Първо сапунисвате всички съдове и плакнете или друг начин. Нещо в последно време много вода хабя и се чудя дали има начин да намаля разхода за вода при миене.

# 111
Малко тъп въпрос,ама вие как миете съдове. Първо сапунисвате всички съдове и плакнете или друг начин. Нещо в последно време много вода хабя и се чудя дали има начин да намаля разхода за вода при миене.
Е, най-икономично със съдомиялна, но то в това хитрина няма, само средства и място Grinning
Мия всичко с препарата и после изплаквам едно след друго, по-бързо ми се вижда поне на мен. И имам аератор или как там му се вика завинтен на чешмата, това вече наистина пести вода при изплакването, понеже я разпръсква на струйки като душ.

# 112
Когато нямах съдомиялна и се е случвало да сме някъде с приятели и аз да мия съдове, всички ми правеха забележка, че това е разсипия (начина, по който миех съдовете) и сигурно са прави. Мия чиния по чиния на течаща вода. Мия с препарат и гъба, и веднага измивам с вода, оставям настрани, после следващата и така всичко до последното нещо в мивката. Смятам, че не е редно, но навиците от детство още, трудно се изкореняват...

# 113
  • Mediterraneo
О, ако видя такова миене, и аз ще направя забележка. Не обича да се хаби никаква вода, направо полудявам. Сапунисвам, всичко сапунисано на купчинка, после всичко изплаквам заедно.

# 114
Когато нямах съдомиялна и се е случвало да сме някъде с приятели и аз да мия съдове, всички ми правеха забележка, че това е разсипия (начина, по който миех съдовете) и сигурно са прави. Мия чиния по чиния на течаща вода. Мия с препарат и гъба, и веднага измивам с вода, оставям настрани, после следващата и така всичко до последното нещо в мивката. Смятам, че не е редно, но навиците от детство още, трудно се изкореняват...
И аз така мия - една по една. Така подбирам посудите по големина, за да ги строя на отцедника, така че да се събере всичко.
Ама напоследък съм се омързеливила яко и съдомиялната се дрънчи всяка вечер.

# 115
От както имам съдомиялна, една лъжичка не мия на ръка. Дори сушилката изхвърлих.
Имам една която е като дебела хавлия, която майка ми ползва понякога когато е на гости.

Иначе преди и аз миех нещата едно по едно и не мисля, че хабя повече вода или каквото и да било.

# 116
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Аз сапунисвам няколко неща, според зависи, подреждам сапунисани до мивката. Като ми свърши верото на гъбата, изплаквам и редя на сушилника. После пак - веро, съдове, вода.
Половинът мие като вас - всяка вилица по отделно, но и си изплаква първо ръцете, после съда, после спира водата, после слага на сушелника, после хваща следващ съд. Заболява ме главата като го гледам, и обикновено, напускам полесражението, докато не дойде ред да попия 3 кубика вода от дървеният плот! Ама, ко да прайш... Човека расъл на зидана мивка с плочки...

# 117
Абе най-голямата хитрина си остава съдомиялната. Пак да кажа, обичам си я.

# 118
Аз сапунисвам няколко неща, според зависи, подреждам сапунисани до мивката. Като ми свърши верото на гъбата, изплаквам и редя на сушилника. После пак - веро, съдове, вода.
Половинът мие като вас - всяка вилица по отделно, но и си изплаква първо ръцете, после съда, после спира водата, после слага на сушелника, после хваща следващ съд. Заболява ме главата като го гледам, и обикновено, напускам полесражението, докато не дойде ред да попия 3 кубика вода от дървеният плот! Ама, ко да прайш... Човека расъл на зидана мивка с плочки...
Тихичко да споделя колко много ми липсва огромната лята/зидана мивка с плочките.
След нея нищо не ми е достатъчно голямо и удобно...

# 119
Скрит текст:
Тихичко да споделя колко много ми липсва огромната лята/зидана мивка с плочките.
След нея нищо не ми е достатъчно голямо и удобно...
Аз за това си мечтаех - зидана мивка в кухнята, с плочки. Да шляпаш вода и да не ти пука... Ама малката се роди 2 седмици след нанасянето у дома. Просто нямаше как времево и финансово да стане... Не съм се отказала от идеята, но ще е след неизвестен брой години, поне двуцифрено число....

Общи условия

Активация на акаунт