Хитринки за всякакъв случай - 25

• 44 575
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
И аз нямам такава подложка, но щом завъжда мухъл, защо не се напръска с белина, за да "изяде" мухъла? Как ли пък няма да си вкарам мухъл в пералнята. Това за съдомиялната ще се опитам да го забравя, че ми е противопоказно да повръщам. Laughing

# 481
И с белина не става, в пералня пък съвсем, с четка, без четка, аз такъв мухъл не съм успявала да премахна

# 482
  • Mediterraneo
но щом завъжда мухъл, защо не се напръска с белина, за да "изяде" мухъла?

Нали това казваме?! Че се търка с белина и четка. И не завъжда мухъл, според мен. Около малките вендузки се събира по- скоро мръсотия, отколкото мухъл; мръсотия, заедно с отлагания от сапунената вода. Търкане си му е майката. Няма как без такава подложка във ваната, ще се пребиваме иначе.

# 483
Имам нужда от някаква хитринка!
Купих от интернет сайт рокличка за балет и танци на дъщеря ми /12г./
Рокличката е от черна ликра. Когато пристигна установих, че в областта на талията има грозен ситопечат с някакъв надпис в светъл цвят - на всичкото отгоре некачествен. В сайта беше чисто черна без надписи.

Като цяло рокличката е хубава, също и останалите продукти за балет от поръчката ми.

Но този надпис много загрозява ....

Едва ли има какво да направя, за да го прикрия по някакъв начин, но все пак, ако някой има идея...

# 484
Някакъв пач ,пайети, няма ли да свършат работа?  Вижте тук val-mag.com

# 485
  • софия
Да се мине надписът с перманентен флумастер. Поне цветът не е някакъв сложен.

# 486
Дами,има ли някоя рецепта в която да внедря бебешка оризова каша ,или да я мятам в коша?

# 487
Недей я мята в никакъв случай. По-нататък, когато въведеш глутен, можеш да я използваш като сгъстител и "пълнител" в рецепти за бебешки бисквитки или за сгъстяване на зеленчукови пюрета. Остави, че пише да се използва до 3 седмици след отваряне. При хубаво съхранение не виждам какво би могло да и се случи, това за мен е търговски трик.
Ако не искаш да я ползваш за бебче, може да стане за сгъстяване на всякакви дипове, сосове и разядки, кремове разни.... Абе, недей я хвърля Grinning

# 488
Кристалин,благодаря!Ми в кутия с капак я съхранявам,просто ми е тъпо,хвърлих една вече ...

# 489
Идвам да питам отново.
Имам боди с пластмасово тик-так копчета, които се разкопчават много лесно.
Имате ли идея как мога да ги оправя или трябва да ги сменя? Бодито е абсолютно ново..

# 490
Бобчита, ако не е овлажняла кашата въобще не го мисли. На практика, това е брашно от нещо си, та ако не е овлажняло няма какво да те притеснява. Поне това е моята логика, ако греша нека някой ме поправи.

да питам как да оправя оцветена от тъмна дреха бяла полиестерна пухена шапка. Някой се е изгаврил с прането и изненадата е налице. Интересното е, че подплатата си е бяла а външната част на шапката е сива. Sad

# 491
Здравейте, момичета. Имам проблем с едни неприятни петна. Някоя от вас бе споделила за някаква вълшебна смес.... Само дето сега не мога да го намеря..... Може ли да я припомните? 🙏

# 492
Равни количества сода, кислородна вода и веро! Натъркваш петното с тази смес и после переш в пералнята

# 493
Кислородната вода не избелва ли?

GlowFlow, zvаnchе, благодаря!
Купих декоративна лента с пайети да пришия от двете страни на талията по едно парченце.
Хем и малко ще се освежи рокличката, която е съвсем семпла.

# 494
Дайте идеи за нещо удобно и практично, в което мога да държа шапки, ръкавици и шалове, които се носят сега всекидневно и като се прибираш, сваляш. За антрето става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт