Хитринки за всякакъв случай - 25

  • 44 486
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • София
  • Мнения: 19 529
И аз съм за бял оцет за чистене. Светват без усилие. Може да се сложи и в парочистачката.

# 541
  • Пазарджик
  • Мнения: 336
За да стоят лъскави плочките пробвайте след всяко къпане всеки да подсушава с  Отнема само минута, а наистина не остават следи. Купувам периодично от Юска такава - евтина е и върши добра работа. У нас плочките са зелени и ако някой пропусне да си обере, водата после е ужас.

# 542
  • Мнения: X
И аз съм седнала да се оплаквам от моите бели плочки вкъщи тип 'мрамор" 24 квадрата!... 😆И три дни да не чистя, не е толкова страшно.
Моята кума не работи и е чистофайница (щото няма какво да прави по цял ден), у тях изглежда, като че ремонтът е свършил вчера и всичко е чисто ново. Или като шоурум на някой фирмен магазин за ремонт и обзавеждане. Тя чисти с парочистачка, но нейната парочистачка струва 3200 лв! Така че, обикновена парочистачка нищо няма да помогне. Скоро давах съвет - това чисти буквално всичко, опитай и с него. И пиши после как е.
https://mr-bricolage.bg/amonyak-l-kontsentrat/p/874336

# 543
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 545
Ох, в Испания много се ползва този амоняк, навсякъде се продава, всички чистят с него, че е евтин, а ефикасен много. аз не го понасям, мога да припадна само при миризмата му.

# 544
  • Мнения: X
Ама този е за домакински цели и е ароматизиран. Не си представяй химическото съединение амоняк. Simple Smile

# 545
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 545
Няма какво да си представям, на работа ползваме литри. Знам, че е ароматизиран, ама това само влошава нещата. На мен си ми мирише баш на амоняк, няма спасение.

# 546
  • Мнения: 14 298
Аз съм същата. Определено имам непоносимост към миризмата на амоняк. Да не говорим, че амонячна сода за сладки не ползвам, защото ми прилошава, докато се пекат. А не мирише от нея кой знае колко.

# 547
  • Мнения: 300
Ааа, моите претенции са пък нищо полусурово да не ми се сервира. Тук всичко се готви до пълна готовност Simple Smile Но не знаех за паразити в сьомгата - полезно инфо! 
Desislava Rangelova, това обяснява защо нашият човек ни носи рибите цели Simple Smile Много полезно инфо, благодаря и на теб Simple Smile

А като замразявате как следите кое до кога трябва да се изяде? Слагате етикети с датата на замразяване или с датата до която трябва да се приключи? Остават ли видими тези етикети? В пликове или в кутии замразявате?
Извинявайте, че разпитвам, просто си кроя планове как да си ползвам фризера, мисля, че и на други потребители в темата би могло да се стори полезно, та затова...

Извинявай пропуснала съм някак поста. Рибата я слагаме в пликове. Обикновенни найлонови. По два за всеки случаи. Етикети лепим с дата и месец ( оранжеви от мъничките) на вътрешния плик. Вижда се като се замрази. Просто като мушкаш първия пакет във втория ще си го нагласиш така че да е на удобно място.

# 548
  • Мнения: 51 019
Не следя дати, опитът е показал, че замразена на -18 градуса храна може и година да стои без да и стане нищо. А практически нищо не стои толкова, затова не го мисля.

# 549
  • Мнения: 300
Да на една огромна част от нещата нищо не им става. Рибата обаче след една година във фризера в изчистено състояние започва да грани. Това обикновенно се случва на корема защото е изкормена. Разбира се ако всяка седмица се яде поне един ден риба такъв проблем няма да има. Или може и да стане с вакуумиране.

# 550
  • Мнения: 51 019
Случвало ми се е да държа изчистена риба и над месец - нищо и няма.

# 551
  • Мнения: 7 456
Скоро давах съвет - това чисти буквално всичко, опитай и с него. И пиши после как е.
https://mr-bricolage.bg/amonyak-l-kontsentrat/p/874336
Азалия, заинтригува е с този амоняк. Какво чистиш с него?

# 552
  • Мнения: X
Ами... почти всичко - най вече врати, дограма, кухненски шкафове, пода.

# 553
  • Мнения: 300
Случвало ми се е да държа изчистена риба и над месец - нищо и няма.
Да на една огромна част от нещата нищо не им става. Рибата обаче след една година във фризера в изчистено състояние започва да грани. Това обикновенно се случва на корема защото е изкормена. Разбира се ако всяка седмица се яде поне един ден риба такъв проблем няма да има. Или може и да стане с вакуумиране.

# 554
  • Мнения: 10 698
Честита Коледа съфорумки Christmas Tree
Съвсем очаквано и в духа на празничните трапези имам инцидент с покапване на дреха. ПОкапах си роклята със зехтин. Пренасях лозови сърми от една консерва и цопнах няколко от високо в бързините. Не съм третирала петната, защото не бях сигурна да не ги запечатам и съвсем да нямат шанс. Роклята е шарена, а петната са в бялата част на роклята. Дайте акъл какво да ги правя сега. Няма да мога на високи градуси да пера заради шарката.

Общи условия

Активация на акаунт