ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 25 942
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Лелеее,писателки.То няма изчитане,като видях 164 нови мнения онемях.Четох,четох и сега в главата ми е пълна каша.
                          За писмото съм и за протест - също.Не мога да се съглася,че при 241 ученици носители на вируса  затвориха у-ща с над 250 000.Там ,където има такива,нормално е да затвориш за периода на карантината.Има градове ,в които не е регистриран нито един случай на дете или възрастен и да затвориш децата е просто престъпление.Не мога да приема ,ама по никакъв начин ,това безобразие.
                          Какво научих днес - майката на една от младите учителки в понеделник е приета в болница /няма да кажа коя/ с ковид и със силно затруднено дишане.След няколко часа звъни на дъщеря си и иска да я изкара от болницата.Жената е фармацевт.Днес се сетих да попитам как е завършила сагата,защото бяха едни разговори телефонни през 3 минути.Във вторник жената е подписала и е минала на домашно лечение въпреки затрудненията в дишането и болки в цялото тяло.Почти не е можела да се движи.Извикала е дъщеря и да я вземат с кола и от тогава си е у дома.Когато и се карали,че е подписала и излязла от болницата нейния отговор  бил.....ако съм в къщи имам шанс ,да оживея,но в болницата със сигурност ще ме уморят.Нагрубявана е,наблюдавала е болни напълно изоставени и с часове не е влизал нито лекар,нито сестра...чак онемях ,като чух разказа на колежката.Сега вече е добре и постоянно им повтаря,че това е било правилното и решение за да остане жива.Те ходят и и носят храна,лекарства,които оставят пред вратата ,защото колежката има три деца и се страхува да не пренесе вируса.Зетят я е докарал от болницата ,защото в работата му го тестват всяка седмица и ако има нещо ще го засекат веднага.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 18:21 от Didia

# 526
  • София
От вторник са с камери, леглата ще се оправят вече. Има и хубави страни.
Зависи, винаги може да се притича до подредения хол, ние не сме у дома. 😁

# 527
  • гр.София
А аз обявих на С,че сега мога да разхождам и нейните дрехи,докато тя стои по пижама вкъщи. Озъби ми се.
В момента е в час.Окабелила се е. Но дума не обелва.    Аз се правя на умряла лисица и пазя тишина.

Хах,и аз заварих олизана стая!

# 528
  • sofia
Днес имах време да почета някои детски творения и други неща.
    Искам да обобщя случващото се с цитат от детско съчинение: "Мечтая да чета бързо и да разбирам какво чета"♥️
   А, и любимата ми фраза от днес - "Всичко  е вярно, но не е истина! ", изречена от мъдър, възрастен човек.
   И така...

# 529
Да има и една полза от ДО - олизаните стаи Yum Явно всички са решили да се представят от към страна,която обикновено подминават.
                          Не го харесвам,но тук съм съгласна с всяка казана дума.

# 530
  • у дома...
Леле, как забравих! Ма то не знам дали е за хвалба или за оплакване. Преди 15 години мъжки дойде до Пловдив и ме довлече в Драгоман. На днешната дата беше годежът ни.

# 531
  • София
Хм...мечтая за подредена стая.Дъщеря ми каза че били забранили да се включват камерите.Дали не ме послъгва?!?
Аз да си кажа че долазих до часа с французина и послушах малко дори.Голяма забава.Говори човека,върти,сучи..и накрая вика,на английски как е.И тук всички си отдъхват и казват каквото искат, пък не знаят,и урока продължава Simple Smile

# 532
Честит годеж Simple Smile
Аз лятос се учих от Ютюб да фугирам плочки  и да слагам ламинат Wink

# 533
  • София
ММ не го вълнува особено ДО, обаче е силно притеснен ако ни затворят, че няма да може да си купува каквото му трябва за ремонта...

# 534
  • Sofia
Ааа, без пижами, какви пижами, имате си достатъчно! Палта, якета, спортни екипи - ей такива дрехи чакам да показвате🤗

# 535
Сани, не те послъгва. И аз получих същата информация.
И на мен ми се иска да мога да слушам, но уви- нямам достъп. Даже затиска вратата с един стол дребното да не го безпокои

# 536
И нещо друго си мисля, на базата на каква медицинска логика и факти решиха, че гимназистите са т.н. проводник на заразата?! С какво един 14 годишен е по-опасен от 13 годишен?!?Някакви неща се мънкаха,  че били най-недисциплинирани, но всъщност имали най-голяма дисциплина в ДО.... та затова.

# 537
Така е просто удобно. Трябваха им мерки за отчет - въведоха безболезнени за тях. Не затвориха заведенията, щот са и техен бизнес. Не посмяха с малките ученици, понеже няма кой да ги гледа, а държавата обезщетения не плаща.

# 538
Ммда, пък ние имаме 4 страници домашно , което трябва да бъде предадено в събота!

# 539
Ммда, пък ние имаме 4 страници домашно , което трябва да бъде предадено в събота!
Ей това пролетта ни подлуди! Тук засега сроковете са адекватни.

Общи условия

Активация на акаунт