ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 25 917
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • софия
Koи са тези .. някой с наблюдения

"Асоциация Родители " и  "Институт за изследвания в образованието"

Приличат ми на МОНски НПО-та, които да ни анкетират колко много искаме ДО .. Пратиха ни тяхна анкета през Школо
Първите са онези, които пролетта бяха представили данните от някаква анкета като представителни и по съвсем обратния начин. След като се надигна шум, много бързо си оттеглиха препоръките и се покриха. Някакви измислени с напълно непрозрачно финансиране и управление, но Брестеничка им е лице. Щом са се подмушили в Школо, точно си ги усетила.

# 556
Реакцията на ЧУ ми напомня за мнението ,което чух по ТВ-то и вече писах за него.Всички постепенно на ДО за няколко години да се постигне тази цел ,присъствено - скъпо и недостъпно за всички - само за "елита".Та как ще дадеш властта на тълпите! Ако им разрешат присъствено ще потвърдят това мнение,колкото и абсурдно да ми звучеше.
                     Притеснява ме и тази вълна на тероризъм,която постепенно се надига.Франция,сега Ница.....хич не ми допада това.Дано лудите не запалят света.

Забравих да попитам - как се справихте с урока по МАТ с дробите?? Smirk

ПП.Току що чух по ТВ-то ,че и византийците са по-умни от нас.В Гърция се затваря всичко и ще работат САМО УЧИЛИЩАТА и магазините.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 08:05 от Didia

# 557
  • София
Слушах и аз днес за Франция. Имам се за свободомислещ човек, но някак за мен карикатурите, осмиващи нечия религия, ми идват в повече. Не че това оправдава ответната реакция по какъвто и да било начин.
Вчера щяхме да се изпотрепем у дома с тинейджъра - само караници. Явно сме отвикнали да сме по цял ден заедно.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 08:33 от zazu1

# 558
  • София
Ако това продължи, не бива да бездействаме.

https://dnews.bg/zatvaraneto-na-uchilista-noviat-pokolenchenski- … restu-decata.html

# 559
Има много истина в искането на ЧУ. Там класовете са от по 14-16 деца. Контролът е завишен. Знам, че голяма част от тях закупиха някакви специални лампи срещу този проклет вирус.
Ако 20 години си съумял да управляваш училище и то все още да работи, значи можеш да се справяш с взимането ма решения. До колкото разбирам ЧУ точно това искат- да решават на локално ниво дали да се премине към ДО.
След резултатите от НВО имаше една статия- Триумфът на ЧУ. Резултатите при някой бяха много високи, което ще рече, че те реагират доста по-гъвкаво и адекватно в стресови ситуации. Ясно е и защо-инвестиции...

# 560
  • софия
К. Вълков в моите очи е със същата тежест като Карбовски. Умни и много меркантилни журналисти. За това и поставям под съмнение  обективността на всичко, което публикуват. Съжалявам, но не мога да се пречупя да го прочета. Дори и виждайки по диагонал, че позицията му защитава това, което искат повечето от нас.
Той е един от хората, които седяха пролетта на амбразурата да защитават изкривените данни, които представи самозваната асоциация "Родители". Блокираше всички, които спореха съвсем нормално, без лични нападки с него и изразяваха различна от неговата позиция. Подозирам, че се е цанил да е ПР. Не безплатно, защото той безплатно не работи. Не е особено уважаван от колегите си в бранша.

Добро утро!

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 08:57 от zvаnchе

# 561
Аз имам положителни спомени от Цвета Брестничка от времето на яслите,но сега асоциацията наистина е леко странна и не ми вдъхва доверие.
Нямам съобщение в Школо

# 562
  • София
zvanche, мисля че бъркаш Кирил Вълчев и Константин Вълков. Първият винаги е бил против ДО.

# 563
  • софия
zvanche, мисля че бъркаш Кирил Вълчев и Константин Вълков. Първият винаги е бил против ДО.
Константин Вълков е журналист - гръмогласен и досаден. Този визирах
Скрит текст:

Но си права, че статията е на Кирил Вълчев. Отивам да се събуждам в ъгъла. Извинявам се Flowers Hibiscus
После ще прочета внимателно статията.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 09:02 от zvаnchе

# 564
Има много истина в искането на ЧУ. Там класовете са от по 14-16 деца. Контролът е завишен. Знам, че голяма част от тях закупиха някакви специални лампи срещу този проклет вирус.
Ако 20 години си съумял да управляваш училище и то все още да работи, значи можеш да се справяш с взимането ма решения. До колкото разбирам ЧУ точно това искат- да решават на локално ниво дали да се премине към ДО.
След резултатите от НВО имаше една статия- Триумфът на ЧУ. Резултатите при някой бяха много високи, което ще рече, че те реагират доста по-гъвкаво и адекватно в стресови ситуации. Ясно е и защо-инвестиции...
                       Писах вече,че и при нас има закупени "специалните" лампи.Това не е чак толкова голям разход за едно държавно или общинско у-ще.Въпросът опира по-точно до безопасността ,когато се използват,защото това е ултравиолетова лампа и има определени правила.Светлинните лампи обеззаразяват въздуха ,който преминава през лампите,но това светлинно излъчване,колкото и модерно да е /купихме най-модерните лампи/ си е опасно основно за зрението на децата.При това 16 кв.м се обеззаразяват за 30 мин и смятайте нашите 100 кв.м колко време трябва да се обеззаразяват и къде точно стоят децата през това време.Особено когато времето не позволява да сте на двора.
                       Искането на ЧУ за локално ниво на решение е искане и на всички у-ща,в които няма вирусоносители ученици,но са затворени.Защо трябва децата в ЧУ да се ползват с по-особен статут от всичко други деца? Може и да си успял да управляваш 20 години у-ще,но държавни и общински има от доста повече години! Smiling Imp И са управлявани не по-лошо.Питам се защо трябва да бъдат съсипани?!
                      Що се касае за статията ,казах,че не харесвам човека ,ама изобщо,но това което казва се покрива в голяма част с моите разсъждения така,че хич не ми пука дали пише за пари или не.Истината е една - съсипват децата ,лишават ги от основни права в това число и от избор.
                      С нетърпение чакам следващото НВО да сравним резултатите с таз годишното или с някое друго минало.Интересува ме въпросът - как се оценяват децата при ДО? Няма ли да има текущи оценки ? До колко реални ще са,защото аз мога да реша задачите например дори по време на самия изпит и детето да се справи "отлично"! И още много въпросчета ме човъркат от тук от там!

# 565
  • о`майна лунна нощ е
Имам питане. Да се включа ли в обществения съвет към училището. Хем знам, че почти нищо не прави, но е задължителен, хем ми се иска да имам поглед над нещата. Не се чувствам готова обаче да съм един от активните му членове и ако влезна вътре, ще пълня бройка буквално. Но това пък не е ОК. Знам, че никой не преритва да го избират там.

# 566
  • София
Черно на бяло пише, че статията е от Константин Вълков. Rolling Eyes

# 567
Имам питане. Да се включа ли в обществения съвет към училището. Хем знам, че почти нищо не прави, но е задължителен, хем ми се иска да имам поглед над нещата. Не се чувствам готова обаче да съм един от активните му членове и ако влезна вътре, ще пълня бройка буквално. Но това пък не е ОК. Знам, че никой не преритва да го избират там.
                 От мои преки наблюдения - повечето членове са неактивни.Има 1-2-ма,които изнасят цялата работа и кофти е ,ако играят в един отбор с ръководството,а това се случва често.Аз успях да предложа кандидатура на един от моите родители за председател на ОС и успешно 4-ри години минаваше моята политика.Човекът си беше абсолютно стабилен и успяваше да се наложи та доста нещо подобрихме. Yum
                 Ако бях на твое място бих влязла в ОС и бих била поне осведомена за всичко и ако се наложи - ставаш активна. Smirk

# 568
  • София
Да, статията е от Константин Вълков. Явно е еволюирал в мнението си от пролетта. Иначе Кирил Вълчев от край време е против ДО.

# 569
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не съм сигурна, че ще можем да сравним резултатите от НВО - не се знае какъв материал ще включи, нивото на трудност. В последните години има увеличаване на баловете за прием, но дали се дължи на по-подготвени деца или по-лесен изпит, или и двете...кой може да каже?

Общи условия

Активация на акаунт