ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 26 005
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ние си имаме от днес и директорска заповед, която се позовава на амнайсет неща, включително вчерашната заповед на министъра на здравеопазването за преминаването към обучение от разстояние в електронна среда на 8-12 клас до 12.11 включително от утре. Нямаме никакви съмнения.
Младежите в училище уж против, но явно се и радват, че ще спят малко до по-късно и ще пестят от времето за пътуване.
Сакън. Не искам и да чувам за оставка на министър Вълчев. Единственият здрав разум в това правителство.

# 286
  • София
Чакайте, че се притесних, докато проследя поради каква причина сте заобсъждали оставка на Вълчев. Grinning

# 287
  • София
Аз изпуснах, защо не е сигурно ДО?
Какво чакаме тази вечер?
За една приятелка питам, да знае колко вино да си купи? Smirk

# 288
Вероятно за малките?

# 289
Е, в училището на младежа вече е сигурно - излезна информация на сайта, в профила във фейсбук, на страницата на ТУ. Въобще отвсякъде стана ясно, че от утре всички преминават към ДО.

# 290
  • София
Няма нищо сигурно! Сега ще стане 19 ч и новините ще гръмнат с нова боНба...
Те и снощи до 19 ч училищата анкетираха...

# 291
  • София
При положение, че има заповед на действащ министър и тя не е отменена, всичко за 8-12 клас е напълно 100% сигурно.

# 292
  • София
Все пак едва вчера сутринта също действащ министър ни уверяваше, че няма да има централизирано обявяване на ДО.
Аз сега смаяно чета някакво ново интервю на Бочката, в което с гордост заявява, че накрая на третия си мандат се научили да правят бюджет с цели и политики...

# 293
При нас часовете ще са по 30 минути, а не по 40. Питам защо след като по Наредба 10 за гимназия може по 40. Защото било за деца, които са си вкъщи и учат синхронно с децата в клас. Как го решиха, че не е за синхронни часове, когато всички са в ЕСОР?
Днес ми дойде много нанагорно с тая фег. Първо някакъв анонимен татко, който се кара, после друг с дебелашки шеги, после часът от 17 часа по ФЕ не се проведе, после часове по 30 минути... Заповед още нямаме. Екипи по всички предмети в тиймс няма. Още не е започнало ДО-то и аз вече съм на черешата.

# 294
  • София
При нас часовете ще са по 30 минути, а не по 40. Питам защо след като по Наредба 10 за гимназия може по 40. Защото било за деца, които са си вкъщи и учат синхронно с децата в клас. Как го решиха, че не е за синхронни часове, когато всички са в ЕСОР?
Днес ми дойде много нанагорно с тая фег. Първо някакъв анонимен татко, който се кара, после друг с дебелашки шеги, после часът от 17 часа по ФЕ не се проведе, после часове по 30 минути... Заповед още нямаме. Екипи по всички предмети в тиймс няма. Още не е започнало ДО-то и аз вече съм на черешата.

Мария, извинявай, не се сдържах. А днес сутринта не ми вярваше във ФБ.
Е как да не се ядосваме?

# 295
  • Стара Загора
Имаме от час заповед на директорката за ДО. Нищо нямат нашия клас - нито чат с класната, нито група във фейса, нито родителите. Имат чат на класа децата . По колко минути ще са часовете, не знам. Чакам го точно да свърши и да се прибираме и ще питам.
Стаи имат и двамата, два лаптопа, слушалки, принтер.
Аз и баща им не можем дистанционно да работим. Явно бабата у нас ще то играе нинджа и ще ходи у нас през деня.
Много отрано ме почна тази година!

# 296
Тъкмо започнах да пиша, че при нас нищо още не се знае и рефрешнах сайта на училището и утре, часове при утвърдения времеви график и разписание, за след 3.11. допълнително ще пишат.

# 297
При положение, че има заповед на действащ министър и тя не е отменена, всичко за 8-12 клас е напълно 100% сигурно.
По принцип е така, но всички помним заповедите “иде ми, дойде ми” от пролетта. За задължителните маски например.
Никога нищо не е сигурно с такива капацитети.

# 298
  • София
А ММ ме изненада, че от другата седмица и те минават на режим - една седмица в офиса, една вкъщи. Как ще се оправят не знам. Ние пък сме на режим две седмици в офиса, две почивка вкъщи, защото работата ни не позволява Хоум офис. Добре, че си взех куче, да имам повод да не си стоя вкъщи.

# 299
Да ви кажа, че няма как да им искам тъпото ДО. И ще го играем по тънката лайсна, че трябва да пазим здравето на учителите. Добре, пазим го, всички стоят вкъщи. Но защо пък си намаляват работното време? Какво повече ги умаря когато работят на тишина вкъщи по пантофи, че да си намалят часовете с 25%? Защо ми предлагат такова образование? Защо ако искам сериозно отношение към образованието трябва да уча в смг? Ми не на всеки му се учи математика, а много деца заслужават качествено образование. Ще се поболея от яд и от безсилие! И класната ме лъже в очите и аз трябва да замълча, за да не изпадам в конфликт и да не я злепоставям пред другите родители. Ми не е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт