ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 25 968
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • София
A някой ще обясни ли какво е това обучение 1:1 ?
https://classroomtech.bg/%D0%B4%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1 … B%D1%8A%D1%82-11/
скаридка , споделям линк, защото и самата аз все още се информирам за този тип обучение. Но най-вече го "гледам на живо " Simple Smile След 5 години ще имам лични впечатления и ще мога да претегля + и - от опита на набора!

# 421
  • у дома...
Всяка една новост, нарушаваща реда в ежедневието ни, води до съпротива. Едно време така са посрещнали най-вероятно и автомобилите. И всички чудеса на техниката. Лошото е, че някои учители твърдо отказват и не искат да се научат да боравят с техниката.  Когато съпротивата идва от тях, няма да има и качество на ДО-то. Докато за младите учители е предизвикателство да се развиват все по-нагоре и все по-напред.
Да, за началните класове е неприложимо ДО-то.  Но част, подчертавам ЧАСТ от обучението на гимназистите не е невъзможно да е през платформи. Явно това е бъдещето.

# 422
  • София
Ама то може да е страхотно на теория, просто няма сила, която да ме убеди, че човек седи напълно концентриран като му говорят от екрана. Виждам го по себе си.

# 423
Моят син приключи първия си ден на ДО в новото училище.
Още веднъж се уверих, че си е попаднал на точното място. Организацията е на ниво, всичко се случва както се очаква за такъв тип обучение. По "Увод в програмирането" учителката им даде индивидуални задания, които трябваше да напишат и да ѝ пратят за проверка.

Вече и двамцата са на вълна "ваканция, здравей!" Simple Smile
Не виждам да си губят социалния живот, макар че не са лице в лице. Събрали са се в групата виртуално и устите не им спират. Помогна на няколко свои съученици да си направят заданията по "увод в програмирането",  виждам, че се разбират прекрасно и повече няма какво да искам при настоящите обстоятелства.

Допълвам: Играейки вече със съучениците си в мрежа, го чувам да казва следното: "Аз съм с теб душевно навсякъде, за да се чувстваш по-сигурно!" JoyJoyJoy

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 12:53 от шмърциплянку

# 424
  • о`майна лунна нощ е
....
Да, за началните класове е неприложимо ДО-то.  Но част, подчертавам ЧАСТ от обучението на гимназистите не е невъзможно да е през платформи. Явно това е бъдещето.

Нека се включат майките с деца от японските паралелки. Това, което знам за този език /надявам се правилно да съм разбрала/ е важността на интонацията, с която се произнася една дума или израз. Т.е - при различна такава,  думата, респ. изразът придобиват съвсем различно значение. Това е най-куцата част от ученето на чужд език през екрана. То на живо е всеки път, при всеки е различно, камо ли произнасяне, обработено през техника.

# 425
При нас часовете до момента са протекли като морзова азбука - точка - чертичка - точка - чертичка /тука има - тука нема/, според както дойде. Сега чакал последен час - математика.  Дано се проведе.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 13:00 от Judy

# 426
  • София
Включвам се за японския. В момента са на ниво добре да овладеят да пишат двете азбуки, защото дори наклонът е важен и може да бъде друга сричка. Всичките му работни листи са с червени поправки, правени в часа. Според него на този етап това ще му липсва най-много - навременната поправка на нещо, което не е написано правилно. На следващ етап вече идва говоренето. Интонациите са важни в китайския, в японския - не чак толкова, но ги има.

# 427
# 428
A aз наблюдавам разликата в шума от съседната стая -5 часа с класната и за цялото време направи едно излизане до тоалетна, тихо и мирно, 6 -ти час с друг учител - какафония

# 429
Синът ми, 12 клас, следобед са по принцип. Вече имаха Свят и личност, сега почна математика, която беше от 14.40 присъствено примерно. Едно момче от класа е на урок и не се включи. Щяла да му пише отсъствие.

# 430
  • у дома...
Момичета, всички сте прави. Аз просто си разсъждавам. Все още нямаме ресурси, за да е качествено ДО-то. И има предмети, които няма как да са на 100% дистанционно.Освен езиците, музиканти, танцьори, художници - там не ми е ясно как ще учан онлайн. Освен теорията. Същото важи и за децата в професионалните училища. Кашата е тотална и повсеместна. Имам чувството, че си заравяме главата в пясъка и чакаме бурята да отмине. Нищо, че дупЕто ни е отвън.

# 431
Imar , и аз май някъде до Фандъкова и майката от 9 клас изтраях Joy
Ами не знам. То аз не съм очарована от образованието като цяло Joy 1:1 ти дава самите средства, но съдържанието, с което ще се изпълни, пак си зависи от учителя. Simple Smile Та не е лошо нещо, просто за съдържанието аз в момента имам резерви. В частност за езика. За дигитални умения, за софт скилс и всички други неща виждам, че ще ги развие.

# 432
  • Някъде в Европа...
Не ми се е обаждал да докладва как е минало ДО...
Към 11 ч ми се обади обаче да ме извести, че някаква игра е намалена от 30 на 6 долара и довечера да съм я купела 😀...Правете си изводите колко са съсредоточени в училищните занимания и въобще не чатят и не разглеждат други сайтове, та даже и не играят 😵

# 433
Аз понеже съм дОма и знам колко са съсредоточени. С едното око/ухо урока, с другото социалните мрежи. И мютват, за да ядат. В идеалния случай това става легнал.
Същото важи за колегите хоум офис Wink

# 434
  • София
Дъщерите на моя братовчедка са в Музикалното училище в Бургас. Там каква пародия е ДО - ние направо не можем да се оплакваме...

Общи условия

Активация на акаунт