ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 25 902
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • у дома...
Джуди, адвокат ли си?

# 586
ДО е компенсатора мярка. Смисълът е да се  ползва временно. Не може да постигне по никакъв начин същите резултати като присъственото обучение, поради тази причина за мен е оправдано налагането и за кратко. Всичко по-дълго от 2 седмици е в ущърб. Училището не е само защото ще се учи език. То изгражда и характер и отношения, носи преживявания, емоции и т.н. Това няма как да се случи в стаята пред монитора. Но пък съм леко обнадеждена, защото главният карантиниран днес е казал, да се мисли в посока образованието да си продължи, а локално да се налагат мерките.

# 587
Е, в такъв случай си чакам Нобеловата награда!

Ах колко е дразнещо това "моето дете знае и никога няма да препише..." И хайде да си похвалим собствените деца, че на тях учители не им трябват, те сами се справят, защото го искат...и защото родителите им са ангажирани и обясняват всичко неразбрано...
И ако децата и родителите са си свършили добре работата, но от там нагоре веригата е скъсана? И никой не го интересува, че го питаш защо не си е свършил работата? Какво тогава?
Тогава си посипваш главата с пепел и седиш и се оплакваш във виртуалното пространство, че нещата не са наред. Това помага много!

А що се отнася до моето дете, то знае, че нищо не знае! А въпросът с преписването е въпрос на достойнство.

# 588
  • у дома...
ДО е компенсатора мярка. Смисълът е да се  ползва временно. Не може да постигне по никакъв начин същите резултати като присъственото обучение, поради тази причина за мен е оправдано налагането и за кратко. Всичко по-дълго от 2 седмици е в ущърб. Училището не е само защото ще се учи език. То изгражда и характер и отношения, носи преживявания, емоции и т.н. Това няма как да се случи в стаята пред монитора. Но пък съм леко обнадеждена, защото главният карантиниран днес е казал, да се мисли в посока образованието да си продължи, а локално да се налагат мерките.
Като прехвърли топката на областните щабове. Демек пак леко Вълчев няма думата.

# 589

Тука съм майка на обикновено 14-годишно дете, при което когнитивните процеси не са все още съвсем устойчиви.
Laughing Много ми е тъжно, че не се е родил съвършен, ама ме успокоява идеята, че не съм сама в нещастието си.

Тъй, тъй - възпитателната му функция, поне за мен, е дори по-важна от образователната му такава.
Затова и самите учители, поне тези, с които си комуникирам, се надяват, да не се удължи като през пролетта, че дори МОН не пожела да изследва докъде са я докарали на национално ниво с ДО.
А ако си бяха сторили тоя труд, да го вкарат и сега само там, където реално наистина има нужда, то това би спестило занижаването на качеството при останалите, при които пък такава необходимост  би възникнала вероятно на по-късен етап.

# 590
  • у дома...
Джуди, по начина на изказване ми напомни за адвоката, с който работя служебно - задавам един елементарен въпрос и насреща ми изнася пледоария. И аз забравя какво съм питала Grinning

А моето дете е съвършено - на майка си се е метнало! Sweat Smile Онзи ден и казвам, че в школо е излязла оценка по ФВС - четворка. Отговаря ми "Тя госпожата каза, че по-ниски оценки от 4 не пише, така, че всичко е наред".

# 591
Зависи от въпроса, Майче, ей-на - горе ме питаш конкретно нещо, отговарям ти с две изречения.
Има сложни теми /не "въпроси"/, като обсъжданата, обаче, по които отговор с две изречения или извод в едно с кратко съдържание е по-добре хич да не се почва и дава.

# 592
Judy, изцяло подкрепям казаното от теб за ДО. То в общи линии общественото, светско образование е едно от най-големите достижения на цивилизацията, а ние сега зорлем се мъчим да го съсипем и да набутаме децата по къщите.
Казвате, че много учители липсват при присъствено. Какви са причините, всички ли са болни/карантинирани или има и такива, които излизат в отпуск от страх?
При нас в началното училище нямаме липсващи учители и госпожата каза, че към момента няма и карантинирани класове.
Но пък съм леко обнадеждена, защото главният карантиниран днес е казал, да се мисли в посока образованието да си продължи, а локално да се налагат мерките.
Ех, че ме зарадва. Кога го е казал? Днес имам доста работа и съм изтървала.
Май си е взел урок от европейските големи братя.

# 593
Днес е имал видеоконферентно съвещание. За училищата-локален подход в зависимост от това какво са решили областните щабове, колко заболели има и предложенията на училищата. За университетите- решенията да бъдат взимани от акад. ръководства.

# 594
  • у дома...
Врабчо, главният карантиниран го е казал днес, но с лекия нюанс - решенията съобразени с областните щабове. Не училището само да решава на база заболели, не и МОН да решава. Та не знам за сега колко пък да се радваме на "новината".

# 595
При нас часовете си се караха редовно до тази седмица в училище.
Но вчера, както вече споделих, нямаха например чужд език.
...
Абе ще да са му казали, че  даже в маскирана Испания  не са затворили поголовно учениците по къщите и ще да се е светнал, че се е написал по-католик  от папата. Как ще се реализира поредната добрутренска идея на човека, който два пъти по ред едно и също рядко казва - това предстои да видим...

# 596
  • о`майна лунна нощ е
Май почва да му става ясно, че родителите и част от пълнолетните ученици, са електорат. Като се замисли още една идея повече - и студентите са хора с изборни права. Избори идват, бавно, но сигурно всичко се завърта покрай тях. И за пенсионерите по 50 лева има, е, па и за децата се сетиха, че е редно да се махне подоходния критерий за детски .... Що да не вземем едно политическо решение сега и да ги върнем в училище, като оставим правото на избор за обучение от разстояние. И вълците сити, и агнетата цели.
Любима карикатура
Скрит текст:
Колкото и да не ми се иска да вярвам, това за мен си е чиста политическа изява.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 17:06 от `ТуиГ

# 597
В момента наборът пише код по зададена от баща му задача. Част от кода не му работи, ядосва се - пише, брише...
Шмърциплянку,  Моля, сподели задачата, че имам един свободен осмокласник Simple Smile

# 598
То по принцип е нормално областните РЗИ и сега НОЩ-ове да вземат тези решения. Същото правят и при грипа за грипните ваканции. Не се решава от училищата, естествено.
При всички случаи това, което е казал е много обнадеждаващо. Ако трябва, да им слагат и маски в клас и да тръгват. Колкото и да са неприятни тези маски, в случая са по-малкото зло.

# 599
  • София
Само да стискаме палци да не хлопнат кепенците на училищата в държавите, от които преписваме. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт