ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 25 901
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • у дома...
Предлагам да не изпадаме в излишна еуфория и да изчакаме още една седмица. До тогава - я камилата..., я камиларя.

# 601
  • София
Разбира се.
Аз лично съм много далеч от каквато и да е еуфория, но да кажем ще е една идея по-здравословно да изкарам една седмица без да съм в пълно отчаяние. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 602
В момента наборът пише код по зададена от баща му задача. Част от кода не му работи, ядосва се - пише, брише...
Шмърциплянку,  Моля, сподели задачата, че имам един свободен осмокласник Simple Smile
Пуснах на лично. Simple Smile

# 603
Предлагам да не изпадаме в излишна еуфория и да изчакаме още една седмица. До тогава - я камилата..., я камиларя.

А, че то някой дава ли ни възможност да не чакаме? Smile Аз съвсем скептично чакам първо да излезе официално, да видя творбата, после - как ще да се изпълнява.
Помня в някаква арабска книга четох, как арабските жени живеели в чакане цял живот: чакат да им дойде първата менструация, чакат да се омъжат, чакат да родят син, чакат да омъжат щерките - това са основните събития в живота им, а промеждутъкът минава в чакане.

# 604
Студентите се разбунтуваха по места, дано това вразуми  управляващите.
Студентите са по-безопасни и от нашите деца - лекциите масово са дистанционно (така поне повече може би ги слушат) и след това лабораторните са в групи по 15 човека , а в МУ мисля дори са по 10
В училищата искат маски, но само за сборните групи при профили и кръжоци. Чух много разумно предложение - 20% за ДО  да се ползват за  музика, ИИ, ФВС, ЧК  в един ден и така особено ако е петък или понеделник се получават 3 дни изолация за децата...
Особено ФВС с маски редовно в училище ще е уникално преживяване

# 605
  • Велико Търново
Принципно, съм оптимист човек...Но аз очаквам през следващата седмица -две още по-голям ръст на заразените, и ако "цифрите говорят" ме съмнява, че ще върнат децата на 13.11. на училище...

# 606
Принципно, съм оптимист човек...Но аз очаквам през следващата седмица -две още по-голям ръст на заразените, и ако "цифрите говорят" ме съмнява, че ще върнат децата на 13.11. на училище...
Тогава, ако не друго, то поне ще стане ясно, че не училищата са криви за това, че има вирус, който, Боже мой, какво чудо невиждано, се разпространява!

# 607
За две седмици няма да се усети ефект от мярката. Както и не се усети 2 седмици след 15 септември. Решенията са само политически.

# 608
  • Велико Търново
Именно....Много се подразних на не -знам - кой професор беше като се изказа, че "ето на, затворихме училищата и през следващите седмици ще наблюдаваме спад в ръста на заразените". Нека видим какво ще каже след две седмици, защото все повече хора в службата и около нея започнаха да дават положителни проби, а за тези ,които знам дори нямат ученици.

# 609
  • о`майна лунна нощ е
В прогресията, в която вървим, точно близките две седмици ще е страшно. Дано децата не жертвеният агнец или ябълката на раздора кой да е вкъщи и кой да щъка навън.
Наборът днес е на уволнение направо. Ни вопъл, ни стон за учене. Явно ще си изкарат истинска четиридневна ваканция.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 15:51 от `ТуиГ

# 610
И аз като чуя или прочета, че баш училищата, видиш ли, били "най-големите развъдници на бацили", ми иде да взема един учебник по биология и да бия по главата тия, дето са тъй сигурни в неща, в които и учените не са ...
Вирус е бе, не сте ли чували и виждали?! Вирус, който се предава по въздушно-капков път и който се лови навред. Ей, ужас, чудо, нечувано!
Децата и училищата - най-виновни! Че нали ги гледам из автобуси на фабриките, по спирки, в самите фабрики, по различни обекти - ми предава се. И през маска се предава даже - маскираните държави да не са си решили проблемите за толкоз месеци, я?! Ще се изкара.
Сега и аз бих искала да имаше повече управленска мисъл в здравеопазването по принцип - ма на, няма, с тоз "мат'рял" и ние разполагаме.

# 611
  • София
Помня в някаква арабска книга четох, как арабските жени живеели в чакане цял живот: чакат да им дойде първата менструация, чакат да се омъжат, чакат да родят син, чакат да омъжат щерките - това са основните събития в живота им, а промеждутъкът минава в чакане.
Ако се сетиш коя е, пиши ми на ЛС. Би ми било интересно да я прочета. Чудно ми е било виваги дали тези жени вярват и те в същите ценности или има някаква вътрешна съпротива.

# 612
Някак и аз не виждам оптимистично развитие. Ако има спад, ще кажат "от учениците е, да си седят още така"; ако има увеличение, ще кажат "още затягане трябва и никаква отмяна".

# 613
Ако се сетиш коя е, пиши ми на ЛС. Би ми било интересно да я прочета. Чудно ми е било виваги дали тези жени вярват и те в същите ценности или има някаква вътрешна съпротива.

Скрит текст:
Като студентка съм я чела - беше от някаква поредица, от която четох две книги - за жени в арабския свят. Едната беше за някаква реална принцеса /то при тях принцеси да искаш/, ма тя ли беше или другата... Обачетова съм го запомнила... Щото няма нищо общо с мен, например. Laughing Заглавие да си спомня - абсурд, майка ми ми я беше давала да я чета. Останала съм с впечатлението, че са си различни от нас, заради модела на света, в който са родени и възпитани - по-примирени и оставени на външния поток да ги управлява, с някакво засилено чувство за предопределеност, по-търпеливи...  Мои си лични впечатления някакви... Имала съм и съквартирантка - арабка, маракар и да бе доста разкрепостена, но то и самите им държави са си доста различни. Вероятно си зависи и от коя арабска държава си, точно. Че и в коя каста си. В Иран, например, са си на касти - наш познат иранец много ни е разказвал, как не можел, примерно, да се ожени за която си поиска.

То верно, Фифиана, че който си търси поводи за паника и виновни за същата - си ги изнамира сред най-лесните.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 16:10 от Judy

# 614
Някак и аз не виждам оптимистично развитие. Ако има спад, ще кажат "от учениците е, да си седят още така"; ако има увеличение, ще кажат "още затягане трябва и никаква отмяна".
Хахаха, ами аз същото го написах в Ковид темата. Мислим еднакво..Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт