ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 25 912
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Според мен имат някакво желание поне да опитат да ги върнат в училище, щом днес е казала зам.-министърът, че от МОН ще препоръчат децата да са с маски в часовете след завръщането си към присъственото.

# 616
Ох, аз също хич не искам ДО, ако решат с маски, ще преглътна, само да не са ДО. От друга страна искрено се надявам да има ефект и след 2 седмици да са намаляли бройките. Може да съм наивна, ама като има грипни епидемии пак всички боледуват, и малки, и големи, и още по-големи. Обявяват грипна ваканция и е факт, че след седмица намаляват заразените. Хем всички знаем, че децата не спират да излизат и да се събират. Стискам палци и сега да стане така и на 13.11 (айде 20 най-късно) всички на училище.

# 617
  • София
Имаме писмо от директора в Школо. Над 66% от гласувалите в анкетата ученици, родители и учители са подкрепили преминаването към ОЕСР за 10 дни. Изненадана съм.
Във фейсбук групата на 8 клас почти всички родители, които писаха, бяха против.

# 618
  • София
А под каква форма беше анкетата? Нашата беше през Гугъл формс, нищо не пречеше да се попълни колкото пъти поискаш.

# 619
  • Пловдив
И аз съм Песимист. Сега чета, че искали да слагат задължителните маски и в час. Поредното безумие. Предпочитам тях пред ДО, но като гледам реакцията на хората, целта е да кажат, че искат ДО вместо маски и в час. Много хитър финт. Що се отнася до учителите, тук кое момиче сподели з а колегите си, аз пах не можах да си го представя, но е факт - в училището на племенника ми, малко, само 1-4 клас, поне 30% от учителите са в болнични. Не от Ковид. Не от контактни. Ами така... За всеки случай. Включително класната му и тази, която е следобед. И двете са не по-големи от мен (аз съм 45,те ветоятно са по-млади). Въобще... Какво да кажа. В нашето училище също (разбрах случайно) има липсващи учители с болничен. Ковид нямаме. Заместваща учителка се беше ядосала, че си вземат болнични, за да си почиват и тя беше луднала, та и тя си взе. Добре, че не са учителките на дъщерите ми. И все пак. Срамно е за професията. Срамно е за съсловието. Какво да говорим повече въобще. Хаос. Безпринципност. Пир по време на чума за някои. За народа... Да си знаем мястото.
Благодаря ви за подкрепата иначе, добре сме. Но, на, пазим система, при която ние седим 4 дни в болницата за едно!!! изследване. Което се прави за 20 минути. Да не казвам лудости от рода на :забранено влизането, забранено излизането, под ключ сме. Обаче, аз нямам опит и бях по спешност и не бях взела чиния. Няма чиния - няма храна. Говоря за детето. За придружител нормално си няма. Та 2 дни детето яде сухоежбини. На 3 ден имах чиния, обаче викам на мъжа ми да донесе нещо за ядене. Скараха ми се много, било забранено да се излиза, как съм искала. Ами против нямам, ма да бяха дали възможност за кетъринг, или някой да остави нещо долу. То в затвора са по-добре. Иначе си пазим системата, прекрасна е просто. А някои шефове на болници като главния вирусолог=коремен хирург се подписват на 100 000 лв. Нека, но някак нещата не са ок. Трябва да има принципност някаква.
Зази, ами паникатс обзема всипки. Така яко облъчват от твто непрекъснато, че всеки ще сдаде багажа от страх. Cold Sweat

# 620
О, Ред, веднага си представих как я попълваш 300 пъти Joy

# 621
  • София
А под каква форма беше анкетата? Нашата беше през Гугъл формс, нищо не пречеше да се попълни колкото пъти поискаш.

Нашата беше в Тиймс и се влизаше само през профила на детето. Бяха дали много малко време (аз например не успях да гласувам), повечето деца гласуваха. Имаше възможност да се гласува два пъти от всеки профил - веднъж детето и веднъж родителя.

# 622
  • София
За жалост не успях. Две минути след като я попълних излезе заповедта на здравния министър. 😁

# 623
  • София
Четох (признавам по диагонала), че обсъждахте някакво писмо. Някой направил ли е драфт? Иска ми се да им кажем на тези хора, че има и такива, които искат присъствено образование.

# 624
  • София
Имаме писмо от директора в Школо. Над 66% от гласувалите в анкетата ученици, родители и учители са подкрепили преминаването към ОЕСР за 10 дни. Изненадана съм.
Във фейсбук групата на 8 клас почти всички родители, които писаха, бяха против.
Родителите може да сме против, но аз нямах достъп до тиймса на децата и те са си гласували само. За Ваня знам и тя със сигурност е гласувала за ДО, защото искала да спи до по-късно. Та така, тя е гласувала, аз не и доста други родители може също да не се успели.

# 625
  • София
Няма драфт.
Някой иска ли да направи?
На мене ми е станало ужасно трудно да се изразявам обстоятелствено в официална форма. Всичко мога да кажа с три изречения.
Но пък мога после да допълвам и редактирам.
Добре е да имаме такова писмо другата седмица и то да чака на стенд бай в зависимост от ситуацията.

# 626
# 627
Принципно, съм оптимист човек...Но аз очаквам през следващата седмица -две още по-голям ръст на заразените, и ако "цифрите говорят" ме съмнява, че ще върнат децата на 13.11. на училище...
Тогава, ако не друго, то поне ще стане ясно, че не училищата са криви за това, че има вирус, който, Боже мой, какво чудо невиждано, се разпространява!
                Напълно съгласна съм,че НЕ децата разпространяват вируса.До момента повечето карантинирани класове са по причина - учител с вирус.На пръсти се броят тези ,които са карантинирани защото има дете вирусоносител.
                И нали чухте новината - вирусът отива в заведенията след 23.30 и за това те ще работят до този час.За това пък вирусът ходи в училищата през учебното време,а нощем сменя дестинацията към заведенията. Smiling Imp

# 628
Духът на закона е да не се събират групи хора, които консумират алкохол и скъсяват дистанцията. Сега, че го обърнаха на детска работа с дневни дискотеки и всякакви простотии, е друг въпрос
Моето школо мълчи. Не завиждам за анкетите и съобщенията, изобщо Joy

# 629
  • София
Не знам за Ковид-19, обаче ако има пандемия в последните години, това е пандемията от проекти и НПО-та, разни разнообразни, и често безмислени.
Това никак не е хубаво, понеже има важни каузи и наистина необходими организации, обаче те започват да се губят измежду цялото шумно множество.

Общи условия

Активация на акаунт