Азиатска козметика и грим 19

• 43 449
  • 780
  •   1
Отговори
# 150
А задържането на всички пратки дали ще отложат? Хич не ми се плаща такса представителство за необлагаема пратка...

# 151
Момичета, възможно ли е пратката направена от JOLSE, направена на 03.10 и шипната на 19.10. все още да не е пристигнала при превозвача?За голямо мое съжаление нямам тракинг номер...

# 152
Момичета, пак ще помоля за съвет. Изчетох цялата тема, но не намирам отзив по моя въпрос, а съм с малко бебе /може би както доста от вас / и нямам време да разгледам всички продукти на корейската козметика. Ползвала съм само крем D'alba и тоник на Benton. И аз, като вас забелязах, че в ДМ са заредили с Миша и се чудех на ампулата с витамин С и крема. Моля, дайте съвет стават ли за пигментни петна /не след бременност, а от доста години / или препоръчайте нещо ефикасно, което е подействало при някоя от вас? Благодаря, ако някой отдели време и опит за съвет!

# 153
Момичета, възможно ли е пратката направена от JOLSE, направена на 03.10 и шипната на 19.10. все още да не е пристигнала при превозвача?За голямо мое съжаление нямам тракинг номер...

Спокойно, ще пристигне. Имам 3 пратки, които на 19-ти октомври са отлетели, но още не са при превозвача - INCHEON, Flight number : LO098. Има  вече и забавяне при обработката в Англия, една моя пратка изпратена  от Холандия повече от 9 дни стоеше  в LANGLEY HWDC и днес сутринта  вече е напуснала Heathrow Worldwide DC и още не е при превозвача.

# 154
Не само е възможно, но това вече е новото "нормално" положение с пратките, прилагам пример:
Скрит текст:
Поръчката е направена на 23.09., изпратена на 06.10., престоя на летището 2 седмици, после изчезна за още 2 седмици и накрая се появи и беше доставена до превозвача в рамките на 1 работен ден.
В момента е в българския офис им и ще си я получа утре с куриер.
Равносметката е точно 50 дни от датата на поръчката, и то тази поръчка я броя за бързо шипната от сайта, защото понякога се замотават над 2 седмици.
Това беше положението преди миналия четвъртък, когато в Англия обявиха новия локдаун. Някъде мернах из сайтовете, че повечето институции там ще работят с намален капацитет за 1 месец, може и повече, кой знае вече какво да очакваме...
А как става точно поръчката през сайта без тракинг номер? Мислех, че няма такава опция...  Според мен имаш, провери си в сайта или им пиши да ти го дадат.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 16:42 от Анонимен

# 155
Значи заради новия локдаун в момента една пратка вече от седмица е на Heathrow Worldwide DC, United Kingdom. Обикновено след това съобщение пристигат при превозвача за ден, а сега от 3ти ноември си е все там, заедно с още една от Yesstyle

Лошото е, че там, където подозирам, че ми е нарушена бариерата и като сложа серуми (предимно на The Ordinary ползвам - Бъфет, Матриксил, Ниацинамид) и ми щипе. От Сераве също ми щипе, но ще запечатвам с друг хидратант...
Ако имаш съмнения за нарушена бариера,най-добре направи "диета за кожата" за 2-3 седмици. По принцип в такива състоявия не се ползват никакви пептиди, ферменти и киселини.

Днес имам мейл, че Jolse са изпратили поръчката от 28 октомври с корейските пощи, но от линка на тракинга излиза ЕМС. Това нормално ли е ?
Ако е изпратена с корейски пощи и стандартна доставка, няма как тракинга да е на EMS. Обикновено изглежда нещо като LIхххххххххKR. На каква стойност е пратката и какви килограми приблизително? Ако е с реално платена стойност по-висока от 50 долара, писала ли си им изрично да изпратят само със стандартна доставка?

Щом е шипната със стандартна доставка задължително има тракинг, виж си в order history. Има забавяне в момента, явно пак затягат мерките и ще пътуват още по-бавно пратките.

misha_misha, не мога да дам мнение за продуктите на Misha, не ги харесвам, не ги ползвам, но пък имам богат опит в борбата с пигментации. Само с едно кремче/серумче няма да стане. За да има някакво успешно третиране на пигментация, особено стара такава, трябва цялостна рутина в насока избелване (вит.С 15-20%, ниацинамид, киселини, пептиди, арбутин и др) и хидратация/липидна бариера (центела, керамиди, ферменти/галактомис, и др),и задължително фанатична употреба на слънцезащита целогодишно, ежедневно през 2 часа.

# 156
Как подновявате слънцезащита през два часа,при условие,че се ползва фдт,пудри и т.н.?
Някой може ли да предложи такава под формата на спрей,дали няма да е по-удобно при подновяване?

# 157
Виола Тараканова, много благодаря за отговора и насоките! Ходила съм на дерматолог, който прилага различни видове киселини, ползвала съм някои серум, но корейска козметика за този проблем не съм пробвал. Попаднах в нета на добри отзиви за Virabrid C12, които също са корейски...
Vanessa de ползвала съм слънцезащита 50 фактор под формата на спрей на Филорга, но не върху фдт и не мога да дам отзив как ще се справи.

# 158
Ясно,ще чакам търпеливо.... Само да пристигне.Стойността на пратката е малка(около 35$,имах един кредит, който приспаднах).Благодаря,момичета! Ще проверя за тракинг номер.

# 159
  • софия
Защо, Виола, защо, защо не харесваш missha?? Cold Sweat
missha, аз съм им голям фен, но точно това не съм ползвала, не смятам, че би имало ефект изолирано.

Аз също се боря упорито с петна, които зимата избледняват, но при първото слънце съветват.
Не обичам киселини, но тази година ползвам  пилинг на su:M 37 с млечна к-на, арбутин, серум с 25% вит. С и един сравнително нов продукт транекс на medi peel. Казват, че тази к-на е по-ефикасна от лазер.
Разбира се, всичко което каза Виола за бариерата е 100%.

# 160
Моята първа поръчка от Yesstyle пристигна днес, някъде около 10 дена след датата на поръчване. От толкова ѝ сме пак в изолация, та засега пощата са реактивни поне, че от свободно време само чакам колети.

Чакам още една до края на седмицата, надявам се. А третата не ми е пратена още, на пишеше, че ще е по-дълго, квото дойде.

Много зле беше опакована, не ми направи добро впечатление, в една пластмаса като от салата. Слънцезащитата тотално се беше смачкала, нищо им няма на тубичките, ама грозна работа, поне в картон да я бяха сложили. Иначе Missha All Around Safe Block Essence излиза много евтино там в момента. Щастлива съм, че поне някой доставя на достъпни цени. Много изгодно взех и Laneige Water Sleeping Pack 2 минита от 2 евро. Излизат в пъъъти по-евтини от пълния размер, ако се вземат четири.

А за хиперпигментацията бих препоръчала да се надзърне и в темата на The Ordinary. Имат достъпни хубави киселини и много хубави серуми с витамин С за цената си. И от тях получих една огромна поръчка за намалението този месец.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 13:25 от Dalindrah

# 161
Swetulka, защото в по-голямата част са с отвратителен състав и завишена цена за това, което предлагат. Лично мое мнение Simple Smile  До сега не съм попаднала на техен продукт, който да няма алтернатива със същата функция, но по-добър състав.

Dalindrah, за съжаление Yesstyle са ужасни по отношение на опаковането! Всеки път се моля да пристигнат в почти приличен вид.

Такааа, нещо интересно се случва с Jolse. Имат някакви подаръци за 11.11 и тн, но по-важното е, че в момента прилага безплатна доставка не по платен тотал, а по сума на продуктите преди намалението. Важи както за стандартната до UK (над 60долара), така и за експресната до БГ и Англия (над 150долара). Например мога да поръчам безплатно до България продукти за 55долара реално платени, които "уж" са били преди намалението 190долара.

Редактирам се с код за 15% за YESSTYLE, ще важи петък/събота
BFQ2HAN20
Valid only from November 13th - 14th
Valid only for total above $49.00 USD

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 23:59 от Viola Tarakanova

# 162
Да, то винаги е било така с DHL поръчките в Jolse, просто ги бяха направили платени по $19 заради ситуацията. Но се радвам, че го върнаха и веднага направих една поръчка, която реално ми излезе $137 платени (отчаяното грабене на човек, който е към края на запасите си), но заради "реалните" цени на продуктите преди намалението се равняваха на над $200, така че се класирах за безплатното DHL превозване. Даже и някакъв подарък ми дадоха, който май е този от банера им в момента.

Да видим дали поръчката от началото на месеца с превозвач ще пристигне първо, или тази с DHL-а от вчера Grinning

# 163
Момичета, поръчка от Jolse до Германия с превозвач има ли шанс да стигне по-бързо или и там положението е
същото( може би и по-рисковано, заради тяхната митница)?

Jolse пак са пуснали добри оферти:laughing:

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 10:49 от The Stylist

# 164
Момичета, поръчка от Jolse до Германия с превозвач има ли шанс да стигне по-бързо или и там положението е
същото( може би и по-рисковано, заради тяхната митница)?

Jolse пак са пуснали добри оферти:laughing:
Аз лично не съм поръчвала до Германия досега, но при последните ми поръчки до Англия ми направи впечатление, че пратките пътуват през различни дестинации, за да стигнат до крайната. Така и си обяснявам увеличаването на времето за доставка + новите локдауни в Европа.
Обичам да траквам номера на полета, с който ми пътуват пратките, не ме питайте защо Smiley От една страна ми е интересно пътешествието на слънцезащитата ми по света, докато стигне до мен. От друга - за да преценя през колко държави в червената COVID-19 зона минава пратката и дали да й направя лека или тежка дезинфекция след получаването. Та, през лятото често летяха с директни полети Корея-Англия, сега по-скоро не. Последната ми мина през Полша, после през Германия и накрая стигна до Англия. Имах друга - Корея-Виена-Амстердам-Англия.
Това ми говори, че в момента въздушният транспорт пак не е редовен и много ок.
Дали ще стигне една пратка по-бързо или не, според мен факторите за това са доста и крайната дестинация не винаги е определяща.
Аз съм почти сигурна, че пратката с DHL до България на Chris_ ще пристигне по-бързо от другата й, която е до Англия с превозвач. Имам предвид физически двете да са при нея в България... Освен ако голямата й пратка с DHL има забавяне с изпращането...

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 13:15 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт