Азиатска козметика и грим 19

• 44 288
  • 780
  •   1
Отговори
# 345

Принципно пробиотиците и ферментите известни ли са, че дразнят или изприщват?
Имам много подробен пост за ферментите, ензимния процес и проникването на съставките. Прочети го и ще отговорина всичките ти въпроси

Виола, Бифидата се води пробиотик, пък другото ферменти - не разбирам точно разликата, едно и също ли са, че се дублират?
Пробиотик и ферменти е едно и също, защото пробиотиците са продукт на ферментация (например високопробиотични продукти/напитки са киселото зеле, суровата туршия, кефира и тн). И в двата продукта имаш като основен активен компонент Galactomyces Ferment Filtrate - фирминтирал филтрат на оризови дрожди и Bifida Ferment Lysate - продукт (лизат) от процеса на ферментация на бифида бактерия (Bifidobacterium longum)

Принципно при използване на ретинол е много вероятно да се прецака кожната бариера, затова трябва доста серамиди да се слагат, та затова се запасих така.
Керамидите е най-добре да са в крем, защото там може да има достатъчно количество. Те са липиди, тоест масла (казано по най-елементарен начин) и освен ако не е емулсия масло-във-вода един тоник или есенция трудно може да има съществено влияние върху бариерата с нещо повече от хидратация.

А охлюва и той ли прави кожата фоточувствителна, че казваш, че не е подходящ за сутрешна грижа?
Да, той е ексфолиращ продукт. Има постове по темата Simple Smile Ферментите и пептидите също имат изсветляващо действие не се използват при израгане на слънце.

# 346
  • Reasonford Manor
tiriti, аз ползвам третиноин от няколко години и смея да твърдя, че го съчетавам успешно с почти всичко. Малко се притеснявам да пиша в детайли, защото със сигурност съм писала преди и се повтарям.
Пробвала съм всякакви рутини с третиноин, три неща са сигурни - винаги действа, независимо колко солидна подложка му правиш, беленето никога не спира и е безсилен спрямо гравитацията.
Първата година не се белех изобщо. Обичам да го слагам след шийт маски. Към момента ми е писнало от тях и просто хидратирам. 2-3 тонера и 2-3 серума са ми обичайни в една рутина. Гледам плътността на продукта, не толкова какво пише на опаковката.
При мен ферментите действат успокояващо. Небезизвестната есенция на Sum 37 ми е любима за дни с раздразнения от третиноин (които са изключителна рядкост вече), използвам я и заедно с него. Всички фърст есенции ми действат така.
Използвам го заедно и с пептиди, особено сполучилива комбинация е с WellDerma G Plus Silver Peptide Ampoule - освен малко по-различни пептиди (хай-тек, корейски Smile) тя съдържа и ниацинамид и аденозин и я слагам първа (преди тонер). Със серума на Пюрито също съм съчетавала, както и с RNW Ceramide Plus. Проблеми не съм имала.
Mного експериментирам с третиноина и го мразя заради беленето, понякога искам да го разкарам, затова и се увличам по ретинол съдържащи продукти, но в крайна сметка си го мажа ръмжейки (както казваше Агент за тестерите Simple Smile) и си трая, защото не ми се ще да разбирам какво би се случило, ако го спра.

А, да - аз слагам всичко и около очите.

# 347
  • софия
Catalano, шок! Какво наистина би се случило, ако спреш третиноина? И какво постигаш с него? И в кои сезони го ползваш?
Не мога да се реша, не искам да се беляяя! Тънката ми кожа няма да ми ги прости..
Оценявам високо твоите постове, ти си от разбирачките.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 21:44 от swetulka

# 348
За третиноина и аз да се включа, сигурно от 6 -7 години ползвам през вечер, лятото правя почивка. Въпреки дългото ползване все още се случва да се беля около брадичката. Ползите, които забелязвам при мен -
по-гладка и нежна кожа, свити пори, намалено омазняване, минимално стягане на кожата, изравняване на тена, за гравитация без резултат. Кожата ми е тънка и в началото се белех доста, имаше и зачервявания, но после свикна. Майка ми имаше ужасни пигментни петна и благодарение на третиноина и се изчистиха напълно.

# 349
  • Reasonford Manor
Оо, Светулка!
Не мога да не ползвам нещо, което е обявено за анти-ейдж продукт номер едно. Smile
Толкова съм ангажирана със суетата си, че не мога да се понасям.
Никаква драматична промяна нямам от третиноина, годините си вървят, биологичните процеси - също и аз просто старея, независимо от всичките ми усилия.
Всеки ще си мине по пътя и не съм аз човека, който ще покосява илюзии на 30, 35+ и 40 годишни за каквото и да било. Heart

Целогодишно го ползвам, понякога през ден, понякога през повече. Със суха, тънка кожа съм. И благодаря ти, но разбирам единствено от музика. Донякъде.Simple Smile

# 350
Последно реших да взема серума с ретинол на cos des baha.
Чудя се обаче дали да взема тонера с Матриксил или да си го правя в рутина с хидратиращите неща, които имам.

# 351
Благодаря ви, момичета, за споделените знания.
Мислех, че активи се водят киселините, а сега разбирам, че явно ферментите също.
Охлюва си мислех, че е хубав за заздравяване на кожата, а не, че я ексфолира - дори го ползвах като си наруших кожната бариера и от друго ми щипеше, от охлюва не.

За третиноина толкова вдъхновяващи истории виждам на снимки преди и след - определено изглажда фини линии при някои хора и прави бебешка кожата. При мен проблемът не е белене. Аз от месец и половина го почнах де, още е рано, но избързах малко с въвеждането и в резултат бузите ми се зачервиха и почна да ми щипе от някои продукти. След като разредих трет. вече не ми щипе, но си имам червенини пак по бузите и се чудя възможно ли е да се е развила някаква форма на розацея и как да я третирам...

Сега слагам терт. всяка трета вечер. Не знам кога ще мога да мина на по-често без да червенея, а ефект в кожата май се забелязва, когато човек мине на ежедневно мазане...

# 352
  • Germany
Зари, кой е този тонер с matrixyl?
 Аз имам на The Ordinary, Matrixyl 10%, но честно казано не го ползвам много. Някъде прочетох, че можел да доведе до засилване на окосмяването по лицето (не знам вярно ли е) и чат-пат го мажа под очите и по челото. Ефект и не виждам, но като не го слагам редовно нямам и особено мнение.
Хубави ли са нещата на Cos de Baha? Нещо да препоръчате?

# 353
Момичета, не мога да не споделя тази красота на su:m37.  Направих поръчката на 19-ти септември от йесстайл, но заради бавната доставка на единия от продуктите Water-Full Time Leap Water Gel Cream Set пристигна чак вчера, след повече от две месеца чакане

Към комплекта има и подарък памучни тампони, като тази информация липсва в описанието на продукта в йесстайл. Доста често ми се случва да намирам такива тампони и кърпи за лице в опаковките на продуктите, така че не бързайте да ги изхвърляте преди да сте ги проверили обстойно.

В случай, че се чудите с какво да допълните поръчките си, да похваля един контейнер за тампони. Става както за правоъгълни, така и за кръгли тампони. Много удобен, красив и стилен

https://www.yesstyle.com/en/lazy-corner-cotton-pad-container-cof … 8?cpid=1050929537

# 354
Момичета, кой третинион хвалите?
Отзиви за тези неща? Базата за грим я водят за лице и тяло. В смисъл- деколте ли?

# 355
Утре дали в Йес ще има някакви по-големи кодове за намаления, някой да знае нещо? Simple Smile

# 356
Най-вероятно няма да има по-голям код, този за 15% е до 28.11

ИНФОРМАЦИЯ ОТ ГАБКО!
Уважаеми Клиенти,
съобразете покупките си от Великобритания и Германия, с наближаващите Коледни и Новогодишни празници.

Великобритания:
- Курс, който ще се раздава преди Коледните празници, тръгва от Великобритания на 09.12.2020.
- След 09.12.2020 са планирани 3 курса на 12/16 и 19.12.2020, които ще се раздават според пристигането им,
и работните дни във България.
- Последният курс от Великобритания към България за 2020, ще тръгне на 19.12.2020.

Германия:
- Курс, който ще се раздава преди Коледните празници, тръгва от Германия на 12.12.2020.
- След 12.12.2020 са планирани 3 курса на 16/19 и 22.12.2020, които ще се раздават според пристигането им,
и работните дни във България.

# 357
Смятате ли утре да поръчвате - от Йес май за 2 седмици стигат до Габко, дали да рискувам за курса на 19 декември... ще има ли други смели сега да поръчват от Йес? Simple Smile

# 358
На този тонер на cos des baha се чудя.
https://www.cosdebaha.com/collections/toner/products/cos-de-baha … -5-8-6-76oz-200ml

Все планирам да спра да купувам поне няколко месеца и точно когато съм много категорична, че всичко си имам и нищо не ми трябва излиза някоя изгодна оферта и те пръстите сами си действат.

# 359
За бъфета на ТО има доста оплаквания за окосмяване, явно пептидите така действат. Аз сега от внушение може би ама по - мъхесто си виждам лицето 😠

Общи условия

Активация на акаунт