Азиатска козметика и грим 19

• 44 292
  • 780
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Може ли някой да ми покаже как изглежда проследяването на пристигнала пратка с EMS?

# 331
Светулка благодаря ти, че сподели мнение! Тъкмо и аз се бях насочила към серум на Purito с витамин С или с хиалурон и пак се чудя, но както казваш с алергиите....Божа работа. Не съм особено запозната с корейската козметиката, за разлика от вас, които сте направо профи-та и се чудя, така както съм я намислила да смесвам витамин С / взех си на прах на Swanson / заедно със серум, каква ли каша ще забъркам....... Огледалото ще покаже... 😊

# 332
Viola, ти пробва ли вече азелаиновата на cos de baha? Отзиви имаш ли?
Аз също постоянно използвам азелаинова, но Скинорен ми е добре и си карам с него. Обаче издирвам нещо с по-малка концентрация за мъжа ми, че той е с много сериозна розацея и на него Скинорен му е силен.
Засилила съм се към буустъра на Paula's Choice, но бих се зарадвала на нещо по-бюджетно Simple Smile
Hug

Азелаиновата киселина на The Ordinary е 10% и е повече от бюджетна, а в момента в сайта на Deciem е  даже 5 евро.

# 333
  • София

Азелаиновата киселина на The Ordinary е 10% и е повече от бюджетна, а в момента в сайта на Deciem е  даже 5 евро.

Да, благодаря, знам я, но The Ordinary не ме интересува като марка Hug Не съм се изразила правилно, не търся нещо ниско бюджетно, просто проучвам възможностите Simple Smile Вече поръчах Метроруборила, ще го видим как е.

# 334

Да, благодаря, знам я, но The Ordinary не ме интересува като марка Hug Не съм се изразила правилно, не търся нещо ниско бюджетно, просто проучвам възможностите Simple Smile Вече поръчах Метроруборила, ще го видим как е.

Аз не съм активен потребител на тази съставка, но все пак да попитам за всеки случай, ако се наложи - има ли някакъв проблем с азелаиновата киселина на марката, заради което е препоръчително да се избягва?

# 335
  • София
Аз не съм активен потребител на тази съставка, но все пак да попитам за всеки случай, ако се наложи - има ли някакъв проблем с азелаиновата киселина на марката, заради което е препоръчително да се избягва?

О не, не знам нищо за конкретната съставка на The Ordinary. Не съм фен на самата марка. Знам че си има много запалени почитатели, просто аз не съм от тях Hug

# 336
Момичета, бихте ли ми казали от тези продукти - това ли е реда, в който трябва да ги нанасям?

Бият ли се някои помежду си, т.е. едно и също ли вършат, т.е. ако трябва да махна някои за друга рутина.

Всички ли могат да се нанасят и под очите?

Малко се обърквам, понеже на Тони Моли е тонер, но е по-гъст.
Бифидата е серум, но е като водичка...

Къде влиза Хада Лабото лосиона, който трябва да е на влажна кожа и кожата трябва да е влажна с вода или може и с воднист тонер и върху него?

Благодаря предварително!

# 337
Значи, според мен тук имаш много дублиращи се продукти и консистенции, а не виждам крем накрая...
Хада Лабо посионът е доооста по-гъст от Benton Fermentation Essence. Втория продукт не виждам какъв е (щом е с пипета, вероятно е гъст) и не познавам консистенцията на последния (ако е наистина лосион, то е по-лека от на Хада Лабо, понеже той е доста плътен, гъст, че и лепне), но бих действала така:

Измиване
Тонер - или на PY, или на Tony Moly
Eсенцията на Бентон
Cosrx - Ultra Moisturising Lotion или Snail Power Essence
Hada Labo лосион
Bifida ампулата
Крем

Едит:
Сега видях уточненията ти. Караш от лека към тежка консистенция, независимо какво пише на опаковката.
Хада Лабо-то го нанасяй със сандвич техника - под и над него поставяй тонер или розова вода, например.
Щом Бифидата е много течна, можеш да я преместиш наравно с есенцията на Бентон.

Тоест:

Измиване
Тонер - или на PY, или на Tony Moly
Eсенцията на Бентон или Bifida ампулата
Cosrx - Ultra Moisturising Lotion или Snail Power Essence
Hada Labo лосион
Крем

# 338
Ама ти всичките в една рутина ли искаш да събереш? Наредила си 3 тонера и две есенции, но не виждам крем... или лосиона на Cosrx го замества и ти е достатъчен? И слънцезащита не виждам. Японците наричат "лосион" тонерите, така че Хада Лабо всъщност е тонер.

Аз понеже днес пак се събудих с леко разбунтувала се кожа, по незнайно каква причина, нямам самочувствието да съветвам кое с кое да комбинираш като съставки...

Бих пробвала някаква такава схема - след измиване пръсваш pky мист тонер, после или някоя от есенциите, или Хада Лабо-то, отгоре лосиона и за финал spf. Бифидата не знам с какво може да си взаимодейства с кофти ефект, затова не знам кое след нея е добре, но преди нея pky не би трябвало да е проблем. Имаш много варианти за комбинации, остава да ги развъртиш и да видиш кое ти пасва.

# 339
Благодаря ви, момичета, не съм сложила крем и слънцезащита, защото те са ми ясни къде влизат в рутината Simple Smile

Тъй като въвеждам третиноин и трябва да хидратирам супер добре и да подхранвам кожата, точно затова се чудя има ли смисъл от 2 тонера, 2 есенции и т.н., за по-добро подхранване - както и примерно във всяка рутина ли трябва да има серамиди, пептиди, пробиотици, ферменти или ще и стане твърде много на кожата.

А също и нали метода 7 скинс е наслагване на няколко слоя от един продукт, та се чудя дали тези слоеве да не са различни продукти, докато кожата "пие", за да и дам всичко необходимо...

Отделно, чета един блог, който го списват авторките на групата във Фейсбук Asian Skincare Junkies и там има дадени примерни рутини за начинаещи и за напреднали. Шашнах се от изброените продукти, но да, твърдят, че ги ползват в една рутина. Ето два линка, само да видите за какво става въпрос:

(скролнете малко по-надолу, след текста, където почва рутината)

https://asianskincarejunkies.com/beginner-asian-skincare-routine … Xa31gBg13IU1icIwA

https://asianskincarejunkies.com/advanced-asian-skincare-routine … oin-hydroquinone/

# 340
  • софия
Като отвори blixa книгата за оплаквания, да ви кажа, че просто ще се гръмна! Не мога денем да ходя с вит Ц и това си е. В днешния зимно слънчев ден, със защита на JMS(розовия спрей) и не повече от 40 мин навън с маска... И петна! Живот ли е това??!!!

# 341
УжасТ! Ама то и вътре те облъчва ув-то, не само навън, освен ако не стоиш в стая без прозорци... и спрея по-добре само за подновяване, а не като основна защита. Това ми хрумва само.

tiriti, само ти можеш да кажеш кое ще й дойде в повече на твоята кожа. За моята, аз си знам, че дори само пептидите (ако са по-потентни) има 96% вероятност да ме изприщят, а ако добавя и пробиотици ще стане гарантирано мазало. С ферментите нещата са на кантар (при мен), сама трябва да разбереш какво понася и какво не твоята кожа.
Все пак, с болка трябва да призная, че 5732 стъпки в една рутина, не се отразяват добре на повечето хора. Много ми се иска да се пляскам и мазотя с Н-брой продукти, но не е разумно, нито здравословно. Дори 7 скин метода, много хора вече го отричат. Казват, че 2-3 пласта е предостатъчно. И да не забравяме, че за този метод се напластяват леки продукти, без активни съставки.
Ако ти липсва увлажняване и хидратация, напластяването е добро решение, стига да си намерила правилната комбинация (за теб) и не го правиш безразборно и самоцелно (щото Пенка блогърката, така е препоръчала, понеже и тя иска да припечели нещо от реклама, афилиейт линкове и кодове).

# 342
tiriti, хич не са много продуктите, аз и повече наслагвам, но все пак не се опитвай в една рутина да имаш от всичко, когато говорим за активи.
От снимката единствено бифида ампулата не ми е позната, останалите неща са хубави и работят основно за хидратация и липидната бариера. Не ползвам ретинол и не съм запозната с това как и с какво трябва или не трябва да се съчетава в рамките на една рутина, но със сигурност не бих ползвала заедно с двата продукти с ферменти, за да не се предизвика по силно дразнене.

1. Beneton есенция ферменти - това е First Treatment Essence, ползва се веднага  след измиване
2. мист PKY- watery toner, перфектен за "сандвич". Може да се ползва и в рамките на деня за допълнителна хидратация
3. Tony Moly и Hada Labo до голяма степен си дублират действието. Ако все пак ще се ползват двата продукта едновременно първо hada labo на влажна кожа и отгоре тони моли.
4.Cosrx охлюв, не е подходящ за сутрешна грижа при слънце.
5.Cosrx лосион

Около очи може да нанасяш само тониците (2 и 3)

Bifida ми е трудна коментар, принципно серуми с ферменти ги пропускам, защото са много сложни за вмъкване в рутина- уж са серум, ама трябва да се ползват почти веднага след измиване. По идея бифидата най-добре ще се държи на доста по-предна стъпка, дублира Benton ферментите като продукт. По действие дублира охлювите на Cosrx.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 18:57 от Viola Tarakanova

# 343
Благодаря ви за мненията! Честно казано преди малко се наплясках с всичките и кожата ми изпи всичко - сега е мекичка и гладка. Ще видим как ще се събудя утре.

Принципно пробиотиците и ферментите известни ли са, че дразнят или изприщват?

Виола, Бифидата се води пробиотик, пък другото ферменти - не разбирам точно разликата, едно и също ли са, че се дублират?

Принципно при използване на ретинол е много вероятно да се прецака кожната бариера, затова трябва доста серамиди да се слагат, та затова се запасих така.

А охлюва и той ли прави кожата фоточувствителна, че казваш, че не е подходящ за сутрешна грижа?

# 344

Все пак, с болка трябва да призная, че 5732 стъпки в една рутина, не се отразяват добре на повечето хора. Много ми се иска да се пляскам и мазотя с Н-брой продукти, но не е разумно, нито здравословно.

Точно. И аз така - с болка, го признавам. Само хидратиращи може. Но много активни съставки - ноуп...
Ех.

Общи условия

Активация на акаунт