Азиатска козметика и грим 19

• 44 237
  • 780
  •   1
Отговори
# 435
Информацията за Purito днес цял ден обикаля из нета, но дори и да се окаже вярна това не е повод да се започват коментари и съмнения в целия бранд или както вече прочетох някъде " било известо, че като цяло корейската слънцезащита не зищитавала добре !?!?!"  Честно казано от много време има оплаквания и проблеми с тяхната слънцезащита и хиляди коментари, че не защитава добре. Аз отдавана преминах към други, пак със същите нови филтри, но подобрените версии.  Трябва да се изчака официалното изявление на производителя, както и на корейската агенция, която отговаря за козметиката.
Информацията може да е вярна, а може и да не е. Все пак това е медия, която гони трафик и сега е най- обсъжданата. Преди една година имаше подобен скандал как били отровни "зелените/ натурални" консерванти, които ползват голяма част от чистите марки като benton, isNtree, klairs и тн. Беше истерия, изхвърляха се продукти, хората си скубеха косите по форумите и анатемосваха цялата натурална козметика и "какво им било лошото на парабените" и тн. И, всяко чудо за 3 дни, накрая се оказа невярна информация.
Докато не се излезе с официално становище  и  информацията не е потвърдена няма повод за притеснения.

Редактирам се- purito са излезли с официално становище. Пускат собствени тестове и докато не са готови резултатите паузират продажбите на трите си слънцезащити

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 18:58 от Viola Tarakanova

# 436
  • Варна
Това ми е последната поръчка в Габко. Прекратявам всякакви отношения с тях. Една имам пътува към България и една лети с корейски пощи от Корея. Но с тази от DHL, нямам на идея какво да правя. Господина с който говорих от Габко, даже не ме изслушваше какво му говоря, а ми се караше през цялото време по телефона. Ужасна история. Само да я получа и забравям за тях.  С GGBG, никога съм нямала проблем, ама да ме пита някой защо Габко регистрирах в Jolse. Ето това ми излиза като доставка от DHL в Габко, но до ден днешен разправията ми с тях продължава и пратка при тях не излиза, а е получена на 20.11.2020.
Gabco наистина са доста неприятни, аз съм екстремно мила по телефона и задавам умни въпроси, смея да твърдя, отсреща едно неизслушване, сопкане... ще ги сменям с ggbg май.

# 437
Пурито някак не успя да ме грабне. Ползвала съм някой друг техен продукт, но никой не довърших. Слънцезащитата им така и не купих. Някак твърде безлични са ми.
Отчитам, че incidecoder.com са сериозен сайт, публикували са и резултатите от лабораториите. Та си е неприятно, дори и да се окаже невярно.

Това кремче си го намерих на дъното на едно кашонче забравено и си го ползвам, приятно ме изненада въпреки семплия си състав.
https://theveganglow.com/product/good-morning-cream/
Докарали са много добра консистенция и много добре и бързо попива, което рядко се среща при продуктите с този състав и след него веднага мога да си слагам слънцезащитата и няма неприятно усещане от много наслагване. Достатъчен ми е през деня засега.

Лимитката на SUM37 вече е при мен и RNW серамидите та ми е по-спокойно и се чудя на една ама наистина последна кошница в йестайл.

# 438
Виола, може ли да споделиш каква ти е слънцезащитата? Благодаря.

# 439
Вече съм качвала тази снимка, за мен това са много добри продукти. Различни са и като филтър, и като състав, и като консистенция. Новите попълнения, които ги няма на снимката са
Keep Cool Soothe Bamboo Sun Essence
B-LAB I Am Sorry Just Sun Cream SPF50+ PA++++
d'Alba Waterfull Mild Sun Cream

# 440
Благодаря, отново.

# 441
Момичета, по повод DHL и Габко в комбинация си позволявам да се самоцитирам със стар опит от тази пролет, който съм писала на 10 юни (на стр. 7 в старата тема, Азиатска козметика и грим 17), но не знам как да публикувам като цитат, съжалявам за което, технически явно имам пропуски. Дано да помогне на някоя поне да се успокоите, че пратките ще ги получите, но по-късно.

Скрит текст:
По повод Габко и Jolse, да споделя и аз пресен опит - поръчка от 09.03.2020 (Осмомартенското намаление) Jolse ми изпратиха с DHL и на 13-ти март беше получена в офиса на превозвача в UK. Оттогава беше задържана там, и нямаше и индикации да я освободят повече от 2 месеца поради следното съобщение в сайта на Габко:
Скрит текст:Покажи
Споделям това, за да сте наясно, че ни очаква голямо чакане, когато се ползва куриер (DHL, Fedex...) до Габко.
Аз вчера си получих кашончето, поръчано на 09-ти март, но това не е окончателно, понеже:
1) след 2 месеца и половина писах на превозвача дали могат да върнат пратката на подателя (Jolse), тъй като съм затворила над 300 лева в нея и надежда да си получа поръчката не виждам
2) отговориха ми, че ако подпиша декларация (3-те имена, ЕГН, адрес по лична карта), че се задължавам при пристигане на писмо от митниците на DHL за тази пратка да заплатя всички такси, ще ми изпратят пратката от склада на Габко в UK до офиса на Speedy в София, посочен от мен.
3) подписах декларацията и изпратих сканирано копие по имейл
4) те са проверили по някакъв начин, че декларираните от мен данни са истински
5) 1 седица по-късно си гушнах заветния кашон. т.е 12 седмици след получаването на същия от Габко в UK офиса им.
6) на кашона няма посочена сума за митническа стойност, подадена от Jolse (които ми бяха обещали да пишат малка сума и съм сигурна, че са го направили), което ме навежда на мисълта, че в един момент ще получа честитка за 20 % ДДС в/у доларовата стойност на 300 лв. (реалната стойност на пратката) + 10 GBP такса за DHL UK. Причината е, че куриерски служби като DHL и FedEx обикновено изискват документи и от изпращача за реалната стойност на пратките.
Още едно нещо, което си струва да се отбележи - след като пратката с DHL се получи от Габко, тя се задържа, но ние нямаме право да си искаме парите от Jolse, защото за тях тя е получена. И започва чакането...
Иначе от Габко съм много доволна - отговарят бързо и се стараят да са максимално полезни. Просто при пратки от куриери те няма как да съдействат. А напротив, задържат ги до получаване на писмо за таксите като залог, че получателят ще си плати таксите, иначе ще натоварят Габко с тях...
Според мен опциите ви са следните:
1) Да питате Габко дали предлагат още тази декларация, дето аз попълвах (но вече не бих, след като това лято хакери ми разбиха пощата и откраднаха доста лични данни оттам).
2) Започвате тормоз на DHL в Англия - на мен никога не ми отговориха оттам.
3) Ако няма развитие скоро и сте склонни да прежалите продуктите (не като пари, а в смисъл да не ги получите), пишете имейл на Габко какво трябва да им попълните, за да върнат пратката на подателя - при мен така започна разплитането на случая. Очевидно те предпочитат да не връщат пратки, причината не знам, но може би като посредник няма как да са изрядни едновременно спрямо подателя и получателя в случай на връщане.
И най-важното - не се отчайвайте, заредете се с търпение и мислете положително. Не могат да конфискуват пратките ви ей така, Габко просто са ги задържали и вярвам, че рано или късно ще има положително развитие.
Но трябва да сте активни, аз чаках 2-3 месеца, докато се светна, че няма напредък по моя случай и никой освен мен няма интерес да има такъв.

# 442
  • София
Дами, можете ли да ми препоръчате околоочен крем или гел или др. На 32гофини, комбинирана кожа, леки мимически бръчки, съвсем забележими и изявени тъмни кръгове имам. Ако мога да го купя и от тук - Бг ще е много хубаво, ако не- поне да е Европа.

# 443
Kim_Song, точно този твой пост търсих, но ти ме изпревари Simple Smile

Имам съмнения, че Габко въобще имат отговорност по отношение на връщане на пратки. Все пак това не са пощите, където след определен срок пакета се връща към изпращача като неполучен. Тук пратката е получена и физически се намира в получателя, въпреки че се дължат такси. Такава е английската система - получателя си взима пакета и след някакво време си плаща задълженията към митниците. В условията на услугата изрично пише да не се поръчва с куриери като DHL и Fedex освен ако не е с предплатени такси и тях не ги интересува ние какви уговорки имаме с корейските търговци. Все пак те са само посредник, а ако не се платят таксите от получателя ще трябва те да ги заплатят или ще си имат проблеми с  властите и това ще им пречи на работата. Със сигурност има варианти и начини- декларация с пълни данни, нотариално заверена, че ще платиш  или  предплащане/капариране на таксите и тн, но да си представим с тяхните обеми на работа, ако всяка 10та пратка е куриерска и я дават просто така на доверие, разчитайки как Бай Ганьо ще си плати дължими такси към друга държава, където дори му нямат данните, какво ще се получи накрая. Плюс това ако те ще имат практиката да заплащат таксата това трябва да си го включат като услуга и съответно да му сложат цена. Никой не върши нищо даром.

nuschinka, Бентън с ферменти, новия на PKY и новия с прополис на Cosrx би трябвало да са налични в БГ.

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 00:14 от Viola Tarakanova

# 444
  • Бургас
Здравейте хубавици, имах доста напрегнат период в работата и не успях да изчета всичко което сте писали, но ще се поправя.

По въпроса с крема на Purito, писах миналата година, че с него изгорях след цял ден на силно слънце и подновяване на 2 часа. После пак го купих защото консистенцията му е наистина № 1 за мен и в момента пак съм с него (зеления), ползвам третиноин и кожата ми е по-фоточуствителна от всякога, но в зимни, работни условия нямам никакъв проблем със слънцезащитата. Никакво зачервяване или пигментни петна. Може и наистина да не е 50+ SPF, но за градски условия според мен си е ок, и мисля да си го доизразходя.

През лятото имах задържана пратка в Габко и след поредица безрезултатни разговори с неприятния човек на телефона, им писах с въпроса какъв  е законноустановения срок в който могат да задържат пратка чийто собственик съм аз. След 3 работни дни и една декларация (тази за която Kim_Song писа) пратката беше при мен. Виола е права, че трябва да имат гаранция, че потребителите ще си платят задълженията, но не е проблем на потребителя, че те не могат да си организират работата както трябва. Хем пишат, че не приемат пратки доставени от DHL и Fedex, хем ги примат и започват проблемите, не разбирам защо просто не ги отказват, след като не са предвидили процедура по която да си съберат парите бързо и лесно за клиентите.

Връщам се да чета темата.

# 445
  • Prismatica Aerie
Жалко за Purito,  харесвам някои техни неща.. От слънцезащитатa с химични филтри съм изразходила две опаковки, още нямаше unscented и нямах поражения, но аз никога не разчитам само на слънцезащитния си крем. Помня, че имаше мнения, че не предпазва достатъчно.

RNW Ceramide Plus е безобразно намален в йес, направо ми се ще да метна поръчка до Бг и да се запася с поне 3 опаковки.

Относно DHL - моят превозвач ми е казал, че получават известие на адреса и аз си плащам таксите онлайн. Бях ги питала още миналата година. Досега не ми се е налагало, но оставам с впечатление, че биха ми съдействали, ако се наложи. Но не са длъжни, да.

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 11:12 от Catalano

# 446
  • София
Момичета, влизам да докладвам, че получавам втора поред пратка с DHL от J директно до адрес. Аз си поръчах с ясното съзнание, че всичко ще ми е с 20% отгоре и че ще чакам много да го обработят в БГ, но се случват приятни изненади Simple Smile Шипнаха много бавно естествено, но след тово пристигна за 2 дни до нас.

# 447
Явно митниците са решили да ни пуснат бонус предпразнично 🤣
Felis, малки ли бяха пратките? То не че вече има значение, сега и да се поръча най- вероятно ще дойде след НГ, но все пак ми е интересно. Нали имаше промо безплатна доставка над 50долара

Catalano, защо даваш такива идеи... Не съм влизала в сайтовете от поне 2 седмици, от последната ми поръчки , но наистина п0рното е на много добра цена.

За purito ще чакаме и ще видим какво ке излезе. Лиян има добър коментар по въпроса, а тя е наясно с процеса от формулирането и производството на козметичен продукт до одобрението и тестването на такъв. Важно е това, което е проверено от една и съща партида ли е Ще е много неприятно ако наистина е вярно, защото това ще срине компанията. KFDA не се шегува при такива казуси и ще ги разкостят... Корейците са изтегляли продукти от продажба и за по- малко, да не говорим за такъв скандал.

За тези, които го ползват в момента, не се паникьосвайте Simple Smile Дори и да е 19 за градски условия е ОК при редовно нанасяне.

Габко общо взето са си пълни идиоти, но в случая с ДЧЛ не отказват да съдействат: като дойде при тях картончето от митниците ще сигнализират на получателя, въпросът е че ние си искаме пакетите сега и веднага, а това те не го правят. Измили са си ръцете в условията, че не трябва да се поръчва с ДЧЛ и това е, не са казали че те няма да приемат такива пратки.

# 448
  • София
Viola Tarakanova, това ли са второто и третото кремче които ми препоръчвате? Моля да ни извините, че не са скрити, но не знам как да ги поставя в скрито поле.

# 449
Нe, на PKY е новия в.металната кутийка, а на cosrx е от тази серия но е с помпа и е околоочен. Мисля че съм ги виждала като реклама от разни бг- сайтове, за това тях предложих
Редактирам се, защото съм сбъркала крема на cosrx, не е с прополис,а а с охлюви Cosrx Advanced Snail Peptide Eye Cream

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 00:03 от Viola Tarakanova

Общи условия

Активация на акаунт