Азиатска козметика и грим 19

• 44 205
  • 780
  •   1
Отговори
# 480
Иска ми се да направя една поръчка с бавна доставка, зарибих се по  Beauty of Joseon - Ginseng Essence Water, мислех да взема 2 опаковки от него, къшъни,  в момента няма това, което искам и др. но се чудя до къде да е доставката, до Англия пак ли, до Германия или до БГ ?

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 13:49 от necha

# 481
От Хонгконг си ги пращат. Миналата година (когато все още адресирах директно към БГ), по едно време нашите митничари започнаха да ми спират всяка пратка. А и в пощата ми обясняваха, че важен бил произхода на стоката - опитах се да смънкам нещо за Холандия, понеже трак номера завършва на NL, ама не ми мина номера. А и последно си спомням, че за БГ смениха холандските с дойче пост, които все декларираха по-високи суми и митницата стана гарантирана. Сега не знам как е, ама нямам намерение да разбирам...
Виж, ако имаха склад в Европа, друго щеше да е.

Ама стига с тва п0рно де, от колко дни се правя, че не виждам намалението и стискам зъби да не поръчвам! Оммм... не ми трябва... оммм ще ме изпъпчи... оммм... кисело е гроздето Joy 
Ггбг са обявили дата за последния курс 28ми... оммм

# 482
Necha, благодаря за разяснението, добре е че поне са намалили исканите точки на 500.
От Хонг Конг се изпращат нещата, имат разпределителен хъб в Холандия, но си ги водят внос на стоки от 3та страна.

Имайте предвид, че след НГ пак ще има големи намаления за Китайската НГ, така че аз мисля да изчакам и да поръчам евентуално до България чак тогава.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 14:28 от Viola Tarakanova

# 483
След проблема със слънцезащитите на Purito, Dear Klairs също спират продажбите на слънцезащити, докато не преминат нужните тестове по стандарт, различен от корейския.

Ето и официалното им изявление:
Скрит текст:
  To those who have given us at Dear, Klairs their love and trust.

We sincerely apologize for our delayed update in response to your concerns regarding the SPF index of our sun protection products.
We ask for your understanding as we wanted to ensure that the information we provide you is fully accurate.

Currently, Dear, Klairs’ SPF products are produced according to KFDA SPF regulations.
However, we have identified the possibility that these products, produced under Korean guidelines, may produce different results when tested under non-Korean, country specific testing methods and guidelines.

Therefore, we are suspending the overseas sale of all SPF-related products, and plan to conduct global standardized tests for all SPF-related products.
We deeply apologize for our shortcomings in our preparations to enter the global market.

Dear, Klairs has grown to become the brand we are now by listening to and actively communicating with our customers around the world.

We vow to reflect on our past shortcomings, correct them so as to not repeat them in the future, and develop ways to further grow from our mistakes.

We at Dear, Klairs apologize once again to our partners and customers who gave us their full trust, and promise to make up for your choice to believe in us.

# 484
Да, очаквам всички марки с нови филтри и продажби извън Корея да направят тестове, за да нямат загуби и да не рискуват с негативени коментари.

# 485
Ooo, дойде новият матов къшън на Миша от туткавите Yesstyle, много е кют! Днес имам супер дълъг ден, може би е добра идея да го пробвам как ще се държи 10 часа под маска!

# 486
Давай, чакаме отзиви Bowtie
Както и оценка колко точно е мат, щото ги знаеме вече корейските критерии в това отношение...

# 487
Давай, чакаме отзиви Bowtie
Както и оценка колко точно е мат, щото ги знаеме вече корейските критерии в това отношение...
Точно Simple Smile)))
Но този го купих, защото някаква блогърка каза, че не и трансферира по маската, а на мен това ми е проблема в момента - застудява, почвам да слагам все по-сочни и по-овлажняващи и колкото и да запечатвам с пудра няколко часа по-късно 50% от продукта е по маската, а моето лице не е съвсем за гледане...

# 488
Момичета, имам едно необичайно питане - на двете бузи имам по едни червени петна, които са нарушена кожна бариера и не мога да ги излекувам вече над месец. Ползвам Бепантен, Вазелин и един крем на Биодерма Цика рипеър, но не помага.
Препоръчаха ми KraveBeauty Great Barrier Relief - въпросът е, че го няма нито в Йес, нито в Джолсе, а и да го поръчам сега, ще дойде след твърде много време.

Случайно някоя от вас да има резервна опаковка, с която иска да се раздели, да я откупя?

Или ако се сещате за нещо друго бързодействащо?

Благодаря предварително!

# 489
Последните две поръчки от Yess пристигнаха за 18 дни до превозвача, затова се чудя за една последна за тази година. Искам да си поръчам есенцията на PKY, тъй като цялото семейство вече я ползваве, а се оказа и незаменима за атопичната кожа на едното дете (благодаря, Виола!)

Появиха ми се пъпчици по бузите, а това не се е случвало от години. Ще напиша какво ползвам и много моля, ако някой има идея от къде идва проблема, да сподели.
Сутрин:
Есенцията на PKY, Ample n peptide shot, крем PKY intensive repair cream, слъцезащита Neogen. Слънцезащита не слагам всеки ден.
Вечер:
Измиване с олиото на DHC, Real barrier cleansing milk, Real barrier extreme essence toner или Purito centela green level calming toner, серум с хиалуронова к-на, или серум с ретинол 2,5 % на Cosmedica. На последна стъпка слагам Purito dermide cica barrier sleeping pack, или Sulwhasoo overnight vitalizing mask или dr. Jart cicapair cream creme. Веднъж или два пъти седмично ползвам BHA blackhead power liquid на Cosrx.

# 490
една_мама, PKY е прекрасен!
Пъпчици може от много неща в момента - най-вече от маските и стреса, но трябва да имаш водоразтворим измивен продукт гел или пяна. Real barrier cleansing milk е подходящ за самостоятелно ползване сутрин или за първа стъпка вечер, но след него трябва второ измивно.

tiriti, KraveBeauty е много хвален,но не е чак толкова неповторим, много по-достъпни алтернативни продукти колкото искаш. Потърси нещо подобно спрямо това какво точно в състава му според теб ще ти помогне.
Не мога да препоръчам продукт без информация за цялостната рутина, какво и как се ползва, поредност, навици и тн. Нарушена бариера се лекува най-добре с Диета за кожата.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 21:35 от Viola Tarakanova

# 491
една_мама, всичките ти продукти са хипоалергични без ретинола, но той е слабичък и BHA, която ползваш рядко. Това са продукти, които имат действие предимно за възстановяване на кожната бариера, успокояване, хидратиране. Може да се е получило прехранване на кожата
Измивното олио ти е в повече, ако не ползваш слънцезащита и грим, в такива дни една пяна е достатъчна.
Бих си оставила само едно нещо за няколко дена от всичките и измиване само с пяна, може и някоя глинена маска,

# 492
Виола, Зари, благодаря ви за отговорите! Flowers Hibiscus
Ау, грешката е моя, мислех, че млякото на Real barrier е за втора стъпка. Карам и щерката да се мие по същия начин и се чудя защо й се засили акнето.
Ще заменя млякото с пяната на Hyggee al in one cleansing foam. Само с това разполагам. И глинена маска нямам, абе то се е видяло, че ще се поръчва.

# 493
Пяната на hyggee е хубава, достатъчно мека.
Когато говорим за двустъпково измиване имаме два продукта- мастноразтворим и водоразтворим. Всичко, което е олио, балм, cleansing milk e за първа стъпка. Принципно има крем измивни, които са подходящи за самостоятелно ползване, но те обикновено имат плодови киселини или ензими в тях.
За пъпките - зависи  какви са, но Зари е права че може да са и от прехранване, защото в почти всеки от изброените продукти има пептиди и керамиди. При толкова пептиди трябва да има и стабилна ексфолиация, защото част от тях стимулират синтеза на кератин.

# 494
Пъпките са малки чернени точици, някои са с връх, имам и неравности в основата на брадичката, усещането ми е за нечиста кожа.
Ще махна всичко за няколко дни, както писа Зари и ще си карам само на PKY есенция и крем, ще наблегна и на ексфолирането. Пептидите на Ample n ги ползвам повече от месец, затова тях мисля да ги спра за по-дъллго време.

Още веднъж благодаря за труда ви момичета!

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 09:10 от една_мама

Общи условия

Активация на акаунт