Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 400
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • пустинята Гоби
Всички са тотално офф, което е нормално в ситуацията. Надявам се всичко да е наред с теб и семейството.

Как, по дяволите, класната е била с ковид и вие сте се заразили от нея, а останалите не знаят и си ходят спокойно на училище. Какво осначава накараха ни да мълчим? Престъпление е подобно поведение, кой има полза от мълчание?

Нашата класна не е на работа, уж се грижела за болния си баща. Същевременно се появи съобщение от директора, че има карантиниран учител точно във випуска на детето. Народа тотално изтрещя, така бройки не се намаляват, с криене и боледуване под сурдинка. Ако детето ми се зарази в училище, веднага ще информирам кой където намеря за името на училището и че там има зараза. Включително и съучениците. Хора умират, изобщо не е майтап работата.

# 151
Ами, така. Казаха, че имала едно друго заболяване. Но понеже я познавам и лично, знам истината. Считам, че се разболяхме от родителската среща.

Казаха, че щом децата нямат положителни тестове, не следва да се пуска класът онлайн. Мда, обаче нали ние сме под ключ, няма как да им правим тестове.

Тя твърди, че в училището сме само ние двете семейства. И да не вярвам, няма кой да ми каже истината.

Искам да ви питам - кажете ми искреното си мнение: смятате ли, че ако в класа има семейство с Ковид-19, трябва да бъдат уведомени останалите родители. И родителите да вземат решение дали да се учи онлайн или офлайн в следващите 3 седмици? А не както е сега - ръководството да прикрива, и да взема решение вместо родителите.

Моля ви за честно мнение.

# 152
Разбира се, че трябва да се уведомят другите родители, ако в класа има случай на ковид.

# 153
  • София
За първия случай на Ковид в училището получихме съобщение и училището беше дезинфекцирано. Учителите казаха, че няма проблем, защото са 12 клас и нарочно са направили теста, за да не ходят на училище.

Сега получаваме само съобщения, че ще се дезинфекцира. От детето научавам в кой клас има болен.

За мен на РЗИ тотално им е писнало. Виждат, че положението е извън контрол.

Голяма част от родителите не тестват децата си, защото нямат пари! Това също е много голям проблем.

# 154
  • София
За първи път пиша в темата.
В училището на дъщеря ми има и болни учители, и болни деца. Включително две от учителките на дъщеря ми са болни..
Надявам се да не ги върнат в училище след 2 седмици.
Постоянно чета сравнения с Германия и Франция. Сравняват се тотално несравними неща, все едно ябълки и сливи дасравняваме. Там по съвсем друг начин е подходено към безопасността на децата в училище, взети са наистина мерки, а не като при нас.
ДО при дъщеря ми миналата година не беше добре организирано. Сега, поне първия ден, имаше съществена разлика, дано и занапред е така.
И да уточня. Смятам, че няма по- добро от присъственото обучение. Но не и на всяка цена, не.

# 155
  • Ямбол
...

Значи, децата са недоказано болни, но реално СА болни. А паралелката си ходи в училището
Ако много те е грижа за децата, докажи, че твоите са болни и ще карантинират другите. Но ти не го правиш и съответно училището и РЗИ нямат право да спират другите.

По отношение на уведомяването, училището уведомява кой е болен и кой е в карантина, но не уведомява на кого родителите му са болни.

# 156
Здравейте, досега само ви четях, но и нашият клас вече е под карантина, учителката ни е положителна. Понеже карантина вече е 10 дена, а след това пак на училище, някой запознат ли е правят ли се тестове от РЗИ на децата преди да се върнат в клас?

# 157
Поне при нас РЗИ не прави тестове на контактни. Само ако някой под карантина прояви симптоми, тогава може и да го тестват, но пак не е сигурно.

# 158
Котето, не, не се правят нито на контактните, нито на учителката.

# 159
Благодаря за отговорите.  Значи се следим и дано ни се размине, че малката е с бронхиална астма, аз пък съм с придружаващо заболяване.

# 160
  • пустинята Гоби
Добре де, нали има мобилни екипи, които срещу заплащане ходят да изследват пациенти на адрес? Човек дори е да е затворен в апартамента, защото в болен, ако има възможност да плати, би могъл да си изследва децата.

При нас върви мейли с болните и карантинираните ученици/ учители. Колко отговаря на истината е отделен въпрос. Чакам да затворят всички и да се приключва. Пролетта бяхме първи, сега дремем и се оглеждаме. След като няма места по болниците и лекари, има ли други опции, не знам.

# 161
  • София
Аз не виждам особен смисъл да се тестват контактните, които са без симптоми, когато контактните са в карантина. Ако за 10 дни не проявят симптом, не мисля, че са заразни за околните след 10-ия ден.  По-добре да се насочат средства за тестване на симптомните или рисковите, дори когато тези хора не са били в контакт с доказано заразен, а не както е в момента - почти всички тестове на симптомни да са за сметка на самите пациенти. Дете с температура, кашлица и главоболие - ЛЛ казва, че може и да е коронавирус, но не дава направление за ПСР тест. Както и да е - извън темата е.

# 162
Ако учителката зарази децата, а то ще се случи, ако наистина е болна, тогава да видим по веригата родителите, дали ще продължат да поверяват децата си на подобни безотговорни собственици. И изобщо защо иска разрешение за тест? Нейното поведение е не по малко безотговорно. Ако детето ми пипне корона вирус от градината, за която плащам луди пари, веднага го отписвам. Освен това такса в градините се дължи и при затваряне на групите,ако искаш да се пази мястото, естествено по-ниска, но я има.
Хора, нашата класна беше с ковид. 2 семейства от класа сме с ковид под карантина. И никой не каза на останалите родители, накараха ни да си мълчим. Във Фейсбук училището пуска съобщения как всичко в училището е под контрол и прочие.

Аха, само дето ние, родителите на двете семейства, едвам оживяхме. Аз още се боря с антибиотици, инхалации и прочие животоспасяващи.

От училището не желаят да поставят паралелката под карантина.

В другото училище на другия ми син, също 2 деца са в карантина. Там е по същия начин, помолиха ни да не приказваме много.

Не виждате ли, че във всички училища е така? Искат да прикриват, че да не тревожат обществото??
Страшно става, а е едва началото......

# 163
  • Бургас
Аз се чудя как и по какъв начин директор може да накара болен родител да си мълчи? Пишете и разпространявайте по родителските групи.

# 164
Румка, децата ти имат ли симптоми?
Ако имат, тогава наистина има смисъл да се тестват и  да карантинират класовете, ако са положителни.

Общи условия

Активация на акаунт