Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 351
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
Има родители които имат по един компютър на две-три деца.
Децата се редуват.И това,ако е пълноценно образование, здраве му кажи.
Тия дето бутат в училище едва-едва, онлайн хептен ще я закъсат, ма така и така ги мързи, да ускорим процеса по деградацията ❤️
София не е България.

# 301
  • Бургас
Аргументът - "образователното ниво е ниско и присъствено, що пък да не го задълбочим като минем дистанционно ми е любим" 🙃 За мен такова тълкуване на нещата е несериозно,защо, посочих в предният пост.
Другият аргумент, за льошите майки,които не ги е еня за децата е очарователен, пълно е с майки,които менторстват и обвиняват децата и родителите им,без да са наясно със ситуацията в семейството.
В образованието на детето си участвам още от градината, поради простата причина, че детето ми е с диагноза дисфазия. Започна да говори на 7 години, в първи клас. Години седях в къщи, за да му помагам и обучавам,след градина,след логопедични терапии,след училище. Всяко едно ченгелче, цифричка, думичка,задачка е минало през мен и е изстрадано с с цената на стотици,да не кажа хиляди часове майчин труд и детско старание.
Така че намеците как не съм наясно с детето си и нивото му, може да ги запазите за собствена консумация. 🙃
 Както казах, аз нужда от учител онлайн нямам, както и от намеци,обвинения и менторстване.

Значи ще се справите чудесно и от гледна точка на усвоените знания за вас няма значение дали е присъствено или ДО, щом участвате толкова активно, детето ви няма да претърпи образователен погром. Моето дете беше с алалия. Сега е 5ти клас и е самостоятелен относно ученето. Не се налага да му седя на главата и да му напомням да седне и да си напише домашната. ДО не му се отрази негативно на грамотността. Ако едно дете е мързеливо не бива да се обвинява формата на обучение.

Тия дето бутат в училище едва-едва, онлайн хептен ще я закъсат, ма така и така ги мързи, да ускорим процеса по деградацията.

Тия дето едвам едвам бутат в училище нищо не може да ги спаси, ако ще и да ги вържат на чина и да им набиват по цял ден.

П.П. Мился, че не знаете истинското значение на думата "менторстване".

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 11:08 от Irene Adler

# 302
Тия дето бутат в училище едва-едва, онлайн хептен ще я закъсат, ма така и така ги мързи, да ускорим процеса по деградацията ❤️
София не е България.

Омръзна ми липсата на техника да се изкарва като някакъв довод - това лесно може да се промени. Аз през май продадох един работещ минилаптоп и един за части точно на хора, които искаха да снабдят децата си за дистанционното обучение. Сега пак погледнах в олх и базар - може да се вземе нещо подходящо втора ръка, някои почти като нови, за 100-200лв., ако образованието наистина е приоритет. За съжаление, обаче, в България много хора имат други приоритети:
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/08/18/4103692_v_izvunrednot … a_svivat_vsichki/

# 303
Тия дето бутат в училище едва-едва, онлайн хептен ще я закъсат, ма така и така ги мързи, да ускорим процеса по деградацията ❤
София не е България.
Да им ускорява процеса,има нужда и от бачкатори,не само от професори.Тези деца,в училище правят процеса на обучение за другите деца доста натоварващ,идея си нямате какво е да имате два-три елемента в клас,които постоянно пречат,и госпожата се превръща в укротител,не в преподавател.И всичко живо дърпа назад.
А миналото ДО ни завари вкъщи със стар 13 годишен лаптоп и таблет,плюс всички имаме телефони.Сега ще ни завари по същия начин.Нищо не съм купувала.Децата основно имаха за задача да слушат през устройството.Имам три деца.
Не съм заклет фен на ДО изобщо,и дет се казва сега съм по течението,каквото от горе решат.В крайна сметка с три деца вкъщи,някой от вас даже идея си нямат как се издържа психически Simple Smile
Обаче пък си давам сметка,ами ако някое от тях донесе вируса,процента в семейства като нашето се вдига,колко пари трябва да изръся за тестове,лекарства,а семейства които ги нямат тези средства?!?А и с нашата колабирала здравна система,ако изтеглиш късата клечка, и не го караш леко тоя вирус,се пиши бегал.

# 304
  • София
При нас има съобщение, че ако ученик има нужда от техника, училището има ресурс да я осигури. Но наистина София не е България, а и училищата не са еднакви.

# 305
  • Варна
На мой познат жена му миналия срок подаде молба за получаване на помощ за закупуване на компютър и не я одобриха.

# 306
Освен детето ми, което разбрах, че било мързеливо и не съм имала идея на какво ниво било, сега и аз съм на прицел?
 Коментират се моите възприятия, разбиране, как бих/не бих се справила.Правят се генерални изводи, дават се непоискани съвети, съди с лека ръка, а смелостта, с която вземате отношение към  взаимоотношенията на хора,които не познавате, със самочувствие на всезнаещ ментор, е възхителна. Докъде ще стигнете? 😏
И да, ако зависи от мен детето ми ще е в училище. За вас има форма индивидуално обучение  онлайн, не разбирам къде е драмата.Вие си седите в къщи, кой ви кара да сте в училище?
И в 21 век обществата предполагат грижа за всички. Без значение дали са мързеливи.
Да, София не е България.

# 307
  • Варна
Обаче упорито се говори, че след 11-ти се връщат в клас.

# 308
Обаче упорито се говори, че след 11-ти се връщат в клас.
Ние има родителска среща,на която ще ни уговарят за онлайн обучение, в прогимназията сме.
Засега,настроението на родителите от класа е, че искат присъствено.
Имаме един карантиниран клас и едно позитивно дете,засега.

# 309
И в 21 век обществата предполагат грижа за всички. Без значение дали са мързеливи.

По принцип този начин на мислене се възприема като присъщ на едно малцинство, но и много българи го имат. Освен за грижата, нещо за задълженията мислите ли? Например да не пращаш болно дете на училище, та дори да е "обикновена настинка".

А образованието онлайн, както показва тази тема, в много случаи е саботирано (на много родители изобщо не се казва, че могат да поискат само детето им да се дистанционно), макар че, за радост, на много места децата спокойно участват в учебния процес. Но същите места, където ги мързи или не могат да осигурят адекватно ДО, са и местата, където не се дава адекватна информация за болни учители и ученици, за да могат родителите да преценят и ако искат, детето дори да стане частен ученик.
Някои родители започват да разбират, че досега просто не са знаели колко е зле положението в училищата - и конкретно в училищата на техните деца - други само обвиняват ДО.

# 310
За вас има форма индивидуално обучение  онлайн, не разбирам къде е драмата.
Задайте си въпроса при толкова болници и лекари ,защо като се разболее някой политик все във ВМА иска да го лекуват?
Без човешкия фактор училищата и болниците са просто сгради.

# 311
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ето казуса при нас. Имам съмнения, че едното ми дете е с Ковид. Чакам личната да ми даде направление, за да го заведа в най- големия ковидарник за изследване. Там, където наистина има отделение с болни хора, на опашката се редят полу-припаднали. Има вероятност да нямаме Ковид, но след това да прихванем.
Другия вариант е да дам 100 лв. Но да кажем, че аз ги нямам. Какво правим- мълча си и пращам другото дете на училище?

Със сигурност много хора го правят.

# 312
  • Майничка
Не мисля, че ЛЛ може да ти даде направление за тест. Може да те насочи към съответния спешен кабинет, евентуално там да го насочат за тест.

# 313
Частните лаборатории не работят ли с направление от личния лекар?
Личният лекар би трябвало да даде извинителна бележка за болно от каквото и да е дете, не ли?

# 314
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз сто лева нямам да дам. Ако има истинска смъртонсна опасност, която държавата иска да овладее, ще ми направи тест безплатно, защото проявяваме симптоми. Липса на вкус и обоняние

Аз лично вярвам в опасността, но нямам тези пари в момента. Говорим хипотетично

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 15:21 от Роузи

Общи условия

Активация на акаунт