Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 366
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
  • Майничка
Ето тук е параграф 22 - ЛЛ не може да даде направление за тест по ЗК, РЗИ не може да те карантинира като болен / контактен, докато нямаш + тест, ЛЛ не може да издаде болничен за ковид, ако няма протокол от РЗИ, а в същото време не може да издаде болничен с друга причина за време, съотносимо със срока на карантината, без комисия.

# 316
  • София
ЛЛ ако е педиатър може да даде направление за ПСР.

# 317
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Мерси. Значи се изяснихме. Навън е пълно с хора, които са болни, но няма да си направят тест и ще продължат да заразяват. По различни причини- липса на пари, организация, нежелание, неглижиране.

Какъв е най- добрия вариант за децата?

# 318
  • Майничка
ЛЛ НЕ е педиатър, дори да има специалност. Или е регистриран като ЛЛ, или като специалист.
П.П. ЛЛ може само да те прати на инфекционист, който, ако прецени, да те изпрати на ПСР по каса.

# 319
  • София
Всичко е от липсата на организация. Ако имаше организация, хората нямаше да имат такова опозиционно поведение.

# 320
  • София
Мерси. Значи се изяснихме. Навън е пълно с хора, които са болни, но няма да си направят тест и ще продължат да заразяват. По различни причини- липса на пари, организация, нежелание, неглижиране.

Какъв е най- добрия вариант за децата?
Който не го е страх - на училище с маска. Който го е страх - вкъщи.

# 321
Не говорим за страх, а за ограничаване на епидемията.
Страха си е нещо лично.

Аз утре си пускам детето, което има контакт с болен от семейството, другия, заразния също го пускам, защото няма кой да ме спре, а и аз не искам да давам пари за тъпи тестове и да рискувам здраве, професия и т.н и да изгубя за това сума нерви и време търчейки по болници

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 12:55 от Роузи

# 322
  • София
Не говорим за страх, а за ограничаване на епидемията.
Ограничаването на епидемията само в България започва от училищата.

# 323
  • Майничка
И в последното не съм много убедена. Покрай едни проекти си комуникирам с колеги от няколко европейски страни, доста от тях бяха във ваканция в края на октомври, други почват от ноември, но и при тях се говори усилено за удължаване на ваканции, за да не е ачик-ачик затваряне.

# 324
За мен, държавата трябва да има твърда политика и да тества всички ученици безплатно. Защото децата са показател за разпространението, най- вече.
Тези, които са болни или заразоностели, ако изобщо това може да се докаже с тест, да се поставят под карантина, като заплатата на единия родител, който ще остане с детето си, да се поеме от държавата за месеца, неплатен отпуск, в който няма да бъде на работа.

И Министрството на образованието, трябваше отдавна да е пуснало или своя видео платформа с уроци за всички класове или да е дало безплатен достъп до Уча се за всички ученици

# 325
Аз бих била доволна и само на гарантиран достъп до лечение в рамките на деня, ама  те мечтите умират последни.

# 326
И аз недоумявам каква е тази фиксация върху училищата.
А, офисите с лоша или никаква вентилация? А, метрото,транспорта, държавните учреждения,където седи едно общо химикалче и се пипа от всички дето се разписват, магазините за храни, където всеки пипа продукти, моловете с техните пробни, където влиза кой ли не да пробва дрехи, да диша и пръска дъх в съблекалнята.
Куриерските фирми, които разнасят къде ли не търкаляни пратки и подписа на получателя е върху един таблет, омазан от стотици отпечатъци...
Но не, училищата,та училищата.😏

# 327
Защото децата са свързващото звено- работата на родителите, училището, семейството и къщата на баба и дядо.
Те заразяват, дори без да боледуват и не могат да спазват хигиена, понеже са доста неосъзнати.
Разменят си закуските, маските, кърпичките, слагат си маските наобратно, или ги изпускат по земята и след това си ги слагат без проблем, не си мият ръцете, пият от едно и също шише вода, залепени играят на игри... този хаос е трудно да се овладее.

Така един татко донесъл вируса вкъщи, предал го на детето си, което ще го предаде на 20 деца в класа, които на свой ред ще се приберат вкъщи и т.н...

Айде въшките, острици, бактерии се убиват, но този вирус е страшен за бабите и дядовците и някой не на шега може да умре.

# 328
  • София

Разменят си закуските, маските, кърпичките, слагат си маските наобратно, или ги изпускат по земята и след това си ги слагат без проблем, не си мият ръцете, пият от едно и също шише вода, залепени играят на игри... този хаос е трудно да се овладее.

Ще се изненадам, ако видя 15-16-17-19 годишен да прави тези неща.

# 329
Е, да, но те пък могат спокойно да си учат и от къщи

Общи условия

Активация на акаунт