Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 266
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ние вчера сутринта се оказахме в интересната ситуация да бъдем информирани за родител на дете от класа с положителен тест, но детето до предния ден вкл. си е било на училище. С каква съвест ти ще идеш на тест, НО същия ден просто ей така ще си пуснеш детето на училище - аз това не мога и не мога да го проумея. Детето за момента не е тествано и поради това класът му си продължава да си учи. Родителите и децата дгд. Учителките съвсем дгд.

С чиста съвест. Такива са предписанията на РЗИ
Уви!!!

# 541
  • София
И напук на пандемията и увеличаващия се брой заразени варненските моторджии си обявяват многолюдно събиране за да открият зимния сезон. Другата събота. После училищата били ковидарници и децата влачели болести у дома...

винаги съм била в тези среди и аз останах изумена от това тяхно решение още пролетта. Обясняваха, че те са със шлемове и били предпазени. За съжаление, поради разминаване във вижданията по въпроса, рязко вече не съм им симпатична.

# 542
  • Варна
И аз съм вътре, карам вече от 15 години, но от поне 4-5 не общувам с варненци на мотори, с малки изключения.

С шлемове ама само като карат. Пък то карането, особено в тоя студ, ще е едно показно за 20-30 минути. После часове наред купон в кръчмата. Меко казано неразумно, да не казвам по-силна дума.

# 543
За да не карантинират други учители и класове вероятно. Уж бил контактувал само с предпазни средства. На много места го правят. Не знам само кого лъжем, себе си в крайна сметка.
Защото вече, ако си болен, те гледат като прокажен.

Не е вече. Расизмът , дълбоко в основата си съдържа страха от зараза.
Този страх, свързан с опазването на живота на най- близките.
Което може би е едиснтвеното разбираемо, в това животинско отношение към различния.

# 544
Роузи, като човек, който от над 10 години, постоянно киха и кашля, най-много някой да ми каже наздраве. Сега обаче като се изкашлам поне 80% от хората в близост ме гледат все едно съм им изяла бонбона. Така че, баш от сега си е. Преди на никой не му правеха впечатление такива неща, или поне на много малко от хората.

# 545
Скрит текст:
Да, ама може да не си болен от ковид, нали? Или вече и това не е възможно?

1. От каквото и да си болен, нямаш право да заразяваш други хора. Нали тези като теб все повтарят, че и от обикновен грип и настинка се умирало.
2. В случая говорим за човек, който е бил болен от ковид, но този факт се прикрива.
Едва ли се прикрива, просто здраволсловното състояние се класифицира, като лични данни и никой няма право да го коментира, независимо дали е наясно или просто предполага.
Второ, в нито един закон не пише за правото да заразяваш ли не който и да е от каквото и да е.
Трето, да и от грип се умира, и по пътя хората умират и като цяло от старост си умират. Дай си седим вкъщи под леглото, обсебени от страх, че ще умрем!

При положение, че има пандемия, трябва да се информира РЗИ и трябва да се потърсят всички контактни.
И стига с това, че така или иначе всички ще умрем от едно или друго. Би ли писала същите коментари под тема за пешеходци, прегазени от шофьори, които са гледали в телефона си, вместо в пътя. Всъщност като се замисля, не бих се учидила да пишеш коментарите си, докато караш.
Ама нали казах, че може и да не е ковид. Може съвестно да си се тествал, да си отрицателен и на 5тия тест и пак да кашляш. Коментара беше по повод, че всеки болен трябва да си е вкъщи, което е безумно.

И във връзка с вируса, понеже в нашето училище има карантиниран клас, днес ще се прави децинфекзия на цялото училище. Аз съм доволна от меките. Спазват се, но не се прекалява и не се отива в крайности.

Ако не е бил болен от ковид, защо сега дарява плазма.
И да, всеки болен, от каквото и да е, трябва да си е вкъщи, за да не заразява други хора, а и за да се излекува по-бързо.

# 546
Роузи, като човек, който от над 10 години, постоянно киха и кашля, най-много някой да ми каже наздраве. Сега обаче като се изкашлам поне 80% от хората в близост ме гледат все едно съм им изяла бонбона. Така че, баш от сега си е. Преди на никой не му правеха впечатление такива неща, или поне на много малко от хората.

Това се случва сега за теб, за други хора си е завинаги.
 Болните от всякакви кожни заболявания,
хората с психологически проблеми,
 с увреждания. Всеки страни от тях.
Сега ще видим как се живее така.

# 547
  • Бургас
Значи никога не си срещала мен Laughing Аз открай време заобикалям отдалече кашлящи хора. А има една особена порода (хора), които са с тютюнджийска кашлица. Ок, разбирам, но те са решили, че щом кашлицата им не е от болест, няма нужда да си слагат ръката и могат да кашлят в лицето ми. Ей тия най-много ме дразнят.

# 548
Скрит текст:

Аз лично нямам пробем с това. Просто споделям факти. Като цяло не съдя хората по такива показатели.

Да, winni всеки болен от грип, праща комшията да му пазарува, да си седи вкъщи. Понякога се чудя какви хора има....

# 549
  • София
Винаги съм се възхищавала на японците и цялото уважение, кието изпитват към околните. Те носят маски когато са болни. Така предпазват другите. Ние си пускахме до скоро децата с хрема и кашлица и твърдим, че това не е болестно състояние. Хората са го казали "Прост народ, слаба държава".

# 550
  • София
Дидева, голямо благодаря!

# 551
  • София
И аз съм вътре, карам вече от 15 години, но от поне 4-5 не общувам с варненци на мотори, с малки изключения.

С шлемове ама само като карат. Пък то карането, особено в тоя студ, ще е едно показно за 20-30 минути. После часове наред купон в кръчмата. Меко казано неразумно, да не казвам по-силна дума.

За съжаление, не само при тях е тази проява неразумност.... Продължавам да се възмущавам, че трябва да затворят училищата, но кварталната кръчма ще продължи да работи, защото , ако не отидеш на кръчма, животът ще свърши. Работата ми пряко зависи от такъв тип бизнес, но ми е странно как някои възрастни индивиди се тагват са часове от МОЛ-а...

# 552
  • Бургас
Носенето на маска не е новост за мен. При предишните грипни епидемии също съм носила в градския транспорт или в мола. Гледаха ме като извънземно. Е, това не ми пречеше да се разболявам де. Детето ме черпеше щедро с бацили от градината и училище, щото нали, то това е остатъчна кашлица или алергичен сопол.

# 553
138. СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“, гр. София преустановява присъствения учебен процес за всички паралелки от 1 до 7 клас за периода от 9-ти до 20-ти ноември.

# 554
Скрит текст:

Аз лично нямам пробем с това. Просто споделям факти. Като цяло не съдя хората по такива показатели.

Да, winni всеки болен от грип, праща комшията да му пазарува, да си седи вкъщи. Понякога се чудя какви хора има....

Нормалните хора не купуват храна ден за ден.
Дори да не ти пука за другите, не е ли нормално да си подготвена поне минимално за извънредна ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт