Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 274
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
За да не карантинират други учители и класове вероятно. Уж бил контактувал само с предпазни средства. На много места го правят. Не знам само кого лъжем, себе си в крайна сметка.
Защото вече, ако си болен, те гледат като прокажен. Да кашляш е криминално престъпление и ако може ще те убият с камъни.
Хората се притесняват, че са болни, да не би да почнат нападките, колко са безотговорни.

# 526
За да не карантинират други учители и класове вероятно. Уж бил контактувал само с предпазни средства. На много места го правят. Не знам само кого лъжем, себе си в крайна сметка.
Защото вече, ако си болен, те гледат като прокажен. Да кашляш е криминално престъпление и ако може ще те убият с камъни.
Хората се притесняват, че са болни, да не би да почнат нападките, колко са безотговорни.

Ако си болен, трябва да си карантиниран, и ако се шляеш насам-натам, естествено е да не те гледат добре. Защо се застрашава здравето и живота на другите, вместо да бъдат предупредени, че може да са заразени и заразни, за да се тестват?

# 527
Да, ама може да не си болен от ковид, нали? Или вече и това не е възможно?

# 528

1. От каквото и да си болен, нямаш право да заразяваш други хора. Нали тези като теб все повтарят, че и от обикновен грип и настинка се умирало.
2. В случая говорим за човек, който е бил болен от ковид, но този факт се прикрива.

# 529
  • София
Има ли как да се оплача в МОН от дистанционното обучение в училището на дъщеря ми?
От две учителки.
Едната ползва зуум, не са ли длъжни да ползват една и съща  платформа? Децата са негодува ли, но не им обърнала внимание.
Другата не води онлайн часове, само изпраща задачи в Школо.
Писах на директорката и нищо.

# 530
  • София
Едната ползва зуум, не са ли длъжни да ползват една и съща  платформа?
Не са - няма такова изискване.

# 531
  • София
Има населени места, в които изобщо не се провежда синхронно обучение. Мисля, че не са длъжни. И да се оплачеш, няма да има реакция, защото няма основание за такава, мисля.

# 532

1. От каквото и да си болен, нямаш право да заразяваш други хора. Нали тези като теб все повтарят, че и от обикновен грип и настинка се умирало.
2. В случая говорим за човек, който е бил болен от ковид, но този факт се прикрива.
Едва ли се прикрива, просто здраволсловното състояние се класифицира, като лични данни и никой няма право да го коментира, независимо дали е наясно или просто предполага.
Второ, в нито един закон не пише за правото да заразяваш ли не който и да е от каквото и да е.
Трето, да и от грип се умира, и по пътя хората умират и като цяло от старост си умират. Дай си седим вкъщи под леглото, обсебени от страх, че ще умрем!

# 533
  • София
Тоест учителят решава дали да има часове или само да праща задания? При положение, че всички останали учители го правят?

# 534

Едва ли се прикрива, просто здраволсловното състояние се класифицира, като лични данни и никой няма право да го коментира, независимо дали е наясно или просто предполага.
Второ, в нито един закон не пише за правото да заразяваш ли не който и да е от каквото и да е.
Трето, да и от грип се умира, и по пътя хората умират и като цяло от старост си умират. Дай си седим вкъщи под леглото, обсебени от страх, че ще умрем!

При положение, че има пандемия, трябва да се информира РЗИ и трябва да се потърсят всички контактни.
И стига с това, че така или иначе всички ще умрем от едно или друго. Би ли писала същите коментари под тема за пешеходци, прегазени от шофьори, които са гледали в телефона си, вместо в пътя. Всъщност като се замисля, не бих се учудила да пишеш коментарите си, докато караш.

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 10:05 от winni_

# 535
Има ли как да се оплача в МОН от дистанционното обучение в училището на дъщеря ми?
От две учителки.
Едната ползва зуум, не са ли длъжни да ползват една и съща  платформа? Децата са негодува ли, но не им обърнала внимание.
Другата не води онлайн часове, само изпраща задачи в Школо.
Писах на директорката и нищо.
Можете да пуснете сигнал до МОН за проверка. Описвате от какво се притеснявате. В срок от 1 месец трябва да Ви отговорят. Приложете и сигнала до директора. Най-добре е през сигурното електронно връчване, ако не Ви се занимава с хартии.

# 536
Има едно писмо на МОН от 17. септември до началниците на РУО, което е трябвало да бъде разпратено до директорите на училища. Нямам идея дали не е последвано от други писма, тъй като в настоящата ситуация кореспонденцията е изключително оживена.

# 537

При положение, че има пандемия, трябва да се информира РЗИ и трябва да се потърсят всички контактни.
И стига с това, че така или иначе всички ще умрем от едно или друго. Би ли писала същите коментари под тема за пешеходци, прегазени от шофьори, които са гледали в телефона си, вместо в пътя. Всъщност като се замисля, не бих се учидила да пишеш коментарите си, докато караш.
Ама нали казах, че може и да не е ковид. Може съвестно да си се тествал, да си отрицателен и на 5тия тест и пак да кашляш. Коментара беше по повод, че всеки болен трябва да си е вкъщи, което е безумно.

И във връзка с вируса, понеже в нашето училище има карантиниран клас, днес ще се прави децинфекзия на цялото училище. Аз съм доволна от меките. Спазват се, но не се прекалява и не се отива в крайности.

# 538
  • София
На нас вчера ни раздадоха анкети, които днес да върнем. Откровено си написах, че искам да минат дистанционно. Абсурдно ми изглежда, поради липсата на учители, да имат часове с госпожата от занималнята на 1-ви клас. В общи линии го раздават пазители, колкото да не останат без надзор. Все си мисля, че като са онлайн, поне има шанс да им преподават баш учители.

# 539
  • Варна
И напук на пандемията и увеличаващия се брой заразени варненските моторджии си обявяват многолюдно събиране за да открият зимния сезон. Другата събота. После училищата били ковидарници и децата влачели болести у дома...

Общи условия

Активация на акаунт