Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 301
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Болна е, има симптоми, но се притеснява за работата си. Диагнозата й е ОВИ и е в болничен. Държи връзка с ЛЛ и имат уговорка ако се влоши веднага да се тества. Тя много добре си познава работодателите и отдавна има едно наум. Просто сега наистина прекалиха.

Затова си мисля, че онлайн обучението миже да е по-добро решение.

# 121
  • София
Как беше в онзи виц - сега на солта ли сме или на боя?

# 122
До вчера бях на мнение, че малките трябва задължително да ходят на училище,защото нямат изградени навици и т.н.

Но вчера моя приятелка, която работи в много скъпа детска градина получи предупреждение да не се тества, защото трябва да карантинират децата. Те са деца на много богати хора и т.н. Тя има всички симптоми, ЛЛ е сигурен, че е Ковид, но заради работата си не смее да се тества.
Колко много такива случаи сигурно има Confused в стремежът си да се опази бизнеса и работата ще се изпонатръшкаме, но важното е че децата ще са образовани.
От това се тревожа.

# 123
Понеже се повдигна въпросът за подготовката на учителите.
Не е само до знаене и можене, а и до време.
Моите екипи в Teems  са 19 на брой за десетина предмета на седмица. Екипите по общообразователните предмети са си готови от МОН, но по останалите предмети - не са. Трябваше да си събера учениците по техните потребителски имена, дадени им от МОН. Това е административна работа, която изисква време. Тъй като трябваше да превключим доста бързо, не успяхме още в четвъртък с всички екипи. Вчера и днес продължаваме, въпреки, че сме отпуска!  Имаше затруднени ученици и учители, които ми се обаждаха, за да оправим някои проблеми.
Може и да не вярвате, но който иска да вярва! Вечер много често стоя до към 22.00ч.-23.00ч. да работя. В съботите и неделите - също. Мъжът ми се сърди, че откакто е започнала учебната година не можем да отидем нормално на вилата.
Учител съм по дигитални компетентности. Така че, не се страхувам от онлайн платформите. Но превключването от една към друга платформа изисква време и усилия. А също и работа по администрирането. Тази учебна година работим едновременно с 2 нови платформи: с електронния дневник и с Teems.  
Има доста несъобразности в учебните програми, спуснати от МОН. Например, в СУ има цял модул за мултимедии, а хардуерът в училищата не е достатъчен и колегите се чудят и маят как да преподават този предмет. Освен всичко друго, не забравяйте, че работим по ново учебно съдържание, което се измени с приемането на ЗПУО. Всичко това изисква бърза адаптация.
Относно учениците, имам ученик. Миналата година беше в 6-ти клас. Сам си свикна с Teems-а, нямаше проблеми. Но учителската работа не е само преподаване, но и подготовка, администриране, разработване на тестове и т.н. Особено много време отнемат специалните и профилираните предмети, за някои от които няма готови учебници и тестове.

# 124
  • пустинята Гоби
Ако учителката зарази децата, а то ще се случи, ако наистина е болна, тогава да видим по веригата родителите, дали ще продължат да поверяват децата си на подобни безотговорни собственици. И изобщо защо иска разрешение за тест? Нейното поведение е не по малко безотговорно. Ако детето ми пипне корона вирус от градината, за която плащам луди пари, веднага го отписвам. Освен това такса в градините се дължи и при затваряне на групите,ако искаш да се пази мястото, естествено по-ниска, но я има.

# 125
  • Бургас
в стремежът си да се опази бизнеса и работата ще се изпонатръшкаме

Бяха писали наскоро, че в нюзрума на BTV имало много болни, но им забранили да казват и не карантинирали контактните колеги.

# 126
Е и моя позната с кафене беше казала, че са предупредили персонала , че ако някой се разболее, да казва че не е бил на работа през последните няколко дни. Това с цел карантина на персонала и затваряне.
Пък и нали сме си свикнали да си ходим болни на работа и не вярваме във вируса що ли да сме отговорни.

# 127
  • София
Скрит текст:
Нашето училище си прави планове да продължи с ДО до 27.11. - да не е само 2 седмици. Надявам се да стане.
Иначе за маските по време на час - наивно е да се надяваме да се носят "по устав". Ще им висят под носа и под брадичката поне на половината ученици.

Ами това зависи от учителите. Опитът сочи, че в АК се получава и ги носят правилно. Другите деца по-тъпи ли са, умствено неспособни да осмислят прости правила, или недъгъви, че да не могат да поставят маска, покриваща носа и устата?

# 128
  • София
В яслата на детето ми има много болни родители. Карантинирани са, но децата им посещават яслата. Няма как по законов път да ги върнат щом нямат симптоми. Всички опира до личната отговорност на хората, а тя свършва до мислене за собствения си г.з.

# 129
Естествено, че ще се справят с маските.
Но при положение че има бунт от родителите спрямо маски, мерки и прочие, смятай тийновете дето са в тази бунтарска възраст.

# 130
  • София
В яслата на детето ми има много болни родители. Карантинирани са, но децата им посещават яслата. Няма как по законов път да ги върнат щом нямат симптоми. Всички опира до личната отговорност на хората, а тя свършва до мислене за собствения си г.з.
Децата не са ли контактни на семейството си? Как така не са карантинирани и те? В нашето училище имаше карантиниран цял клас  и хората са ги проверявали от полицията за това децата им да си стоят по домовете. Не са можели да ги разходят около блока, камо ли да посещават училище.

# 131
  • Варна
Абе вие майтап ли си правите?! Виждали ли сте как проверява полицията? Щото аз виждам всеки ден. Който не е поискал, той не е излязъл.

# 132
Не е съвсем който не е поискал.Има стотици дела за нарушаване на карантината, едни 1000лв не вярвам да са му излишни на някого. А може и регионален да е проблемът-тук проверяват така, там-иначе. Предполагам, дори в един град в различни квартали е различно. Но не е работа да се нарушава, има си сериозни последствия.

# 133
  • Mediterraneo
Стига, де, не мога да повярвам, че на позитивни родители децата им ходят на ясла!

# 134
  • Ямбол
Най-вероятно пак някой е недоразбрал. Карантиниран не е равно на болен. И не, няма как да се случи, ако има карантина, ако самият той е болен и детето му не е под карантина.

Общи условия

Активация на акаунт