Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 439
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Т.е. е задължително да се упоменават освен бройките, от кой клас са или в кой клас работи?

# 196
  • София
Да, така смятам.

# 197
  • София
Аз силно се надявах есенната ваканция да прерасне в ДО и то за всички.
 От една страна ни облъчват да намалим соц. си контакти - ние, а децата юруш точно сега социализацията им е приоритет,но нали се прибират после при нас, а някои семейства живеят и с баби и дядовци... Какво от това, че ние не излизаме...
Защо е нужно от вторник хубаво да се смесят, нови и стари вируси, есенни и всякакви, като се вижда, че всички сме в истерия ако някой се изкашля.
Защо винаги се действа бавно и тромаво. Сигурна съм, че ще минем ДО, някога, но кой ще проумее, че това присъствие в училище сега е ненужно рисковано.

# 198
  • София
Скрит текст:
...

Значи, децата са недоказано болни, но реално СА болни. А паралелката си ходи в училището
Ако много те е грижа за децата, докажи, че твоите са болни и ще карантинират другите. Но ти не го правиш и съответно училището и РЗИ нямат право да спират другите.

По отношение на уведомяването, училището уведомява кой е болен и кой е в карантина, но не уведомява на кого родителите му са болни.

Под карантина са. Кой и как да тества децата? Деца, които също са под карантина? Лесно е да се каже "докажи" - Румка, конкретно, не може да го направи без да наруши закона.

# 199
Аз силно се надявах есенната ваканция да прерасне в ДО и то за всички.
 От една страна ни облъчват да намалим соц. си контакти - ние, а децата юруш точно сега социализацията им е приоритет,но нали се прибират после при нас, а някои семейства живеят и с баби и дядовци... Какво от това, че ние не излизаме...
Защо е нужно от вторник хубаво да се смесят, нови и стари вируси, есенни и всякакви, като се вижда, че всички сме в истерия ако някой се изкашля.
Защо винаги се действа бавно и тромаво. Сигурна съм, че ще минем ДО, някога, но кой ще проумее, че това присъствие в училище сега е ненужно рисковано.

И аз се надявах, но май няма да стане.
В нашето училище липсва иформация за ковид болни. Следователно всички учители и ученици са здрави и не са под карантина. Следователно ковид няма, следователно мерките са перфектни, следователно приказки за ДО са безпочвени. Туйто! А иначе знам кои са болни от коронавирус, същите тия,  които според училищните власти са здрави.
Някои хора се вживяват в ролята си твърде много, но явно са забравили, че има нещо, наречено безсимптомно носителство. А под проверки имам предвид на всички учители ПСР поне веднъж в месеца, или поне при доказан контакт. От мен да мине, поне бърз антигенен тест. Ще им легне по-евтинко и по-бързичко. При отказ от тест- карантина.  Иначе няма да стане в тия ковидарници, наречени училища.

# 200
  • София
Скрит текст:
Добре де, нали има мобилни екипи, които срещу заплащане ходят да изследват пациенти на адрес? Човек дори е да е затворен в апартамента, защото в болен, ако има възможност да плати, би могъл да си изследва децата.

При нас върви мейли с болните и карантинираните ученици/ учители. Колко отговаря на истината е отделен въпрос. Чакам да затворят всички и да се приключва. Пролетта бяхме първи, сега дремем и се оглеждаме. След като няма места по болниците и лекари, има ли други опции, не знам.

Абе то и линейки има, ама... някои не ги дочакват.
Всичките тези неща работеха... в началото. Сега системата е пред (а може би във) колапс и се действа на парче... кога както и ако може.

Румка, децата ти имат ли симптоми?
Ако имат, тогава наистина има смисъл да се тестват и  да карантинират класовете, ако са положителни.
+1

Ако нямат симптоми, няма смисъл от тестване и спиране на съучениците от училище. Около мен има вече няколко деца с ковид - все някакъв симптом има всяко едно от тях (кашлица, температура, хрема).

Какво отношение имат симптомите? Те могат да са критерий за тест само по отношение на лечението, не на потенциалната способност да заразяват...

# 201
  • Ямбол
... Румка, конкретно, не може да го направи без да наруши закона.

Така също, нито директорът, нито РЗИ може да карантинира цял клас, защото работят по закона. А нейното искане беше да затворят класа на децата ѝ. Няма как да го иска, без да е дала необходимото. Всички са действали според закона и нейните обвинения са безпочвени.

# 202
  • София
Скрит текст:
В групата на учителите по ИТ във Фейсбук пише, че има още една починала учителка от Шумен. Качили са линк към отворено писмо до институциите за преминаване към ДО. Който иска да го подпише.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVwIDAARkU7J0nyKvepod2 … 1EJbIpZA/viewform
Много са ми преувеличени всякакви петиции, отворени писма и т.н. напоследък.

"Считаме, че преминаването към обучение в електронна среда ще спаси живота на хиляди хора, ще намали значително заболеваемостта и ще облекчи здравната система."

Можеха простичко да кажат, че всеки един живот на учител е непрежалим.

Наистина ли вярват, че ОЕСР ще спаси живота на хиляди хора, ще намали значително заболеваемостта и ще облекчи здравната система.

Това не е ли очевидно? Не е ли очевидна корелацията м/у началото на учебната (и академична) година и повишаването на заразените и болните, при наличието на топло време и... практически никакъв друг потенциален отключващ фактор!

# 203
  • София
И къде са данните, въз основа на които определяме училищата като "ковидарници"? А не МОЛ-овете, заведенията, офисите? Ето, затвориха ги "ковидарниците" в гимназиален етап, скоро ще затворят и останалите, и със сигурност ще цъфнем и ще вържем. Rolling Eyes

# 204
  • София
Скрит текст:
И къде са данните, въз основа на които определяме училищата като "ковидарници"? А не МОЛ-овете, заведенията, офисите? Ето, затвориха ги "ковидарниците" в гимназиален етап, скоро ще затворят и останалите, и със сигурност ще цъфнем и ще вържем. Rolling Eyes

Много просто. МОЛ-овете, заведенията и офисите работеха и лятото. И да, пускането им имаше определен негативен ефект - с един порядък (от О(20) до О(200)). Но стартът на учебната и академична година докара О(3000) с тенденция към увеличаване тип геометрична прогресия.

# 205
  • София
ВЕрно е много просто. Твърде просто, бих казала. Smirk

# 206
  • пустинята Гоби
Просто - не просто грипните епидемии също се усложняват в училищата.

Не намирам за забавен факта, че някой се тревожи да децата и семейството си.

# 207
  • София
Когато в деня на будителите, наричаме училищата просто "ковидарници", ми става малко по-ясно, защо и масата от децата нямат отношение към Училището, като към институция. Грозно е!

# 208
Истината е, че училищата са ковидарници, както и че всяка зима значително допринасят за разпространението на сезонния грип. При цялото ми уважение към учителите, но стойността на техния труд в случая няма общо с темата.  Това, разбира се, далеч не означава, че вирусът не се разпространява и в МОЛ-вете и заведенията.  Защо тях не ги затвориха не мога да кажа. Вероятно по икономически съображения, както и че там присъствието не е задължително, за разлика от училището и работното място, пък и при добро желание може да се поддържа хигиена и да се спазва дистанция. Дали се прави е отделен въпрос. Съгласна съм, че само със затварянето на училищата, ефектът върху епидемията едва ли ще е съществен. Факт е, че в държавите, в които е обявена национална карантина, само училищата останаха отворени. Би било хубаво така да бъде и у нас, но явно държавата няма пари, нито  и желание да плати цената- съответни обезщетения за хората, чиито бизнес ще бъде принудително в застой и тези, които ще останат без работа временно или постоянно. Затова, юруш на маслините, пък после лекарите са виновни, децата са виновни, учителите са виновни, кметовете са виновни, гражданите целокупно са виновни, само управляващите са невинни като теменужки.

# 209
  • София
Просто - не просто грипните епидемии също се усложняват в училищата.

Не намирам за забавен факта, че някой се тревожи да децата и семейството си.
Последната причина за затваряне на гимназиите е мисълта за децата, айде да не си говорим глупости. Гледахте ли днес Вълчев по Нова? Най-малко заразени има сред гимназистите и техните учители /при малките е повече/, но затваряме тях, защото се предполага, че щетите от ДО ще са по-малки и за да пазим бизнеса на Алибегов. А точно гимназистите са най-малко засегнатата част от населението.

А тези, които искаха и се радват на ДО за ВСИЧКИ, не го правят от тревога за здравето на децата си, защото тези тревоги могат да се решат с ОЕСР по желание. А мотивите за всички не са в "тревогата за здравето на моето дете", а в принципа "и на Вуте да му е зле". Социално-драматичния патос е излишен, а сравнението със сезонния грип - неуместно. Сезонният грип засяга преобладаващо децата, а при Ковид е точно обратното.

Общи условия

Активация на акаунт