Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 309
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Не мога да повярвам, че в условията на пандемия родителите изобщо трябва да се притесняват за извиняване на отсъствия. Тези директори и учители нормални ли са?!!!!!!
Румка, ЛЛ няма ли заместник? Толкова ли не могат да напишат някаква бележка за 1 месец?

Ирен, в нашето училище ДО на тези по желание, по болест или в КАРАНТИНА (когато са карантинирани единични случаи от класа) се свежда до половината часове по БЕЛ, математика и английски.
Това науки, разказвателни и останалата половина от часовете  по БЕЛ и математика не съществуват.
Да не говорим, че математичката редовно забравя да се включи, а материали и информация никога не качва в класрума.

# 436
  • пустинята Гоби
Теста може и месец да е положителен след прекаран корона вирус, дори и без усложнения. За съжаление търпение му е майката.

Днес получихме приканване от учителя на моето дете, да подадем молба за ДО, защото вече имало много болни в училище. Същевременно това ДО на деца начален клас се осъществява по следния начин - пращане на страницата на урока и на домашната. Някой с насоки на кой да пиша, за да го попитам така ли ще я караме пак.

# 437
  • София
Учителите не са виновни, защото те са длъжни да се движат по правилата. Проблемът е в разнобоя в системата, трябва нависоко да се разберат каква точно ще е процедурата.

# 438
  • вкъщи
,Аз затова не тествах дъщеря ми,която уж беше болна от грип,а от  вчера и обоняние няма. Слава Богу се подобрява. Системата е тотално неработеща и само можем да се молим да го изкараме леко. Че покрай нас вече над десет човека са болни,някой тежко го карат, лечение само по телефона.

# 439
# 440
Баце:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/borisov-priehme-plan-za-deystvie- … -bez-sdelka-video
И Вълчо:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/mon-obmislya-lokalno-preminavane- … vsichki-uchenitsi
Важното е, че тече мисъл. С голям вискозитет и съответната скорост, като на тектонични плочи, но штттт....да не смущаваме процеса, тече! Двете статии са от един и същ ден, а звучат сякаш са с поне месец разлика.

# 441
"Към момента учениците от 8 до 12 клас, както и студентите се обучават електронно до 12 ноември. Вълчев уточни, че тези ученици най-често ще учат по този начин и занапред..."
Мен това силно ме обезпокоява. Колко често и колко занапред? Наистина, да вземат да закриват гимназиите, да спре и истерията в 7ми клас. На ДО е малко все тая на кое училище си ученик...

Абе не е все тая. Някои са доста по-добре на ДО от присъствено. Други са тотал щета в ДО, но те пък и присъствено не блестят, карат го на самосъзнание на учениците си и подготовка извън училище така или иначе.
Нищо не ме обезпокоява вече.
Както казах и на друго място-започва да действа закона на естествения подбор. И тук се иска да си гъвкав и да се пригодиш бързо към нужното, да оцелееш.

# 442
,Аз затова не тествах дъщеря ми,която уж беше болна от грип,а от  вчера и обоняние няма. Слава Богу се подобрява. Системата е тотално неработеща и само можем да се молим да го изкараме леко. Че покрай нас вече над десет човека са болни,някой тежко го карат, лечение само по телефона.

това решение е зле и за вас самите. защото ако не се лекува правилно, макар да не усещаш - може да се снабди с двустранна вирусна пневмония. ММ беше така - симптоми НИКАКВИ няма, освен разстройство и малко главоболие. И така ако я караш без да знаеш, сам си вредиш. Остави, че заразяваш околните - безсимптомните са МНОГО ОПАСНИ за самите тях си и семействата си.

карантината се изкарва, ама пневмонията и последиците от нея, и от вируса - могат да са смъртоносни.

пак, помисли дали да не идете

А за грипа - аз станах свидетел как обучаваха лаборант. Обясниха му как се прави тестването, и как ако покаже еди-какво си е ковид, ако покаже еди-какво си е грип, ако покаже еди-какво си - тестът не е взет правилно.
Не е вярно, че не ги различават с теста!

# 443
С малка поправка, че лечение по телефона едва ли може да е адекватно и правилно, особено като кажеш, че нямаш симптоми.
Около мен всички ковидни НЕ ги лекуват. На всеки предписват едно и също - цинк, добавки, аспирин и евентуално азакс. По телефона.
От ковидните ученици (деца) около нас-също няма предписано нещо специално, дори НЕ са прегледани. Та така.
На моя много близка, с ковид от 9 дена (тест на 3 ден от симптомите, значи 12 ден симптоматична вече), ЛЛ е вдигнал едва онзи ден.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 16:47 от фаастък

# 444
  • София
Баце:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/borisov-priehme-plan-za-deystvie- … -bez-sdelka-video
И Вълчо:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/mon-obmislya-lokalno-preminavane- … vsichki-uchenitsi
Важното е, че тече мисъл. С голям вискозитет и съответната скорост, като на тектонични плочи, но штттт....да не смущаваме процеса, тече! Двете статии са от един и същ ден, а звучат сякаш са с поне месец разлика.
Вероятно защото адресират съвсем различни въпроси.

# 445
Може да има предвид мерино.
Само дето да се екипират децата с мерино и пухенки с гъши пух ще излезе по-скъпо от лаптопи и интернет.
Не зная, но тук масово децата са с олекотени якета за над 200+ долара всяко и дори и в -27 или при -48 , както е януари и февруари,  децата са облечени под якетата само с памучна тениска и панталон.  
Скиорските гащеризони са постоянно над панталона и никой не носи вълнени чорапи, елеци и дебели пуловери, освен по Коледа за снимки.

Вълнени подплатени ръкавици, шапки и шалове се носят обаче.

От март, проблемът е че ако се разболееш,  те лекуват по телефона и превенцията е почти несъществуваща.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 19:12 от Анонимен

# 446
От ФБ страницата на СРСНПБ.
Колеги,
(няколко съвета)
ПРЕМИНАВАНЕТО на един етап в дистанционно обучение за кратък период (2 или 3 седмици) , може да се извърши след решение на педагогическия съвет на училището, след проведено анкетно проучване сред родителите на учениците от класовете и позиция на обществения съвет.
Изберете си най-лесното проучване.
Дори и да няма мнозинство, при наличие на голям брой отсъствия на ученици и/или учители е добре да предприемете стъпки.
Изпращане на искане до РУО и МОН за съгласувано разрешение.
Не очаквайте централно решение за всички!!!
Вземете си свое, ако прецените, че е необходимо.
Най-напред гимназиален етап.
След това прогимназиален етап.
Най-накрая 4-и клас, след него 3-и клас.
За 2 и 1 клас не е добре се предприемат такива действие поради ниската степен на лична подготовка на учениците.
Бихте могли да редувате етапите за две или три седмици и отново да се връщат в присъствен учебен процес.
Би могло да останат за по-дълго в присъствено 8 клас, 12 клас, 7 клас. По ваша преценка.
Ако има колеги с повишена тревожност и не желаят да работят – дайте им отпуск…
Всичко това са изказани слова по време на проведения Отраслов съвет на 3 ноември. 2020 година.
МОН подготвят кратки насоки.

# 447
Изглежда разумно, но на практика зависим от директора. Ако е някой дарвинист, докато се накани ще има тежки последствия. Да не говорим за анкетния принцип, който е нелеп.

Щом нещата ще се решават на парче, трябваше да дадат възможност и на родителите да оставят децата у дома без санкции. Редно ли е здравето на моето дете и семейство да зависи от концепциите за живота и смъртта на родители , каквито имаме и в тази тема, ако са се паднали в класа ни?

Това е дълбоко погрешна стратегия. Решенията трябва да се вземат от овластените, спрямо ситуацията в страната. Иначе какво се получава - в едно училище нямаме много заболели, чакаме да станат много, та да вземем мерки. Не разбрахме ли, че това е именно пътя към омазването, в което сме сега.

# 448
  • София
Днес учителката каза, че не може да помоли родителите на болните деца да не ги водят! Имат 5 болни дечица в класа.
Имало класове под карантина...Информация към родителите = 0.

# 449
Хора, вчера след 15 дена АБ, на ММ тестът пак положителен.
Бях писала в друга тема, при голям брой цикли при тестване откриват и малко остатъчни фрагменти, сменете лабораторията и питайте на колко цикъла пускат, до 30 било нормално, СЗО препоръчва 35, което хваща  и хора, които фактически не заразяват, а при нас някои лаборатории се презастраховали на 40 цикъла.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 20:43 от Sparkles

Общи условия

Активация на акаунт