Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 310
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Идеалните условия са училища затворени още поне три-четири години.
Аз лично се страхувам от образователният погром, който се случва в момента. И от дългосрочните последици върху грамотността на ученици, които се справят по добре в училищна среда, с помощ от учители и съученици.
Също така отчитам, че в момента са водещи интересите на учителите, не на учениците.
Целта е да опазим учителите, без да отчитаме ефекта върху знанията и уменията на учениците.
Ако мисля егоистично,за моето дете, аз съм хоум офис, никакъв проблем не ми е дистанционното,но аз в онлайн обстановка нужда от учител нямам. Детето си чете урока,решава задачи,обяснявам което не разбира. Е,опитите по ЧП липсват, но кой му пука.

Т.е. ти седиш в изолация на топло хоум офис, а детето да ходи при тълпите и единственото, за което те е страх в този момент е не здравето на детето (и твоето, защото то ако се зарази ще се заразиш и ти), а това че щяло да остане неграмотно?

Предишните години, като ни цитираха постоянно ниските резултати на българчетата на тестовете на Пиза да не би да са били онлайн децата? Ама какъв образователен погром, хора. Нивото на децата, което е в момента, хубаво или лошо, си е такова от години, не, от десетилетия. Просто сега на доста майки им се наложи малко да участват в образователния процес и да видят какви са реалните неща. Те си бяха такива и преди, но нямахте поглед върху тях. Родителите били решавали тестовете на децата. То защото до сега не е имало родители да им пишат домашните. Я вижде в темата за помощ при решаването на задачи как настървено някои майки решават, та пушек се вдига.
То и аз съм на топло  и работя от вкъщи, но ...Та все едно дали съм извън или от вкъщи в моето положение,  нали?!

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 06:18 от Анонимен

# 346
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/ministyryt-na-obrazovaniet … -covid-19-2246886
И Вълчо бил контактен. ПСр на петия ден от контакта, после на седмия, според предписанията. Карантина за 10 или 14 дни, според резултата. Очакваме да чуем развоя.

# 347
След новината за положителния тест на популярен столичен директор на училище се питам дали не са били на някое общо съвещание, обучение, конференция....

# 348
  • София
И аз това си помислих, дали като ги събират да ги инструктират, те всъщност са били с маски. Имам някакви смътни спомени, че нещо ми се мярна като бъдещо събитие на национално ниво.

# 349
Нещо не можах да хвана диалога за болничните,затова да напиша по принип как е-ЛЛ издава болничен за макс.12 дни,като може да е за гледане на дете,или за болки в кръста...все тая.Може и за ОВИ.След тези 12 дни,ЛЛ дава направление за специалист,и той може да даде болничен до 30 дни.От там вече до 6 месеца с комисия.
По повод починалите учители,ами вярно че и други мрат,вируса не подбира,но ако за сервитьорка ще се намери някоя,но за учителка трудно.
Не че искам да умира който и да е!

# 350
  • Ямбол
Там, където има много болни деца и учители(от каквито и да е болести), нека минават на ОЕСР, но там, където има нула могат да продължат.

# 351
  • София
не вярвам, че някъде има нула болни. По-скоро всички се влачат сополиви и полуболни, за да не пропускат часове, а ако случайно изскочи някой позитивен, тогава вече няма накъде - пишат го. Не виждам как една инерция от десетилетия ще се промени сега.

# 352
Истината е, че не се спазва нищо. Или поне при нас. Децата са с маски по коридорите. Учителите са без маски в час.  Миналата седмица имаха презентация 6те класове, 2те класове и 7те класове в голямата зала на училището  С учителки, директорки и т.н. Е балончетата отидоха на кино, разбира се.
Може би има училища с мерки, но моят опит не е такъв.

# 353
....А сега ще покажем съпричастност към учителите като открием набирателна сметка за децата им.
Аз не мога да кажа по какво се различават сирачетата на починалите учители , от тези на починалите медици, а те пък по какво се различават от тези на починалите шофьори в градския транспорт или от тези на починалите продавачки в супермаркета ...
За мен всяко едно е българско дете и  нито едно не бива да бъде отделяно и необгрижено.
 Много се надявам докато разпределят помощите за какво ли не  в правителството и парламента, най-напред да помислят за сирачетата .

# 354
На нас от ръководството ни дават постоянно подробна информация за карантинираните. Днес ми направи впечатление, че са само от начален етап - един втори клас с положително дете и доста контактни в 1, 2, 3 и 4 клас. Основно училище.

# 355
На сайта на училището никаква информация черно на бяло, същото и в школото. Има карантиниран съседен клас по веригата от уста на уста и по този случай днес засега няма ДО. Надявам се да закачат тримата на ДО от випуска към карантинирания клас, но засега нищо не се случва.
Много ни беше добре дистанционното, докато другите ходят на училище, до момента, до който се появи карантиниран клас.

# 356
За министъра на образованието присъствеността е фикс идея, без значение колко се влошава обстановката.
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/11/03/4134625_ministurut_na … ef=home_NaiNovoto

# 357
  • Бургас
Явно така му се нарежда. А не слушка - а е заминал като бившия министър на здравеопазването. Тъпото е, че в тази криза се вземат еднолични решения и се гледа с валжен поглед към Европа, а не се събират комисии от експерти.

# 358
  • София
"Към момента учениците от 8 до 12 клас, както и студентите се обучават електронно до 12 ноември. Вълчев уточни, че тези ученици най-често ще учат по този начин и занапред..."
Мен това силно ме обезпокоява. Колко често и колко занапред? Наистина, да вземат да закриват гимназиите, да спре и истерията в 7ми клас. На ДО е малко все тая на кое училище си ученик...

# 359
  • Ямбол
Това означава, че при нарастване на болните в гимназиите, училищата ще могат да взимат решение да се минава на ОЕСР за известен период или поне аз така го разбирам, тъй като се казва, че няма да се взима централизирано решение. Сега остава да разберем по какви критерии ще може да се преминава на ОЕСР.

Общи условия

Активация на акаунт