Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 347
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
т.е отново се насърчава скритата болестност.

# 286
Идеалните условия са училища затворени още поне три-четири години.
Аз лично се страхувам от образователният погром, който се случва в момента. И от дългосрочните последици върху грамотността на ученици, които се справят по добре в училищна среда, с помощ от учители и съученици.
Също така отчитам, че в момента са водещи интересите на учителите, не на учениците.
Целта е да опазим учителите, без да отчитаме ефекта върху знанията и уменията на учениците.
Ако мисля егоистично,за моето дете, аз съм хоум офис, никакъв проблем не ми е дистанционното,но аз в онлайн обстановка нужда от учител нямам. Детето си чете урока,решава задачи,обяснявам което не разбира. Е,опитите по ЧП липсват, но кой му пука.
Виждам,че и КТ Подкрепа напират за дистанционно обучение, така че скоро всички деца ще са ощастливени с дистанционно обучение.
Изводът на испанските учени, е че рискът учител да зарази ученици е в пъти по висок,защото учителите говорят много повече.
Базирайки се на извода за учителя,ако дете е заразено, носи маска и стаята се проветрява, рискът би бил минимизиран, тъй като детето първо не говори колкото учителя,второ носи маска, трето стаята се проветрява.

# 287
  • София
Което пак ни връща към маските, че е добре да се носят от всички в клас.

# 288
  • Майничка
Пълно мазало от невярна, но апокалиптично поднесена информация! (Имам предвид онова "За бога, братя...").

Haidi, теоретично е така. На практика тук, в Бг, само учителят носи маска в класната стая, а в междучасията (понякога и в часовете) някои деца говорят не по-малко от него.
Не съм безусловен радетел за ДО, никак даже, но "от кухнята" виждам и друг проблем - карантиниран ученик или клас могат, при желание, да бъдат включени в ОЕСР обучение, но карантиниран учител, не би следвало (не казвам не може) да преподава, дори от дома си, тъй като ще е в болничен. Т.е., работодателят трябва да осигури заместник или да се кара свободен час.

# 289
  • Бургас
Не мислите ли, че е време да поговорите с децата си, че е време да поограничат социалните си контакти, защото е безотговорно държавата да ги ограничава чрез затваряне на училища, а вие толкова безпроблемно да им позволявате, дори нещо повече, апологирате в полза на безотговорното им поведение? То и по време на Втората световна война на никого не му е харесвала ситуацията, но са живеели в ограниченителни мерки цели шест години. В крайна сметка, възрастни сме, трябва да мислим с оглед на ситуацията, а не какво ни харесва и какво не. Ако продължаме така, един хубав и дълъг локдаун се задава на хоризонта.

А защо си мислиш, че не сме ги ограничили. Моят син не излиза никъде след училище. Сега през тези 4 дни също. Контактува си с приятелите по телефон и интернет. Ходи само на училище и там както разбрахме е по-лесно да се зарази.. Миналата седмица трябваше да отида до един хипермаркет, който се намира в нашия мол. Ами не видях безцелно шляещи се тийнейджъри.

# 290
Което пак ни връща към маските, че е добре да се носят от всички в клас.
Абсолютно съм съгласна.
Имаме дете от нашият блок,което не стъпи втория срок на онлайн училище.
 Майка му му правеше тестовете и домашните. Положението е ...😳

# 291
Скоро всичко ще заможе.
Да се посмеем малко- син ми вика, че ДО прилича на сеанс за викане на духове: "Еди кой си, тук ли си? Ако ни чуваш, отговори!"

# 292
А след тези две деца и учителката има ли други случаи?
Ако няма, значи правилата, такива, каквито са към момента, работят добре.
Нямаме други засега, поне не с положителен тест. 3 от 18 са обаче, защото класът е 17 деца. Което е процент над 15.

Абе, кво да споря. Няма смисъл. Не си го изкарала, не си била едвам жива, за да прецениш риска първа ръка. Сит на гладен вяра хваща ли? Да ги пускат всички дистанционно, и тва е. Не щях, ама вече го виждам като решение.

Гаргамела,,

Навсякъде хората си вземат болничен, ако са болни. Намира се заместник за 2-3 седмици, това е преодолим проблем.

Искам да ви кажа, при нас маските се носят неправилно от учителите. А тази, която обикаля класовете, носеше полу шлем или някаква подобна смешка.

# 293
Тези деца, които не са стъпвали вторият срок и сега им предстои още срок и нещо да са аут, ще натрупат година извън училище. Това е пагубно и касае хиляди деца.
Развиваха ми теза, че- "какво от това, те малцинствата и без това не учат. "
 Да, обаче има деца на бедни родители в тази бройка,които искат да учат, но не успяват да го направят ефективно, както би било в училище.
Според мен освен маските, нека децата чиито родители не искат присъствено, да минат ДО. Аз моето дете не искам да го спирам от училище.
Нека не се налага решението на едни, на всички.

# 294
При едни идеални условия, повечето родители и учители ще са за присъствено обучение. Но ситуацията на места е следната:
1. При заболяване, ученикът не се тестува - боледува 2-3 дни и се връща в училище. Ако заболяването е 6-7 дни - тогава го тестуват, евентуално. Така имаме потенциално заразен ученик в клас.
- Ако се въведат тестове за болните деца (безплатни) този фактор ще отпадне.
2. Допускат се в училище хремави, болни и т.н. деца
3. Допускат се и кашлящи учители - те ходят на работа при леки симптоми.
4. РЗИ показа, че е тромава структура - при болни и карантинирани родители, не подават информация на директора, че има карантинирано дете и то ходи на училище (това последното го чух от близки, не съм свидетел)
5. Не във всеки град има МОЛ - ове, някои от родителите си ограничиха контактите, децата им също. При присъствено обучение - тези деца са заедно и с другите, неспазващи мерките и ходещи по заведение.
5. Относно обучението в електронна среда - в нашето училище, напромер, казаха, че не могат да осигурят синхронно такова. Можело асинхронно  - материали ще му бъдат пращани по пощата, когато имат време. Не е ясно как ще станат изпитванията. Това обучение е 1 мес. за цялата година с разрешение на директора, може целогодишно - с разрешение на РУО.
6. Мерките не се спазват - разчита се на съвестта на деца и учители.
7. Има доста болни учители вече и децата имат свободни часове, защото няма замесници. Та кой ще ги обучава в присъствена среда?
Не е адекватно ДО, но е вариант да опазим децата, учителите и родителите.

# 295
  • Бургас
Идеалните условия са училища затворени още поне три-четири години.
Аз лично се страхувам от образователният погром, който се случва в момента. И от дългосрочните последици върху грамотността на ученици, които се справят по добре в училищна среда, с помощ от учители и съученици.
Също така отчитам, че в момента са водещи интересите на учителите, не на учениците.
Целта е да опазим учителите, без да отчитаме ефекта върху знанията и уменията на учениците.
Ако мисля егоистично,за моето дете, аз съм хоум офис, никакъв проблем не ми е дистанционното,но аз в онлайн обстановка нужда от учител нямам. Детето си чете урока,решава задачи,обяснявам което не разбира. Е,опитите по ЧП липсват, но кой му пука.

Т.е. ти седиш в изолация на топло хоум офис, а детето да ходи при тълпите и единственото, за което те е страх в този момент е не здравето на детето (и твоето, защото то ако се зарази ще се заразиш и ти), а това че щяло да остане неграмотно?

Предишните години, като ни цитираха постоянно ниските резултати на българчетата на тестовете на Пиза да не би да са били онлайн децата? Ама какъв образователен погром, хора. Нивото на децата, което е в момента, хубаво или лошо, си е такова от години, не, от десетилетия. Просто сега на доста майки им се наложи малко да участват в образователния процес и да видят какви са реалните неща. Те си бяха такива и преди, но нямахте поглед върху тях. Родителите били решавали тестовете на децата. То защото до сега не е имало родители да им пишат домашните. Я вижде в темата за помощ при решаването на задачи как настървено някои майки решават, та пушек се вдига.

# 296
У наше село МОЛ нямаме. Няма и къде да се събират младежите, ако не е в някое барче. Дъщеря ми не си е седяла у дома дори и по време на ИП. Март месец излизаше с едно дете от класа им, сядаха в беседка в двора на училището, играеха карти, на телефоните. После започнаха да се събират по малко повече деца, все от класа им. Сега излизат пак, независимо дали вали, трещи, студено е, тъмно. Сядат в една беседка, около 5-8 деца са, варират. За другите не съм питала, но дъщеря ми е с маска, топлела ѝ на лицето. Оня ден се прибра мокра като кокошка, гонели се под дъжда. Не се притеснявам. С тези деца е всеки ден от пролетта. Не мога да я затворя у дома. Тя си е човек с мнение и го зачитаме така, както тя нашето. Пази се, прави това, което се иска, това е.  Повече се притеснявам, че мъжът ми може да донесе от работа вируса, но там няма какво  да се направи.
За училището - не вярвам, че на 13.11. ще се върнат присъствено. Както бях писала, нямаме никаква информация за училището ѝ, но  никой не се разболя от ученици и родители. Поне от тези, които познавам.

# 297
  • София
И моето е на беседката цяло лято. Сега се разхождат, мерят улиците и правят рекорди на крачкомерите. Ходят в Лозенец, на някакви супер-дупер фитнес площадки. В петък имаше мерак пак да вади колелото, да ходели до не знам къде, по околовръстното. Fearful
Ама това е сега. А като завали?

# 298
Аргументът - "образователното ниво е ниско и присъствено, що пък да не го задълбочим като минем дистанционно ми е любим" 🙃 За мен такова тълкуване на нещата е несериозно,защо, посочих в предният пост.
Другият аргумент, за льошите майки,които не ги е еня за децата е очарователен, пълно е с майки,които менторстват и обвиняват децата и родителите им,без да са наясно със ситуацията в семейството.
В образованието на детето си участвам още от градината, поради простата причина, че детето ми е с диагноза дисфазия. Започна да говори на 7 години, в първи клас. Години седях в къщи, за да му помагам и обучавам,след градина,след логопедични терапии,след училище. Всяко едно ченгелче, цифричка, думичка,задачка е минало през мен и е изстрадано с с цената на стотици,да не кажа хиляди часове майчин труд и детско старание.
Така че намеците как не съм наясно с детето си и нивото му, може да ги запазите за собствена консумация. 🙃
 Както казах, аз нужда от учител онлайн нямам, както и от намеци,обвинения и менторстване.

# 299
По време на ДО си пролича всъщност кои деца са добре възпитани,и кои родители са си свършили работата.И бедни родители защо трябва да означава глупави?
Така или иначе целокупно се тътрят напред деца които изобщо не учат,ама трябва да завършат.Хич не ни е виновно ДО.
Социализацията на моите деца,с баба им и дядо им,ми е по-важна,обаче месеци наред ги лишават от нея,защото ходят на училище.

Общи условия

Активация на акаунт