Черен списък на туристическите агенции !

• 727 351
  • 1 569
  •   2
Отговори
# 285
Здравейте, някой пътувал ли е с Оданс Травел? Чета доста противоречиви мнения по форумите и съм леко притеснена. Преди три месеца си резервирахме екскурзията Баварски замъци на Мистрал, но днес ми се обадиха да ми кажат, че не се е събрала група и ми предлагат същата, но към Оданс. Екскурзията наистина е същата, единствената разлика е че се тръгва вместо на 11 на 12.06. Моля ако някой е пътувал с тях да сподели мнение. Извинявам се ако въпроса ми не е за тази тема, но не успях да открия по подходяща.
Да, аз и никога не бих повторила! Пътувахме София - Париж - не спазиха програмата, зарязаха групата съвсем сама в Париж за 2 дни, като втория ден беше отпътуването за БГ - беше ужасно!
Бяха комбинарлаи 2 екскурзии - за замъци по Лоара и само до ПАриж. Първите два дни в Париж двете групи бяхме заедно - но на третия сутринта тези, от замъците по Лоара заминаха с автобуса сутринта, а останалите бяха зарязани в ПАриж. Съответно подробната програма в Париж (3 дни) беше съкратена в първите 2 и представляваше едно постоянно препускане! Ако не бях забелязала, че в пътеводителя ми е отбелязано кога почива Лувъра щяхме да се наредим пред него в неработния ден, за когато го беше планирала екскурзоводката!
В третия ни ден в Париж групата просто отпътува без никакви указания за изоставените 20-тина човека! Имаше възрастни хора, които трудно се орпавяха и се бяха паникьосани като малки деца. Дори се зарекоха да си стоят в хотела и да чакат следващия ден, когато не беше ясно в колко часа и и какъв автобус ще ни закара до летището - хотелът не беше в центъра а в едно от предградията и пътуването и разходката за тези хора беше кошмар..
Докато пътувахме с автобуса не се предвиждаха специални места за обяд - приосто си спира авобуса и хората се стоварват на бензиностанция и където и да е - паркинг с тоалетна и не се интересуват дали има място за хапване или не- една част от групата носеше храна и хапваха и в автобуса по тази прична  - не искам да казвам на какво миришеше в салона!
На места бяхме настанявани  в 'хотели' тип виетнамско общежитие..и в други, на разстояниое от 20-тина км от градовете, до които бяхме.
Тръскат те в хотел напр 20 км извън Милано в 18 часа - има много време - ако искаш може да се разходиш, да ама как да стигнеш до града - таксито иска 35 Е , а градски транспорт не няма след 18 часа.

За мен това е най-некомпетентна и безотговорна фирма.
Когато пристигнахме тук им поисках обезщетение за неспазената програма и най-нахално ми предложиха 'отстъпка при следващо пътуване' Mr. Green
В нормална държава след подобен случай на такава 'тур. агенция' щеше да й е отнет лиценза!!!

# 286
Здравейте, някой пътувал ли е с Оданс Травел? Чета доста противоречиви мнения по форумите и съм леко притеснена.

Много ми е интересно къде прочете положително мнение за тях. Още по средата на пътуването екскурзоводката ни тикаше да попълваме анкетни карти, в които да напишем колко сме доволни. Аз отказах с аргумента, че пътуването още не е свършилом но тях беше направо досадна - през 1 час идваше да пита дали сме ги написали. На края, когато групата осъзна,ч е ще бъде изоставена в Париж и явно всички бяха написали негативни мнения хукна да се моли да напишат нещо положително 'ама няма да ме викат повече за екскурозвод тази фирма"!

Въпреки че се знаеше кога ще се качваме на Айфеловата кула не ни беше предложена опция със закупуване на билети със запачен час за качване - няколко пъти я карахме да звъни до бг за да запазят от тук билети, но тя не си мръдна пръста. В резултат: чакахме около час на опашка за билети и още 30 мин за качване, при положение, че програмата беше изключително сбита и всичко беше 'на тъгадък!'. Разходката Шанзлизе беше 15 мин"а времето за стигане от паркинга до улицата- 5 мин  Mr. Green

На моменти шофьора реагираше доста по-адекватно от ексурзоводката и получавахме повече инфо от него, отколкото от нея!

# 287
  • София
Добре де, при положение, че такива големи фирми като Бохемия, Геосвят и Руал Травел правят Баварски замъци, защо не се запишете при тях, ами се записвате в някакви неизвестни фирми? В крайна сметка тези трите са отдавна на пазара, правят често тези екскурзии. Реално шансът да получите качествено обслужване и хубава програма е по-голям. Не знам... аз бих действала така. Има туроператори, които са добри в една област, други в друга.

# 288
  • София-в сърцата на моите деца
Здравейте, някой пътувал ли е с Оданс Травел? Чета доста противоречиви мнения по форумите и съм леко притеснена. Преди три месеца си резервирахме екскурзията Баварски замъци на Мистрал, но днес ми се обадиха да ми кажат, че не се е събрала група и ми предлагат същата, но към Оданс. Екскурзията наистина е същата, единствената разлика е че се тръгва вместо на 11 на 12.06. Моля ако някой е пътувал с тях да сподели мнение. Извинявам се ако въпроса ми не е за тази тема, но не успях да открия по подходяща.
Пътувала съм на същата ескурзия с Монделтравел и останахме много ,ама много доволни...Не се впускай със случайни фирми! Peace

# 289
Здравейте!

Има ли някой който да е ползвал услугите на Запрянов Травъл до Истанбул през тази година (2013)?  Видях доста късно публикациите по техен адрес, и въпреки че имам уверението на фирмата, от която закупих ваучерите, че всичко се отнася за сигнали от недоволни потребители от минали години, когато въпросаната фирма е имала съдружник с когото се е разделила и към деншна дата всичко е читаво, нещо не съм убедена, че съм направила правилния избор на туристическа агенция. newsm78

# 290
  • София
Здравейте!

Има ли някой който да е ползвал услугите на Запрянов Травъл до Истанбул през тази година (2013)?  Видях доста късно публикациите по техен адрес, и въпреки че имам уверението на фирмата, от която закупих ваучерите, че всичко се отнася за сигнали от недоволни потребители от минали години, когато въпросната фирма е имала съдружник с когото се е разделила и към днешна дата всичко е читаво, нещо не съм убедена, че съм направила правилния избор на туристическа агенция. newsm78

Попитай в истанбулската тема, но мисля, че имаше наскоро ходили, които не са се оплакали от нередности. Имай предвид, че неделята от стандартните им екскурзии е предвидена за Одрин и то най-вече за пазаруване, а не разглеждане на Одрин.

И тъй като най-горе на страницата видях писаното от мен - да отговоря. От Бтур ни върнаха парите. Остана само разочарованието от проваленото пътуване.  Sad  Явно наистина са имали проблеми с хотелите, защото вече настаняват в други. За съжаление, поне единият от тях е много по-мизерен от досегашните.

# 291
  • София
Naninikol, тази пролет за първи път имах работа с Оданс. Нашите имаха годишнина от сватбата и исках да им подаря екскурзия. Те си харесаха такава до Корфу от споменатата фирма. При резервацията споменах повода и че датата е от значение. На няколко пъти звънях да видя как вървят записванията и дали  ще се осъществе конкретната екскурзия. И все пак накрая, 3 дни преди датата ми се обадиха, че група не се е събрала. Съответно нашите заминаха чак за майските празници. А точно такова нещо исках да се избегне.

Ние пък си харесахме екскурзия от варненска фирма до Соренто. Оказа се, че реално пътуваме с Оданс. Тук това, което ме подразни е че не ни казаха предварително че променят маршрута заради стачката на гърците на 1 май. По план трябваше да се вземе ферибот от Игуменица, а нас в автобуса ни караха да подписваме споразумение, че минаваме през Македония и Албания. И пътят се проточи... А пак бях звъняла да видя има ли проблем с гърците.

# 292
Момичета попаднах на една оферта на Трип адвайз за Рим. 5 дни с включени нощувки със закуска и самолетен билет.
Някой има ли впечатление от тази фирма, искат 50% авансово заплащане на сумата  newsm78 newsm78 в рамките на 48 часа от подписването на договора

# 293
  • Beyond the Frontiers
Момичета попаднах на една оферта на Трип адвайз за Рим. 5 дни с включени нощувки със закуска и самолетен билет.
Някой има ли впечатление от тази фирма, искат 50% авансово заплащане на сумата  newsm78 newsm78 в рамките на 48 часа от подписването на договора

Нормално е да ги искат - за да ви издадат билетите. И най-вероятно сумата не подлежи на връщане при анулация.

# 294
поисках да ми изпратят предварителния договор
пратиха ми го
май е по-добре да си издебна билети и сама да си организирам хотела

# 295
Добре де, при положение, че такива големи фирми като Бохемия, Геосвят и Руал Травел правят Баварски замъци, защо не се запишете при тях, ами се записвате в някакви неизвестни фирми? В крайна сметка тези трите са отдавна на пазара, правят често тези екскурзии. Реално шансът да получите качествено обслужване и хубава програма е по-голям. Не знам... аз бих действала така. Има туроператори, които са добри в една област, други в друга.

Първоначално си избрахме екскурзия на Бохемия, защото сме пътували с тях и сме доволни, но тяхната е с нощен преход и това ни отказа. А точно тази екскурзия резервирахме и платихме преди 3 месеца чрез Мистрал травел, като тя беше всъщност на Мондел, но преди една седмица ни казаха че не се е събрала група и ни предложиха тази на Оданс.

# 296
Спрете да плащате на Мистрал Травел, моля ви! Казах някъде в темата, че за мен тази агенция, която не поема отговорност за нищо, е категорично в черния списък, а нашето дело към тях вече година се точи из съдилищата и явно няма да си вземем парите скоро. Дано не се случва на никой от вас!

# 297
  • София
И мен Мистрaл ме изклaтихa зa еднa екскурзия нa мaмa до Белгрaд. Първо не събрaхa хорa и ни прпрaтихa към еднa още по- криминaлнa, но предложихa и връщaнне нa пaри. После пък вторaтa смени дaтите, изобщо пълнa бозa. Момичето, с което контaктувaх, беше супеер комуникaтивно обaче и ми върнaхa пaрите зa един ден. Проблемът щеше дa е голям, aко не бяхме нaмерили друг вaриaнт, зaщото нещaтa се случихa 3 дни преди пътувaнето. В кaрaнa сметкa мaмa пътувa до Румъния с Бохемия, a aз смених левa в динaри и после динaри в руънски леи Simple Smile. Нервите сa си зa моя сметкa.

# 298
Добър ден !
Бих искала да попитам някой пътувал ли е с “Лозано турс“ и какви са му впечатленията . Предварително благодаря !   bouquet

Да добавя, че ми предстои пътуване с Бтур до Истанбул през август. Предупредена бях, че ще има само един автобус, уж вече и места имам запазени. Все още, обаче, не съм получила предварителен договор и смятам лично да обезпокоя човекът-фирма Владимир Терзийски .  Peace

# 299
  • София
gospojata, договор се сключва в момента на записване за екскурзията и внасяне на депозит. Но в този договор изрично ще бъде вписано, че туроператорът има правото да откаже екскурзията 5 дни преди пътуване. така, че и да го подпишеш и да не го подпишеш.... просто стискай палци да тръгне автобус. Също така не искам да те плаша, но попринцип летните месеци не са много предпочитани за екскурзия в Истанбул. Но от мен имаш стиснатите палчета Simple Smile
Сега искам нещо да кажа, като човек, работещ отдавна в туризма. Да, много е гадно, когато се откаже екскурзия в последния момент. Но повярвайте ми, че от наша страна също е много трудно. Няма как да се събере необходимата бройка туристи, за да тръгне автобус, без да се събере депозит от клиентите. Съгласете се, че всеки на думи би искал да отиде някъде, но когато не си внесъл депозит е много лесно, просто да не се обадиш, или да се обадиш в последния момент и да се откажеш. Вярвам, че ще разберете и другата страна и че не винаги туроператорите са виновни за това, че отказват екскурзии в последния момент. И това не винаги трябва да ги слага в черния списък  Peace

Общи условия

Активация на акаунт