Черен списък на туристическите агенции !

• 713 301
  • 1 567
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Мaйкa ми ходи до Румъния с Бохемия. Много беше доволнa. Хотелите, в които сa спaли сa били Ибис. Бохемия имaт поне 3 вaриaнтa нa Румъния. С тези никому неизвестни фирми aз не бих рискувaлa - лично мнение. Не прaвя реклaмa,aз не съм клиент нa Бохемия, но мaмa пътувa с тях редовно и е доволнa. Кaто решихме дa ги сменим , стaнa издънкa. Нaкрaя пaк до тях опряхме. Simple Smile

# 316
"Атлас" не са чак толкова малка и неизвестна фирма - това е по принцип, не съм ползвала услугите им. При автобусните екскурзии, особено на близки разстояния, съществува опасност екскурзиите да не се състоят поради недостатъчно брой записали се туристи. Затова обикновено се посочва някакъв срок за уведомяване, ако пътуването няма да се осъществи поради такава причина, както и необходим брой за осъществяването й. Не е приятно 2 седмици по-рано да научиш, че няма да се пътува, но... понякога и фирмите не са на 100 % виновни - просто пазарна икономика....

# 317
  • София
Абсолютно съм съгласна за причините, поради които се разпадат екскурзиите - послединя пример, който цитирах по-горе за Великден в Белград - 5-6 дни преди пътуването се отказала група от 10 души от общо 40. Отишъл някякъв здравеняк и се изискал капарото за цялата компания и приключил случката, макар че от ТА не са били длъжни да му ги върнат.
Според мен законовият срок от само няколко дни преди екскурзията да те уведомят е прекалено малък, защо ако ти си пътуващ точно в този момент не се интересува, че ще ти върнат парите като ти мечтаеш за екскурзия. Та от тази гл.т и от собствен опит считам, че големите фирми са по-гъвкави и шансът да се случи при тях е по-малък (но не и нулев  Mr. Green). Същото е и когато си счупи автобус например, а и в хотелите имат по-добри позиции, защото правят по-голям оборот.
Пак казвам това е личното ми мнение, на база опит.

# 318
Мaйкa ми ходи до Румъния с Бохемия. Много беше доволнa. Хотелите, в които сa спaли сa били Ибис. Бохемия имaт поне 3 вaриaнтa нa Румъния. С тези никому неизвестни фирми aз не бих рискувaлa - лично мнение. Не прaвя реклaмa,aз не съм клиент нa Бохемия, но мaмa пътувa с тях редовно и е доволнa. Кaто решихме дa ги сменим , стaнa издънкa. Нaкрaя пaк до тях опряхме. Simple Smile
Абсолютно подкрепям за Бохемия! Пътувала съм с тях няколко пъти и съм много доволна. Peace

# 319
  • София
bibi, jfjallen, tina,, много бладодаря за отговорите!!! Hug
Чак седа видях, че Бохемия имат същата като Атлас. Не знам дали сега са я пуснали, но преди беше в доста по-съкратен вариант, благодаря, Тина, ти ме насочи.
На 16 т.м. трябваше да пътувам с една от по-голените фирми, пак няма да се състои. Както писах това ми е за 5 път, пробвала съм и с друга голяма фирма, пак не се състоя и затова се насочих към по-малки. Реших, че като са малко по-евтини и хората се насочват към тях, защото друго обяснение нямам.
Не им пиша имената да не се сметне за реклама, но те са коментирани тук и то с добро-по-големите.
Естественно, когато не се съберат хора нищо не може да се направи.
Благодаря още веднъж и стискайте палци този път да стане.  Simple Smile

# 320
Какво ще кажете за Географски свят?Намрих го с търсене из нета,но иначе никога не съм я чувала тази агенция?
http://www.geosviat.bg/

# 321
  • София
Какво ще кажете за Географски свят?

Те са стара агенция. Два пъти съм пътувала с тях- до Македония и цяла Италия. Бяха ОК. Изпълняват си програмата, хотелите им са прилични.

# 322
TBS Holidays / Маргарита Симеонова

Длъжна съм да рапортувам за психичния тормоз, причинен ми в течение на седмица от тази "дама".

Пътувахме група до Швейцария и Италия.
Първото впечатление от Маргарита бе, че ни затрупва с ненужна информация - примерно, какво ще видим в Милано след 5 дни, в детайли.
Впоследствие се оказа, че логореята й е най-малкото зло.
Много бързо, Маргарита започва да показва "темперамент" (изнервена, не е препоръчително да я доближиш), който кулминира в следния инцидент:
С Маргарита пътуваха две-три момиченца - стажант-екскурзоводки (както се оказа, за сметка на цялата група). Едното понечи да ни информира за страната, през която минаваме, но, тъй като не се справи добре, някой от групата я критикува - съвсем ненужно според мен, но едва ли оправдаващо последвалата реакция от страна на Маргарита. А именно: "Кои сте вие и какви комплекси избивате; знаете ли коя съм аз" - и все в този дух.
Никой вече не смееше да гъкне на Маргарита, в случай, че не е в настроение.

Туристите - много от които в третата възраст - оттам нататък бяха юркани почти да тичат в 40-градусов пек. Дори на по-младите им ставаше лошо.

За всеки обект или меропрриятие, които посещавахме, имаше драстична разлика в исканата от Маргарита цена и тази, отбелязана на билета - напр. опера във Верона за 18 евро (на билета), при заплатени 28; 13 евро за вход за музей при билетна цена 8; и т.н. Апропо, М.С. се опита да ни събере билетите за опера (тоест, веднага след като бъдем проверени на входа, тя ни дърпаше билета, така че изобщо да не го видим).
Тъй като нещата преляха чашата, на М.С. все пак бе поискано обяснение за драстичните разминавания. Последва предвидим психо-трик: "Ауу, как смеете да ме обвинявате, нима не ви обясних всичко за цените"... (Не, не беше обяснила...)

При настаняване в хотел, от нея бе изказано следното съображение: като оставим настрана семействата (мъж-жена), мъжете трябва задължително да спят на две отделни легла, а жените може и на двойно. Цитирам: "Кои жени взеха отделни легла?! Веднага давай ключа на хората!!!" (Разбирай, на мъжете.) Така например от две жени, които едва ли се бяха виждали много често преди екскурзията, бе иззет ключ за стая с отделни легла, и връчен на баща и син.

Отношението на госпожата към туристите като цяло бе повече от унизително. "Изумителната квалификация като екскурзовод" (която тя неведнъж изтъкна), едва ли й дава право да се обръща със снизхождение и чиста проба агресия към хора, повечето от които над 50 и с професорски титли (такава беше групата). Пък и към които и да е хора.

# 323
  • София
Какво ще кажете за Географски свят?Намрих го с търсене из нета,но иначе никога не съм я чувала тази агенция?
http://www.geosviat.bg/

Една от най-старите туристически агенции Simple Smile

# 324
^ Simple Smile Мда, пътувала съм с тях през 96-та и всичко си беше точно.

# 325
  • София
Az през 2007-2008  bouquet

# 326
използвах Географски свят за резервация на самолетни билети и хотел през миналата година. Справиха се със задачата, която не изискваше много усилия. Опитаха се да ни предложат трансфер летище-хотел, който беше излишно скъп (на цена 3-4 пъти над реалната на място). Смятам, че всички агенции го правят и затова не го отчитам като недостатък.
За съжаление обаче колежката им от варненския офис беше сбъркала името на хотела в договора и нашите приятели трябваше да пътуват 18 км с такси и после да се връщат още 16 км, за да си намерят хотела (всичко това се случи през нощта).

# 327
Пътувахме с "Географски свят"през 2010 г., екскурзията беше в Егейска Турция. Избрахме агенцията заради няколко археологически обекта, които не се предлагаха от други агенции, цялата програма беше наситена с посещения на различни места. Но автобусите им са ужасно стари, прекарвахме по цял ден в автобуса, защото  шофьорът караше много бавно и имахме страшно малко време за разглеждане на забележителностите. Липсваше климатик, а в Егейска Турция си е горещо, не работеха и телевизорите. За капак по време на едно от пътуванията, автобусът се развали, добре, това може да се случи на всеки, но когато нямаш и най-необходимите инструменти за да ремонтираш нещо, е страшно. Добре, че един човек се смили над нас, спря и взе шофьора, с който някъде ходиха, връщаха се, ремонтираха и накрая след няколко часа престой тръгнахме. За екскурзовода не ми се говори, не ставаше за нищо. "Географски свят" просто съсипа иначе добре замислената екскурзия. Може и да са се променили нещата оттогава, но някак не ми се вярва, като имам предвид отговора на фирмата след направено оплакване от страна на повечето от пътуващите.

# 328
И моите спомени от Географски свят са сходни - слаб екскурзовод, счупен автобус с неработещ климатик, много загубено време /не заради шофьорите, а заради неорганизирания и неспособен да организира групата екскурзовод/. Беше преди 5 години, но аз май съм злопаметна... Не съм особено капризна - от всички други организирани автобусни екскурзии, на които съм била съм много доволна. Само че те не са били с Географски свят.

# 329
  bouquet

Последна редакция: нд, 04 авг 2013, 22:37 от П@нди

Общи условия

Активация на акаунт