Черен списък на туристическите агенции !

• 713 118
  • 1 567
  •   2
Отговори
# 420
  • Beyond the Frontiers
Да, стаята не е голяма, но аз не виждам нищо мизерно на снимките. В рамките на 450 евро получавате самолетни билети, трансфери,  6 нощувки и закуски и вечери, 1 екскурзия. В офертата е упоменато или друг подобен хотел. За стачката - неприятно, но е извън юрисдикцията на агенцията. За екскурзиите - вие не попитахте ли за часовете? Екскурзиите се съобразяват с доста неща, но чисто индивидуалните предпочитания на всеки човек няма как да бъдат удовлетворени.

jfjallen, не мога да се съглася. Има случаи, когато фирмата подлъгва, но има и други, в които проблемите са извън компетенциите й. Хотелът е пуснал заблуждаващи снимки на по-големи стаи, агенцията ги ползва - чия е вината?

За това - когато нещо не ви харесва в настаняването, правите рекламация веднага, на момента.

Бохемия ползва базови, туристически хотели, за това и цените й са ниски.

# 421
Нямам намерение да убеждавам който и да е в моето мнение. Аз не съм доволна и толкова. Ако на някой му се струва приятна стаята и сумата от 1000 лева съм ОК, но на мен не ми харесват.
Това е моето мнение, благодаря за вниманието Simple Smile

# 422
  • Beyond the Frontiers
Нямам намерение да убеждавам който и да е в моето мнение. Аз не съм доволна и толкова. Ако на някой му се струва приятна стаята и сумата от 1000 лева съм ОК, но на мен не ми харесват.

Без да ви нападам - проблемът не е в агенцията, а в това, че сте имали високи очаквания. Съответно не са били покрити.

1000 лева не са за хотела - вие имате 120 -150 евро билет с такси, 10-тина евро застраховка, хотела е около 250-300 евро на човек със закуска, обзорната екскурзия на Рим на цена на дребно може и да е доста, да я сложим 15-тина евро с транспорт, + трансфери, транспорт.

# 423

Без да ви нападам - проблемът не е в агенцията, а в това, че сте имали високи очаквания. Съответно не са били покрити.

И аз така мисля. В условията на днешното наличие на безкрайно много информация човек трябва да се поинтересува за съотношението цена/качество, за мястото, където отива, общите условия, разстояния. За 1000 лв в една държава може да получиш класно обслужване, а в друга - мизерия. За следващи дестинации ползвайте мненията в един популярен сайт за хотелски резервации. Прочитайки тях ще можете да сте подготвени какво да очаквате. Има карта с разстоянията до забележителностите.....

Та така... информирани най много да се откажете накрая... Simple Smile  Аз се бях засилила да ходим в Малта, за НГ, ама като видях отзивите за хотелите и реалните им цени и се отказах:)Simple Smile

# 424
Идди, аз бях миналото лято в Малта - от тук използвах фирма за полета, трансфера, хотела, но преди това проучих доста неща и си избрах добър хотел - 4 звезди, не много скъп, но това е относително за всеки, на комуникативно място /е, то там всичко е на 1 час път максисум с автобус/, след това сама си направих програма по наши интереси и прекарахме страхотно. Получиха ни се дни и с екскурзии и с време за плаж. Ако бях ползвала услугите на туристическата фирма за организираните екскурзии, щяхме да загубим повече време, а и не всичко ни интересуваше. Но, както казах, Малта е друг случай, не е Рим, а и аз имам опит в пътуванията...

# 425
...
jfjallen, не мога да се съглася. Има случаи, когато фирмата подлъгва, но има и други, в които проблемите са извън компетенциите й. Хотелът е пуснал заблуждаващи снимки на по-големи стаи, агенцията ги ползва - чия е вината?

За това - когато нещо не ви харесва в настаняването, правите рекламация веднага, на момента.

Бохемия ползва базови, туристически хотели, за това и цените й са ниски.

Не знам, ако си букна този хотел чрез сайт дали ще ми даде след това тези миниатюрни стаи?

Иначе за другото съм съгласна, и аз щях да го напиша - за рекламациите, но.... това е друга тема, дълбока вода - подвеждаща реклама, партньорската фирма виновна, а и нашата КЗП... с две думи - "кауза пердута".

# 426
  • София

1000 лева не са за хотела - вие имате 120 -150 евро билет с такси, 10-тина евро застраховка, хотела е около 250-300 евро на човек със закуска, обзорната екскурзия на Рим на цена на дребно може и да е доста, да я сложим 15-тина евро с транспорт, + трансфери, транспорт.

Не мисля, че вината е в клиента. Всяка една агенция трябва да носи отговорност за заблуждаваща реклама. Стаите от снимките са ужасно малки. Относно допълнителните екскурзии, агенциите никога не правят подробни програми, ами някой набързо разказва нещо, представя ти го в една светлина, а като се качиш в автобуса те удря светкавица. А когато ти подменят хотела, няма как да направиш предварително справка. В името на печалбата, много агенции почнаха да играят нелоялно. Страшно много се дразня на намаленията за ранни записвания, които стоят до последния момент.

# 427
не се сърди де! По-добре кажи какво ти отговориха от агенцията като им писа за тези проблеми.

И за следващата екскурзия си имай 'обица на ухото' - да разпиташ подробно къде е хотела, какъв е какви са ексурзиите и т.н.т..

Мен лично ме интересува мястото на хотела, когато ходя на ескурзии - дали е комуникативно, да е чисто и да има топла вода - ако съм на почивка - тогава е друга бира - тогава гледаме комфорта.

Преди години бях бясна на Тез тур - партньорската им фирма в Турция правеше екскурзиите от ранни зори до късно вечер, а в същото време ни караха с километри само и само да обядваме на точно определено място - с никакъв избор на храна-каквото дават на всички, това е-  и ужасно обслужване. Та ..преценяш и решаваш отиваш ли или не!

# 428
  • София
Здравейте! Дадохте ми ценни съвети за Румъния.
Писах в "бялата" тема, ама нещо нямам сериозен отговор.

Може ли мнения за ТА 2 М КО ??? Искам да пътувам с тях до Куба!

Има доста лоши неща за тях, така че не мисля да се извинявам , че пиша тук.  bouquet

# 429
ТЪРСЯТ СЕ ПОТЪРПЕВШИ от фалита на туристическа агенция "ЗЕМЕЛА 2002" или притежаващи ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ към договора с тях (ако са благоволили някога да ги дадат). Практиката на повечето фирми е да ги публикуват само на сайта си, за да пестят хартия.
"Земела" излязоха мошеници, защото взеха парите на хората в последния момент, но сега не знам как да определя действията на застрахователя, които след 4 месеца се присетиха за нещо, което вече не е налично.

# 430
Мнение за УниХолидейс?

# 431
Здравейте на всички ,искам да разкажа за пътуването ми на Нова година до Анталия Сиде-преди да почна искам да кажа че четях страници месец да намеря нещо за туристическата фирма ДЕНИЗ ТРАВЕЛ ,но уви само един коментар,та да започна -1.Бяхме голяма група едната част трябваше  да се качи от Пловдив,само че тръгвайки от София нямахме екскурзовод,а някакво момче с лист на който никъде не беше опоменано че част от компанията се качват в Пловдив!Момчето говори с някой и каза да си хванат такси до Асенов град и че там ще има представител и ще бъде платено,но се оказа представитела е от друга агенция с другата част от хора в автобуса,пари за таксито никой не даде.2 пристигнахме в хотела и там никой не ни посрещна никои нямаше кой да питаме за допълнителните екскурзий нищо,също заради другата агенция който се оказа че ще посрещат Н.Г в Кемер си изпуснахме и обяда,но както и да е ,пишеше напускане в 12 ,а се оказа в 9 ,няма да споменавам за всички останали неуредици и т.н надявам се да съм била полезна .Не пътувайте  с Дениз Травел да не си останете без тур оператор ,а забравих да спомена че имаше и дете с нас за което без никакъв документ изведнъж се поискаха 70 лв ,а на други по 50 ,за мен тази агенция е пълна измислица ! #Cussing out

# 432
Здравейте, 
Незнам дали тук е мястото за въпроса ми, ако греша,  моля да ме извините. Интересува ме някой пътувал ли е с " Варна турист сървиз"? И мнения ако може?

# 433
  • София
вижте този линк за ТА , лишени от лиценз : http://www.mi.government.bg/bg/theme-news/chetiri-turoperatorski … 39-m374-a0-1.html

# 434
  • Толбухин
Save Tours някой имали впечатления от тази тур. агенция?

Общи условия

Активация на акаунт