МБАЛ Надежда - тема 18

• 73 464
  • 727
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте момичета, имам питане. Как де процедира при изтичане на 45дневния болничен преди раждане, тъй като ми изтича в неделя и не знам дали се удължава автоматично. При мен казуса е, че се следя в Надежда и от там ми издават болничния, но ще раждам в Майчин дом. А пък докторката ми от Надежда това не го знае и ме вика за индукция в неделя, когато е на смяна. Та малко тъпо се получава и се чудя какво да правя, ако пренося(както се и очертава).

# 331
Здравейте, за раждалите секцио, какво количество вода е необходимо за престоя в реанимация? Мъжът ми е взел стекче с 12 бутилки от по 330 мл изворна вода за деца Simple Smile /нямало по 500 мл. / и се чудя дали ще ми стигнат?

# 332
Venetta 1991 трябва да се издаде изравнителен болничен, за периода от края на първите 45 до термина. След като родиш вземаш новия болничен от Майчин дом. За изравнителният не съм сигурна коя от двете болници трябва да ти го издаде, най-добре питай акушерката на лекаря, който ще те изражда.

Сирена, по принцип препоръчват стек от 500 мл., но всеки консумира индивидуално вода. Така или иначе заради ограниченията все още не може да се слиза до столова или барче за да се взема вода. Както бяха препоръчали по-нагоре, а и аз така направих, взех си шише за пречистване на вода и когато свърши минералната ще филтрирам чешмяна.

# 333
Аз за родилното отделение след престоя в реанимация съм си взела вече шише с филтър за пречистване на водата. Просто се чудех за престоя в реанимация (който до колкото знам е около 24 часа) дали ще ми стигнат детските бутилки Simple Smile Общо около 4 литра. Не си спомням при първото секцио колко вода трябваше да се пие в реанимацията заради упойката.

# 334
Здравейте,може ли мнение за д-р Павлова?
С риск да се повторя за мен това е най- прекрасния човек на първо място, истински специалист в това, което върши. Вдъхваща спокойствие.

# 335
Venetta 1991 трябва да се издаде изравнителен болничен, за периода от края на първите 45 до термина. След като родиш вземаш новия болничен от Майчин дом. За изравнителният не съм сигурна коя от двете болници трябва да ти го издаде, най-добре питай акушерката на лекаря, който ще те изражда.

Имам някакъв спомен, че изравнителният болничен се издава от педиатъра.

# 336
  • София
Сирена, би трябвало да ти стигнат, защото едва ли ще можеш да изпише 4 литра. Аз лично постоянно се наливах и бях изпила половината от ствкчето, което е към 3-3,5 л.

# 337
Здравейте, бъдещи мами. ЖК в Надежда с пакет ли е и каква е цената му, има ли такъв за здравно осигурени или всичко е платено. Ако няма пакет, каква е цената на прегледа. Писах им на страницата, нищо не ми отговориха за ЖК, само за раждането.

# 338
Всичко е платено, част от него си се поема по каса, но каквото е обявено като цена в ценоразписа - толкова плащаш. По спомен са два вида - основен и разширен. Основният мисля е 560 лв., плаща се на две части. Аз ще се записвам следващата седмица и тогава ще мога да кажа със сигурност. За цената на прегледите - първият ми беше 70 лв., следващите по 50 лв. Микробиология пусках веднъж и тя е 35 лв.

# 339
Информацията, която търсите я има на сайта на болницата - www.nadezhda.bg
Като всичко е подробно обяснено.

Здравейте, бъдещи мами. ЖК в Надежда с пакет ли е и каква е цената му, има ли такъв за здравно осигурени или всичко е платено. Ако няма пакет, каква е цената на прегледа. Писах им на страницата, нищо не ми отговориха за ЖК, само за раждането.

# 340
Здравейте, дами!

Реших да прочета мерките за безопасност на болницата и с почуда видях ,че ако се паркира с кола в паркинга на болницата, после трябва да да се излезе пеша и да се влезе през централния вход.
Аз вече 2 пъти посещавам болницата, паркирам в паркинга и влизам през входа, който е обозначен там. Чак сега разбирам за този правилник.
Вие как процедирате с посещенията. Малко ми се струва рисковано да се върви пеша там, не че ще ми стане нещо, но все пак други минавали ли са като мен през паркинга?

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 09:38 от Yoana Pavlova 679429

# 341
Долу при Спешното е лабораторията за Ковид, та сигурно заради това

# 342
Здравейте, момичета. На 24 години съм и съм от Пловдив. През м.Май 2020г. ме оперираха от извънматочна бременност и ми беше отстранена дясната маточна тръба. През м. Февруари планирам да си направя цветна снимка, за да се провери лявата тръба. Имам чиста МБ, чакам резултатите за мико- и уреаплазма и хламидии. В Пловдивските болници цената е 300лв само за снимката, което е драстично повече от тази в Надежда и други софийски болници.
Интересува ме информация за процедурата в Надежда и всякакви подробности, които биха ми били от полза. За цената видях, че е 180,което е доста по-добре от 300.

# 343
Здравейте, дами!

Не знам дали сте попадали на книгата на д-р Стаменов "Надежда за дете". Има я качена в сайта на болницата, можете да я свалите напълно безплатно. Горещо я препоръчвам. Прочетох вече няколко глави от нея и всичко е описано по-изключителен абстрактен и интересен начин и много достъпно разбираем за читателя. Успях да си отговоря на много въпроси, особено такива, които пряко ме вълнуват по пътя към мечтаното детенце.

Iv.Atanasova,

До преди няколко месеца бях пациент в Щерев, преди да се прехвърля в Надежда. Там цветна снимка също струваше 180лв. , но беше без упойка. До колкото знам за упойка се доплаща, но не знам колко точно. Да не би при вас в цената да е включена и упойката? 

# 344
Iv.Atanasova,

До преди няколко месеца бях пациент в Щерев, преди да се прехвърля в Надежда. Там цветна снимка също струваше 180лв. , но беше без упойка. До колкото знам за упойка се доплаща, но не знам колко точно. Да не би при вас в цената да е включена и упойката? 

За една от болниците съм 100% сигурна, че не е включена, защото ми пратиха имейл. Цената на ХСГ - 300лв + анестезия 150лв.
Иначе и Щерев е вариант. Просто нямам достатъчно информация и не знам къде в София е най-добре да я направя.

Общи условия

Активация на акаунт