МБАЛ Надежда - тема 18

• 73 334
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
Има възможност да се избере като акушерка само Надежда Стаменова, за което се заплаща допълнително. Тя самата дава индивидуални консултации за раждане в Парадайз, но не знам дали има часове.
Т.е само ако искаме да раждаме с нея, може да я изберем? Ох ами успокоение си е това Simple Smile Ще звънна утре в болницата да разпитам

# 556
  • София
Bibbons, по-добре звъннете и попитайте. Веднъж ЖК ми беше в Парадайс от 08.40 и лабораторията работеше, носех урина. Друг път съм ги чакала да отворят в 10. Може би не всеки ден.

# 557
Здравейте, съжалявам ако въпросът ми не е за тук.
Вчера си записах час за ранна ФМ + БХС при д-р Чачева за средата на април. В някои форуми на болници чета, че най-новата част от скрининга е да се направи и тест за прееклампсия, доколкото разбрах това се прави само като към кръвните изследвания се добави и изследване за урина.
Когато си записах час, дамата по телефона каза, че към прегледа не влиза такова изследване...
Тези, които са минали по този път, според вас докторката ще има ли против да го включи като изследване, по мое желание и срещу нужното заплащане, разбира се?
Предварително благодаря! Simple Smile

# 558
Здравейте, съжалявам ако въпросът ми не е за тук.
Вчера си записах час за ранна ФМ + БХС при д-р Чачева за средата на април. В някои форуми на болници чета, че най-новата част от скрининга е да се направи и тест за прееклампсия, доколкото разбрах това се прави само като към кръвните изследвания се добави и изследване за урина.
Когато си записах час, дамата по телефона каза, че към прегледа не влиза такова изследване...
Тези, които са минали по този път, според вас докторката ще има ли против да го включи като изследване, по мое желание и срещу нужното заплащане, разбира се?
Предварително благодаря! Simple Smile
На мен на самия преглед д-р Чачева ми каза да направя изследването след прегледа и след излизане на резултата отидох при нея за коментар.

# 559
Няма да има проблем. Аз на място(при Георгиев) си поисках прееклампсията. Simple Smile

# 560
Колко минути продължава ЖК? Тоест през какъв диапозан са записаните часове?

# 561
  • София
Колко минути продължава ЖК? Тоест през какъв диапозан са записаните часове?

Записват ги през 20 минути, като има и дублирани часове. Реално консултацията понякога продължава дори повече. Резултатът е сериозно забавяне в часовете, или поне това е моят опит.

# 562
Здравейте, искам да попитам дали знаете какво е работното време на медицинския център в Мол Парадайс? Интересува ме по-конректно лабораторията им, защото там ми предстои обременяване с глюкоза и знам, че първата проба се взима на гладно рано сутринта, а пък единственото инфо което намерих е, че центъра отваря чак в 10 сутринта... Thinking И още един въпрос към тези от вас, които са правили обременяване с глюкоза в Надежда - как преминава като последователност, от вената или от пръста взимат кръв? Много ли е неприятно? Бременна съм, казаха ми, че изследването е рутинно по ЖК, но на мен ми се струва като мъчение Confused

Във вторник бях на преглед и изледвания и в 8:45 лабораторията работеше.
Навсякъде, където съм била обременяването е еднакво - взимат кръв на гладно, пиеш глюкоза (трябва да си я купиш от аптека) разтворена във чаша вода, изпиваш и след час взимат кръв пак и на втория пак. Не трябва да се движиш, за да не ти прилошее.  На мен не ми беше гадно.. зареди си телефона докато чакаш пред лабораторията да има с какво да се занимаваш.

# 563
В Надежда глюкозата се дава в лабораторията. Вземете си вода за разреждане, но и нея мисля ми дадоха. Гадна е, защото е сладка, но всичко се понася.

# 564
Здравейте! Видях, че през приложението мога да си запиша час за тонове в събота. Знаете ли дали тогава има редовни часове за ЖК или се разчитат от дежурен лекар в спешния кабинет? И дали от регистратура ще ми дадат инфо кой лекар ще ги разчете?

# 565
Правила съм в събота, разчиташе ги някой от феталните специалисти.

# 566
При мен ги разчетоха в спешния кабинет.

# 567
  • София
Аз също съм си записала запис на тонове за утре, но знаете ли от къде трябва да вляза (никога всъщност не съм влизала в болницата, знам само, че ако зараждам трябва да мина през подземния паркинг). За тонове през уикенда от парадния ход ли се влиза или през спешния?

# 568
Предполагам, че както обикновено първо трябва да се мине през Регистратура - т. е. през главния вход.

# 569
Здравейте, при постъпване в болницата за раждане може ли да се носи ръчен багаж (раница) или само куфар? В реанимацията при секцио какви лични вещи позволяват освен стек с вода?

Общи условия

Активация на акаунт