МБАЛ Надежда - тема 18

• 73 263
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
Втората част от пакета е ок. 300 лв. и влиза в сила от 24 г.с., тъкмо навреме. Но се обадете и попитайте на регистратура дали такова записване е възможно.

# 676
Възможно ли е да не се заплаща пакет, а всяко си нещо по отделено ?

# 677
  • София
Възможно ли е да не се заплаща пакет, а всяко си нещо по отделено ?

Да, възможно е. Аз бях така до 24 г.с. Това не пречеше да имам картон и да ми издават болнични. За втората част на бременността си купих пакет.

# 678
По принципе възможно. Би трябвало и да е възможно да се запишеш на ЖК на този етап. Но при всяко положение звънни на регистратура, за да ти кажат със сигурност.

# 679
  • София
Възможно е да не се заплаща пакет.

# 680
Привет!
В 13 седмица съм,следя се в болницата и предстои да се запиша на ЖК.Искам да питам болничните плащат ли се?Мисля,да се запиша и по здравна каса на ЖК,защото осигуровките ми се обезсмислят.Някой със съвет

# 681
Болничните не се заплащат. На мен ми издаваха почти през цялата бременност без проблем.

# 682
  • София
Привет!
В 13 седмица съм,следя се в болницата и предстои да се запиша на ЖК.Искам да питам болничните плащат ли се?Мисля,да се запиша и по здравна каса на ЖК,защото осигуровките ми се обезсмислят.Някой със съвет

Болничните в Надежда не се заплащат.
Не съм убедена, че има особен смисъл от записването по ЗК (аз в началото бях така и бързо се отказах от ЖК по ЗК). Най-малкото от Надежда когато наближи раждането държат някои изследвания (кръвна група, вирусология, микробиология) да са от тяхната лаборатория и от тази гледна точка това да ги правиш и на друго място се обезсмисля. Още повече, че по ЗК се полагат два ехографски прегледа за цялата бременност, което е нелепо.
А осигуровките ти не са внасяни съвсем напразно - за самото раждане ти издават направление и доплащаш само 2200 лв. За неосигурените сумата е по-висока.

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 10:56 от hatred

# 683
Зависи при кого си по ЗК. Аз съм заплащала само тонове с първата бременност, а на ехограф ме гледаха всеки път. Иначе да, полагат се само два. Но пък после консултация в Надежда, изследвания - не особено скъпи, но не малко, наистина няма особен смисъл да се следиш другаде, ако си решила, че ще раждаш там. С тази бременност за себе си така реших и се следя в Надежда.

# 684
Благодаря ви сърдечно за бързите отговори.Някой ми беше казал,че болничните се плащат и то доста солено.С предишната бременност плащах по около 40лв в Щерев за болничен и затова питам сега

# 685
  • София
Благодаря ви сърдечно за бързите отговори.Някой ми беше казал,че болничните се плащат и то доста солено.С предишната бременност плащах по около 40лв в Щерев за болничен и затова питам сега

Всяка болница си има политика относно болничните. Аз първоначално ги издавах в Доверие, където бях записана по ЗК. Всеки болничен се заплащаше, освен това трябваше да се заяви на място, да се явя пред лекаря от ЛКК (независимо от прегледите при следващия ме АГ) и да го взема, т.е. три посещения за един болничен, някои от които придружени с доста дълго изчакване.
В Надежда болничните след първия се заявяват по телефона. Единственото ограничение е, че трябва месечният ти преглед за ЖК да е малко преди датата на начало на съответния болничен. Последното не се отнася за 45-дневния болничен преди раждане. Случвало ми се е и да има разминаване в датите на ЖК и начало на болничния, но винаги съм се разбирала с акушерките и не ми се е налагало да ходя на извънредни прегледи.

# 686
Здравейте!
От есента съм в  болничен. В началото се обаждах около седмица преди изтичането на болничния, за да ми подготвят следващия. Не съм имала проблеми. От февруари - март има промяна. Задължително трябва да има преглед, който да е до седмица преди изтичането на текущия болничен. Най-добре, ако се напасне да е ЖК. При мен не се получаваше и се налагаше да се обаждам, а като кажа, че съм за болничен ми записваха час при дежурен АГ, който има консултация около датата на изтичащия болничен лист. Прегледът е няколко минути и съм заплащала отделно от пакета.

# 687
Потвърждавам горния коментар за болничен. Имат нова политика, която те принуждава да плащаш, ако не ти съвпада с ЖК, което предполагам е при 80-90% от жените.
Идеята им е,че болничния трябва да бъде издаден няколко дни преди да изтече стария и ако тогава нямате жк се налага да си запишете час специално за да ви прегледат и да ви дадат болничен. Прегледа е 50лв. Та така при мен се пада всеки месец да плащам по толкова. Жк ми е края на месеца ,а болничен взимам около 12 число.

# 688
Изключително неприятна промяна в политиката за болничните! При условие, че пакетът за ЖК хич не е евтин, раждането също, да те принуждават да си плащаш преглед извън пакета, за да ти издадат болничен е вече прекалено!

# 689
  • София
Изключително неприятна промяна в политиката за болничните! При условие, че пакетът за ЖК хич не е евтин, раждането също, да те принуждават да си плащаш преглед извън пакета, за да ти издадат болничен е вече прекалено!

Ако когато си записваш чак за ЖК вземаш предвид кога трябва да бъде издаден следващият болничен, няма проблем. На мен за цялата бременност не ми се наложи да ходя на извънреден преглед, просто съобразявах часа при АГ, така че да бъде в седмицата на или непосредствено преди издаването на поредния болничен.

Общи условия

Активация на акаунт