МБАЛ Надежда - тема 18

• 73 180
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
Записването на час за ЖК при някои лекари е меко казано сложно и буквално борба, а да си нагласяш и избираш спрямо това кога ти е удобно на теб и кога трябва да се издаде болничен, ми се струва много сложен казус. Но може и да има промяна, разбира се, поне по мое време беше хард.

# 691
  • София
И сега е трудно. Звънях по два пъти на ден и мисля, че винаги съм хващала графика часове след като стартират записването, благодарение на което имах избор на дати и часове.
Но отнема доста време и нерви, факт.

# 692
Здравейте.

Има ли раждали секцио при Др Павлова да споделят ? Нямам медицински предпоставки. Заради трудно първо раждане обмислям секцио и вече нямам време за мислене.

За кого в Надежда сте чували, че прави секцио по метода Щарк или някак си по-внимателно и с по-безболезнен постоперативен период, поради техника?

Знаете ли дали има връзка между възрастта на жената и възстановителни период след секцио? Просто не мога да взема решение за начин на раждане, имам големи притеснения с този момент.

# 693
Доктор Ташков оперира по Щарк. За другите въпроси не мога да помогна, аз съм раждала нормално.

# 694
Имам две оперативни раждания при д-р Ташков (на едното беше главен, а на другото-втори оператор), и двете са с метода Пфаненщил. Не знам дали практикува Щарк. И двата пъти се възстанових изключително бързо, без залежаване. Ролята на оператора е много важна, както и волята на родилката. Колкото и да боли, раздвижването трябва да стане максимално бързо и да се пие много вода в реанимация за изчистване от упойката. Да допълня, че и двата пъти анестезиолозите бяха перфектни също.

# 695
Здравейте! Вече съм 10г.с. и досега съм ходила на два прегледа при д-р  Десислава Станева. Чувствам се объркана. . Нормално ли е за тези 2 прегледа, нито веднъж да не ми изчисли термина? Нормално ли е изобщо да не се коментира евентуален термин?  Та аз съм вече близо 11г.с и все още не си знам термин. Само да кажа, че и на снимките след прегледа също не го пише. Много се чудя какво да правя и при кого да записвам женска консултация. Моля Ви споделете впечатления за д-р Станева. Някоя от Вас проследявала ли се е при нея или преглеждала при нея, моля споделете впечатленията си? Ще се радвам
и ако ми препоръчате и друг лекар за проследяване.

# 696
Аз съм спешно секцио при Павлова и съм много доволна.
Иначе доколкото знам всички практикуват Пфаненщил.

# 697
  • София
Здравейте! Вече съм 10г.с. и досега съм ходила на два прегледа при д-р  Десислава Станева. Чувствам се объркана. . Нормално ли е за тези 2 прегледа, нито веднъж да не ми изчисли термина? Нормално ли е изобщо да не се коментира евентуален термин?  Та аз съм вече близо 11г.с и все още не си знам термин. Само да кажа, че и на снимките след прегледа също не го пише. Много се чудя какво да правя и при кого да записвам женска консултация. Моля Ви споделете впечатления за д-р Станева. Някоя от Вас проследявала ли се е при нея или преглеждала при нея, моля споделете впечатленията си? Ще се радвам
и ако ми препоръчате и друг лекар за проследяване.
Аз също бях на един преглед при същата лекарка. И при мен прегледа протече по същият начин, дори не ме консултира за лекарства които взимам в момента или които да препоръча да взимам, нито ми назначи изследвания. А всички знаем че в първите три месеца е много важно какви лекарства могат и не могат да се взимат. Аз също се колебая дали отново да я посетя. По-скоро бих се ориентирала към друг лекар за ЖК. Имам добри впечатления от д-р Мария Аноар но не знам дали прави ЖК

# 698
Била съм при д-р Десислава Станева само на спешен кабинет. Не съм доволна. Това може би и е една от много малкото доктори от болница Надежда за която има негативни мнения дори по форумите. Ако можете да се впишете при д- р Павлова, чудесна е. Имам и добри впечатления от д-р Ненов.

# 699
Имам две оперативни раждания при д-р Ташков (на едното беше главен, а на другото-втори оператор), и двете са с метода Пфаненщил. Не знам дали практикува Щарк. И двата пъти се възстанових изключително бързо, без залежаване. Ролята на оператора е много важна, както и волята на родилката. Колкото и да боли, раздвижването трябва да стане максимално бързо и да се пие много вода в реанимация за изчистване от упойката. Да допълня, че и двата пъти анестезиолозите бяха перфектни също.
Здравейте. Знаете ли :

-дали би взел пациента само за изграждане, както бих била аз?
-колко бързо се възстановихте - на следващия ден можете ли сама да ставате и да се грижите за бебето?
-на колко години бяхте при второто секцио, ако не е тайна? Аз съм на 39 и се чудя има ли връзка между години и възстановителен период, и дали зависи майката спортист ли е или не трениран организъм...

Ей такива неща тези дни ме терзаят, в трескаво мислене как да си помогна да посрещна събитието по-спокойна..... След не леко първо раждане и лоши спомени, уви. Не съм забравила, както казват 😂

# 700
Втората си бременност не съм следила в Надежда. Към д-р Ташков се насочих към 6-7 месец, като той тогава още не водеше ЖК в Надежда, затова го посещавах в частния му кабинет. Да, ангажира се да ме поеме и на 100% удържа на думата си. Вкара ме в графика за секцио и остана след нощното си дежурство, за да го направи. Родих през втората ковид вълна през ноември, съответно имаше разместване в графика заради карантинирани лекари, но докторът направи и невъзможното, за да си ме поеме въпреки промяната.
Първото ми секцио беше на 30г. възраст, второто-на 34г. Абсолютно неспортна натура съм, никога не съм спортувала. Имам висок праг на болката и силна воля и сама на себе си и двата пъти бях си наложила, че в реанимация веднага щом ни дадат “зелена светлина” ставам, без значение от болката, просто се насилих са го направя и това после ми се отплати. Да, бях на крака и двата пъти на следващия ден, в момента, в който ме преместиха в отделение се обслужвах сама, както и си вдигах бебето без проблем. Може би донякъде е и физиология, но аз вярвам, че колективът в Надежда си свърши безупречно работата. В сигурни ръце сте!

# 701
Моята операция също я прави д-р Ташков. Както и на другите 2 момичета с мен. На следващия ден рано сутринта всички бяхме на крака. Момичетата успяваха и да се грижат за бебетата си. Моите бяха в ковьоз, та не мога да дам мнение за това. Но се възстанових изключително бързо. До деня на изписването нямаше дори вече болка.

# 702
Няколко човека бяха питали за д-р Белкин и д-р Ненов. И двамата са изключителни професионалисти. Белкин е по за мъжките момичета, а Ненов за по- нежните духом. От това идват и повечето кофти мнения за Белкин, които според мен са неоснователни. Ходила съм няколко пъти на прегледи при него и винаги ми е повдигал духа и е намирал начин да ме успокои в притесненията ми. Неговото "природата си знае работата" ми беше мантра през цялата бременност. Също така е и много грижовен, макар че не бях негова пациентка от ЖК, нито при раждането, дойде да ме види в реанимация, защото при застъпване на смяна, попадна на последните минути от престоя ми в родилно (не е красива история).
Д-р Димова също е супер грижовна, за ръка ме е водила от кабинет в кабинет, макар да ме виждаше за първи път, но и тя не е за нежни души.

Пиша всичко това, защото мисля, че е редно да споделя добрите си впечатления от тези иначе "оплювани" лекари. Бих им се доверила отново, без да се замисля.

# 703
Привет, някой има ли отзиви от д-р Тодор Димитров? Правил ли е секцио/израждал ли е някоя от вас? Не успях да намеря отзиви Thinking

# 704
Имам 2 бр секцио при д-р Димова. Първото на 28г,второто на 35г. След второто се възстанових много по-бързо, може би защото и ме раздвижиха след 10ч, а не както първия път след 24ч. При положение, че последните 4 месеца основно лежах, се възстанових учудващо бързо, очаквах да ме боли и да е по-неприятно.
Още в деня на операцията (беше през нощта) ме качиха на 2ет и можех да вдигам бебето / да се грижа за него. Докато с първото този ден го изкарах в реанимация.

Общи условия

Активация на акаунт