МБАЛ Надежда - тема 18

• 73 551
  • 727
  •   1
Отговори
# 255
Всъщност за мен носенето на маска не беше никакъв проблем, възприемам го като нещо съвсем нормално за моя лична сигурност и сигурността на персонала. Просто съветвам всеки да си носи достатъчно маски, за да има за смяна. Аз ползвам еднократни.
Предполагам, че всеки оператор си практикува определена техника. Имам две операции в Надежда, първата при Арабаджикова и втори оператор Ташков, а втората при Ташков и втори оператори Белкин и Станева. И двата пъти по Пфаненщил, с изключително бързо възстановяване и перфектен разрез, без никакви забележки.

# 256
Е нали правят ПСР тест преди приема? Малко се престарават! Аз като стоя един час с маска и се задъхвам, представям си по време на секциото и после при реанимация нон стоп с маската, че и в отделението...

# 257
Знаете ли дали в лабораторията към болницата правят тестове за антитела от коронавирус? Ако правят знаете ли каква е цената?

# 258
Октомври месец правеха кръвни тестове, цената беше 34лв някъде.

# 259
И за мен това е супер прекалено с маските. Да не говорим, че ако сте секцио те бъркат с извинение във вътрешностите ви или при нормално раждане пак имат огромен досег до кръв е телесни течности и тая маска нищо не може да ги предпази ако имате корона вируса или нещо друго... За мен това е пълно безумие.

# 260
Маска се носи когато излизаш по коридорите и те местят по етажите. В операционната се маха маската, в реанимацията също си без маска, после в стаята пак. Персоналът е с маска постоянно.

# 261
Октомври месец правеха кръвни тестове, цената беше 34лв някъде.

Благодаря много! А в самите стаи, където са по 2-3 момичета пак ли с маска се седи през цялото време?

# 262
Маска се носи когато излизаш по коридорите и те местят по етажите. В операционната се маха маската, в реанимацията също си без маска, после в стаята пак. Персоналът е с маска постоянно.

Раждах началото на ноември и съвсем не беше така, описала съм по-горе. Не знам Вие по кое време сте раждала, може положението междувременно да се е променило.

Иначе аз бях в самостоятелна стая, та си бях без маска. Момичетата в съседната тройка в стаята бяха без маски, в коридора и при контакт с персонала-задължително с маска.

# 263
От написанато в сайта разбирам, че за престоя не се взима нищо за бебето ? Правилно ли съм разбрала.
Взимат се за бебето само дрешки според сезона + памперс за изписването. Нека да ми потвърди някоя мама раждала скоро /последните 1-2 м./, откакто са строгите мерки.

# 264
Дами, имам питане за тези от вас с отрицателен резус фактор, следящи се по ЖК в болницата. В 28-ма седмица следва да се постави инжекция анти-Д гамаглобулин (ако няма антитела) доколкото знам. Поставяли ли са ви я, те ли са я набавяли и вие сте я плащали (ако сте я плащали изобщо, защото не съм сигурна дали е е по ЗК по време на бременност)? Ще се радвам някой да сподели Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 17:41 от Kari88

# 265
[
Аз родих преди 10 дни.
В стаята, в която бях преди секциото, бяхме 3 и ходихме без маски. След това бях сама в стая и слагах маска, когато излизах от стаята.

Раждах началото на ноември и съвсем не беше така, описала съм по-горе. Не знам Вие по кое време сте раждала, може положението междувременно да се е променило.

Иначе аз бях в самостоятелна стая, та си бях без маска. Момичетата в съседната тройка в стаята бяха без маски, в коридора и при контакт с персонала-задължително с маска.

# 266
  • София
Дами, имам питане за тези от вас с отрицателен резус фактор, следящи се по ЖК в болницата. В 28-ма седмица следва да се постави инжекция анти-Д гамаглобулин (ако няма антитела) доколкото знам. Поставяли ли са ви я, те ли са я набавяли и вие сте я плащали (ако сте я плащали изобщо, защото не съм сигурна дали е е по ЗК по време на бременност)? Ще се радвам някой да сподели Simple Smile
Няма практика да се слага профилактично. Но може и ит следящия да зависи. Аз си я закупих и сложих извън болницата. Тази профилактична доза не се поема ит здравната каса.
Имай предвид, че не се открива лесно в аптечната мрежа у нас-поне миналата година по това време не беше лесно откриваема.

# 267
Няма практика да се слага профилактично. Но може и ит следящия да зависи. Аз си я закупих и сложих извън болницата. Тази профилактична доза не се поема ит здравната каса.
Имай предвид, че не се открива лесно в аптечната мрежа у нас-поне миналата година по това време не беше лесно откриваема.
Благодаря - знам, че е трудно откриваема, слагаха ми септември месец след мисед и абразио..и беше мъка, а не бях и в София, едвам я намерихме и я сложихме в края на 72-часовия период.
Значи реално ако няма антитела, те не препоръчват да се слага? Интересно - ще питам следящото АГ. Аз бях останала с впечатлението, че се прави задължително в 28 г.с.

# 268
Аз имах такава ситуация, следих се в болницата при д-р Ненов, в 30-та седмица д-р Чачева ми каза, че трябва да  ми я бият, д-р Ненов беше против, даже се ядоса, че съм се консултирала с Чачева по темата. Тогава започна извънредното положение март месец, спряха ми прегледите в Надежда и аз така и  не го бих. Взех си документите, продължих да се следя на друго място, където и родих. Там след раждането ми го биха, след като видяха кръвната група на бебето. Също бях с мисед преди тази бременност.

# 269
  • София
Благодаря - знам, че е трудно откриваема, слагаха ми септември месец след мисед и абразио..и беше мъка, а не бях и в София, едвам я намерихме и я сложихме в края на 72-часовия период.
Значи реално ако няма антитела, те не препоръчват да се слага? Интересно - ще питам следящото АГ. Аз бях останала с впечатлението, че се прави задължително в 28 г.с.
Аз имах бита вече една “ваксина” по-рано заради зацапване. (Според Сигридов е било супер рано тогава и нямало смисъл, но в Гърция така реши гинеколога, че бяхме там и търчахме по спешност). Та, преди втората имах вече доста нисък титър и си я сложих. Т. е. ако вече имаш една слагана може още да имаш антитела. Аз се чудих дали да я бия, че не съм много за, но все пак страхът ми надделя. Ако зависеше от следящата ме в Надежда може би нямаше и да ми я слагат, такова усещане имах. Но аз няколко пъти я питах и разпитвах и така.
За ваксината-аз звъннах в Ремедиум, питах къде имат налични ( имаха само в една аптека) и помолих да ми я запазят и мъжът отиде да я вземе.

Общи условия

Активация на акаунт