Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 500
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Germany
Папурче, аз ще предложа това https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lubosmikusiak. … p;hl=bg&gl=US . Не е точно преводач, по-скоро пишеш немска думичка и то ти показва дер, ди ,дас 👍

# 136
Бих си купила неща от Коледния базар ако беше онлайн. Но никой не се зае да организира онлайн преди да отмени коледните базари в градовете.

# 137
Папурче,
Ти ли питаше за грипната ваксина? Аз вече си сложих. При мен в работата я слагат безплатно, та всяка година се записвам. Но аз понасям всякакви ваксини добре.

collibri,
Благодаря за информацията за българското консулство във Франкфурт.

От пандемията все още ме е страх, но ми е и писнало. Надявам се като ме стигне, да я изкарам леко. Местният бизнес подкрепям единствено като обядвам всеки ден в нашата кантина. Преди беше възможно и външни да влизат и обядват, пият кафе, сега е само за служителите. От 4 предлагани менюта за обяд пак останаха 2 - най-скъпото и веганското/вегетарианското. Просто хората не влизат за доставки. Днес ми се обадиха, че АГ- тата спират в училището на сина ми през ноември. Ще видим декември, как ще е.

# 138
  • Немция
Грипна ваксина си сложи ММ. Нямаше никакви оплаквания.
Все я сравнявам с реакцията към новата ваксина за свински грип, която беше сложил. Онази я изкара с всички екстри, все едно беше болен от свински грип.

# 139
  • Берлин
Момичета, благодаря за труда. Копирах и пратих линковете. Дано става, че е с айфон (то и аз де и не мога да пробвам), но на компютъра ще стане мисля

# 140
И аз сложих грипна ваксина преди 2 седмици. Освен леко неразположение вечерта и мускулна треска на ръката нямаше други последствия и не съжалявам.

# 141
Затова, тъй като всички много знаят, Европа тотално ще се оплеска в тази пандемия.

Тогава хайде да си живеем без мерки, без стратегия, като разпасан катун, хубавко да се заразим и да оцелява, на който му е писано, да не можем нито на лекар, нито на зъболекар да идем, нито ако почнем да се задушаваме, да имаме възможност за обдишване.
Като в Иран, които са с население колкото в Германия, но с 10 пъти по-нараснала и направо изпусната епидемия. Там за успокоение на народа са понамалили бройките на починалите, както правителството им призна наскоро- цифрите са манипулирани с 2 пъти и половина надолу.

На никой не му се живее в криза, но е факт и ще има своите последствия.
Точно това е проблема, всички тук се чувстват сигурни...наскоро споменах за близък в друга държава който плати 2000 евро само за да го приемат в болница защото беше много зле, а не за самото лечение. Всички болници са фраш..ами ако ги нямаше парите? Говорих си с една майка от Индия, там в някои региони са избягали докторите...няма кой да прегледа близките и, а тя се притеснява така от разстояние още повече. Но тук всички мрънкат, протестират. Аман вече.
И се редактирам набързо защото виждам публикация във фб в която жена моли за идеи къде мъжът и да си направи Magenspiegelung възможно най-бързо защото е със силни болки, но въпреки това му отказват и му казват да се обади декември за час за догодина защото заради корона им липсва персонал...обадила се е навсякъде където е могла

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 15:18 от Анонимен

# 142
Извинявам се ,ако скоро е обсъждано ,но нямам време да чета в момента .
Кой е най бързият начин да се направи корона тест в момента?
Мъжът ми го върнаха от работа ,защото на един колега дъщерята е с положителен тест.
Звъннах ме на личния ,от там му дадоха номера където трябва да звъни и съответно никой не вдига.

# 143
  • Пловдив
На страницата на населеното ви място трябва да има връзка към местната здравна служба. При нас има подробно разписано как се действа във всяка ситуация. Аз вчера казнах в Мюнхен, на летището ми направиха тест и резултатите ги получих след около 8 часа. Резултатите ги изпратих на Gesundheitsamt и след малко получих съобщение, че съм освободена от карантина. Имат и телефони за връзка при необходимост.
  Моята ситуация е по–различна, но цялата информация я намерих на страницата на Gesundheitsamt.

# 144
  • Немция
Има бърз тест, но с него е възможно да има пропуск. Отделно след контакт със заразен, може да се развие инфекция чак след 5-ия ден. Затова и се излиза в карантина 2 седмици.
 В класа на едното ми дете, съученичката му е дала позитивен тест чак след 2 седмици при положение, че живее в един дом със сестра си, която е била карантинирана като контактна.
Първо е минала седмица, докато сестрата е дала положителен тест. Седмица по-късно и другото дете е било с положителен тест.

Редактирам - бързият тест трябва да се заплати, не е безплатен.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 16:46 от Бибит

# 145
Заради малкия, който е имал контакт с дете, което е с положителен тест, разбрах каква е процедурата. От здравната служба трябва да потърсят всички, които са били подадени като инфо във формулярите като контакти и тогава правят тест. Другият начин е сами да потърсите здравната служба и оттам да съобщите, че сте имали контакт с еди-кой си и да изискате сами да ти направят тест.
На своя глава, ако решите да правите, се налага да се заплати.

# 146
В случая никой няма да направи безпкатен тест, защото контакт със заразен няма. Може само ако се окаже, че колегата със заразената дъщеря е също положителен.

# 147
#Reina, AB+Immunsuppressiva+незнамсиощекакво.

# 148
Аз въпреки негативния тест,продължавам да съм в карантина.🙁От както съм в къщи, имам едно постоянно главоболие,още докато се събудя.

# 149
Копирам пост от "Искам да кажа" и ви моля да стиснете палци за Мони. Благодаря!
Здравейте, аз съм съпругът на Мони. Тя ме помоли да пиша какво се случва с нея. За съжаление седмица след първата операция се получиха усложнения и се наложи спешна и по-тежка втора такава. Днес имаше още една, по-лека. За сега е много изнемощяла и не може да пише сама тук. Моля стискайте палци за скорошно възстановяване.

Общи условия

Активация на акаунт