Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 561
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Марго много съжалявам за това през което минаваш,  не ти стигат и другите стресове. Надявам се все пак нещата да не се развият по най-лошия начин.
И мен много ме е страх за близките ми в БГ, вече имам няколко познати при които протича зле, а родителите ми са рискови.
Вкъщи постоянно някой е със сополи и кашлица, игра на нерви...

# 316
  • Берлин
При нас в петък дойдоха от гезундхаймсамт на проверка по наше искане (в четвъртък тестваха колежка позитивна).7 души сме на площ около 100 кв.м с отстояние, с маски при движение, на бюрата без. Констатираха, че няма опасност и НЕ наложиха карантина. Кухнята ползваме общо, както и едните тоалетни на етажа. А и на етажа сме само моят екип. Всички, които нямаха, получиха лаптопи в петък. В мейла от висшето ръководство от одеве пише,че можем да сме на работните си места утре, а ако някой има неразположение някакво, да ме уведоми и аз да действам съобразно ковид-протокола във фирмата (неразположеният ме уведомява, аз преценявам дали да го оставя вкъщи). Дотук звучи много прилично, но аз съм team lead, а не лекар. Отлично познавам симулантите, но все пак...откачена работа

# 317
  • Германия
В гимназията ни има заразена учителка и от утре 2 класа са под карантина, плюс част от учителите, които са имали контакт и за остатъка се започна с промени на часовете...Моите са късметлии и продължават присъствено.

Марго, кураж и много сила! Дядото на мъжа ми почина в палиативна клиника, всички процедури после пое траурната агенция.  Берлинската ни баба помня, че я кремираха в Полша,  защото излезе по-евтино. Бях в потрес, колко е скъпо погребение в Германия и после разходите за място в гробището.

# 318
  • Немция
Папурче, едно е 7 души на 100 кв.м., друго е ученици по чинове, насядали на групи един до друг , макар и с маски.
При малкия даже е по-добре организирано. Само по двама, като са разделени на деца, които посещават занималня и на такива, които не ходят на такава.
И все пак- би трябвало по-акуратно да се издават карантини, щом сте ползвали обща кухня. Тоалетната едва ли е толкова рисково място.

# 319
  • Берлин
Точно това имах предвид, Бибит. Поисках официален документ кога/как/защо се слага карантина. Не можели да предоставят в динамичната обстановка. А аз се чувствам като цедка. А ако допусна болен, какво? Много мразя тъпотии и неясни правила.
А едно от любимите ми неща в Де беше наличието на правила и спазването им.
Ковид ако не друго, поне разкрива всякакви дефицити - и чавешки, и управленски, и икономически...

# 320
  • Germany
И при нас бройките си вървят нагоре,  но за сега децата трябва да ходят на училище. Ние обаче решихме да си оставим нашите до Коледа вкъщи. Аз съм супер отпаднала и ще ми трябват седмици да се възстановя и определено не ми се рискува да ми донесат нещо.
Пожелавам на всички здраве и спокойствие!

# 321
Мони, а как организират за тях ДО от училище ?

# 322
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Margo, съжалявам много.
Да ти кажа, преди 7г без ковид имаше същата история със свекъра, никъде нямаха места да го вземат.🙄

Иначе аз също знам, че е много скъпо. Свекървата тогава избра кофчега, дойде пасторката на разговор, за да има основа за опелото (евангелиш), в ресторанта имаше 3-4 сладкиша, кафе.
Погребението беше към 13 или 14ч, затова само кафе.

Свекърът почина в болница в Байерн и минаха 10 дена, докато го докараха до Хессен.
Мисля, че имаше ограничение колко хора да присъстват на погребение сега, с ресторанта сега също няма да е така.

Мони, лежи, почивай и не се притеснявай излишно.

# 323

Мисля, че имаше ограничение колко хора да присъстват на погребение сега, с ресторанта сега също няма да е така.

Сега се сетих, че мъжа ми беше на погребението на вуйчо му във Франция преди 2 седмици и там имаше ограничение за броя присъстващи - само 10 бяха разрешили, но там режима е по-строг от този в Германия.

# 324
  • Germany

Големият присъства във всички часове, като децата от класа му разнасят един таблет, с който го включват онлайн. Това по инициатива на класният му. Малкото получава само домашни и е тегаво, но за момента това е положението. И двамата ходят за класните, като им осигуряват самостоятелна стая, в която да пишат.

# 325
  • Германия

Големият присъства във всички часове, като децата от класа му разнасят един таблет, с който го включват онлайн. Това по инициатива на класният му. Малкото получава само домашни и е тегаво, но за момента това е положението. И двамата ходят за класните, като им осигуряват самостоятелна стая, в която да пишат.
Уау! Това е много яко с таблета, евала на класния!

# 326
  • Germany
Момичета, някой да може да ми препоръча сайт с бижута? Наумила съм си за Коледа да се сдобия с нова гривна. Харесвам сребро и предпочитам по нестандартни бижута.

# 327
  • Пловдив
Аз нося само ръчно правени бижута, разни шантави неща. Злато и сребро почти нямам, но си спомням, че съм разглеждала бижута на Oxette и ми допаднаха. Мисля, че са гръцки.

# 328
  • Germany
Аз нося повече ръчно направени сребърни, но много харесвам Skagen. Мони, шопингтерапията най-добре лекува 😉

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 20:36 от PeaPink

# 329
И аз не нося злато и сребро. И там трябвало да се следи къде, как, от кого са добивани. Rolling Eyes Не ща накити, за чиито материали са експлоатирали някого или пък са ограбвали ресурсите на някоя бедна държава. Пестя земни ресурси с една дума. Laughing Падам си по перли обаче и разни камъчета, нанизани като перли.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 20:38 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт