Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 566
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Мьос, има платени програми, с които можеш да смъкнеш информацията от телефона на компютър. С такава програма смъкнах всички номера от указателя и снимки. Телефонът обаче не беше се развалил тотално- само екранът беше изцяло черен, иначе операционната система си беше окей.

# 346
  • Deutschland/HE
Мьос, потърси в района със сигурност има малки офиси, които сменят батерии, екрани и те може да помогнат, но прочети и отзивите. Ние така намерихме един италианец, честно си каза кое може и кое не, цените бяха изненадващо ниски (далеч съм от теб иначе щях да ти пратя координати).

# 347
  • Немция
Мьос, към Медиа Маркт има сървис център за телефони, таблети- предлагат много опции за ремонт, пробвай там.

А аз имам проблем с носене на обеци. Каквото и да сложа на ухото, дори злато да е, се получава раздразване на мястото и до вечерта ги махам. Не знам защо така се получава. Май след бременностите ми се получи. Stuck Out Tongue

Мама Ени, дано не се е заразило детето ти!
А не е ли възможно сам да се обявиш за контактен? Да се звънне в Gesundheitsamt-a ,да се обясни ситуацията...?

Мони, бързо възстановяване! Hug

# 348
  • Germany
Бибит, и аз съм така с обеците, а много харесвам  и имам доста.
Мама Ени, дано не се е заразило детето ти.
Мьос, не може да няма начин да бъдат спасени снимките. Успех!

# 349
Стискам палци на всички, които имат нужда!

Аз от както свалих халката от жълто злато нося сребро, бяло злато  и разни дрънкулки. Падам си по големи, нестандартни бужута, някой си правя сама от кристали и други неща, основно купувам от ателиета, но съм намирала и нестандартни работи на томас сабо, пръстени търсих тогава. Обаче при първия локдаун свалих всичко и до сега не съм слагала друго освен часовник, имам сигурно 10 кг и така си стоят.

# 350
Ако сам обявиш детето си за контактно,трябва ли и родителите да са в карантина и за какъв срок?

# 351
Ако сам обявиш детето си за контактно,трябва ли и родителите да са в карантина и за какъв срок?
Не обявявяш сам детето си за контактно. Дори да се свържеш по телефона със съответната здравна служба, те те разпитват кога, как и къде е бил контактът и определят, дали детето е контактно или не. Контактните от 1 ред се карантинират. Докато не покажат симптоми контактните, останалите членове от семейството им не са карантинирани. Изключение при нас, ако едното дете е карантинирано, а брат/сестра му са под 12 г., нямат право да посещават училище или детската градина до края на карантината. Иначе са свободни.

# 352
  • Пловдив
Благодаря, Дени за информацията. Синът ми току що се прибра, защото имат болно дете в класа и са си ги изпратили всички по къщите. Обадиха ни се от училището по телефона и казаха да чакаме имейл с понататъчни инструкции. От твоя пост разбирам, че ние не сме карантинирани и поне до магазина мога да ида.

# 353
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Във фирмата при мъжът ми имат първи положителен. Мъжът ми не е имал контакт.
Обаче ми е едно свито.
Въпрос на време е с някого да бъде контактен, което означава и ДО. 😨
незнам дали ще издържа този път, малката изисква и тя вече много, няма как да мотивирам нон стоп големия 😒
Като се сетя и колко беше шибано аз като се разболях по Коледа....🤐

# 354
asyalein,
Понеже сме в една провинция, да знаеш, след последните инструкции от училищата на децата за ковид, смятам, че ДО скоро няма да се състои. Карантинираните деца стоят в карантина между 7 и 10 дни и след това се връщат на училище.
Получихме съобщение в събота, че класът на дъщерята е имал контакт със заразен, ама това било отдавна и не се води контакт 1 степен и си продължават училището. 8 клас е, по цял ден с маски.  Още не е разбрала, кой е. Подозира, че или е съученик в карантина, който не е бил на училище от 1 седмица или учител. При нас, ако учителят е с маска в клас и учениците също, това е контакт от 2 ред - няма карантина при болен учител.

# 355
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дени, докато са в карантина пак учат вкъщи, нали? Това имах предвид.

Това за мен е ДО, идея си нямаш какъв стрес е, всеки ден има театър  за домашните, ако и материал трябва да преподавам и ще трябва да взимам успокоителни. 🤪

# 356
asyalein,
Аз вече се пречупих, синът ми сега е 5 клас, подозирам, че в края на годината ще го изхвърлят от гимназията. В момента се движи около 4 като оценка, защото не е научен, че разказвателните предмети трябва да се четат и домашните по тях са толкова важни, колкото и по основните. Така че ти имаш шанс,  все още, поне да се научи да си пише домашните. Аз чак сега в 5 клас осъзнах, че моят син въобще не е научен, че трябва да си записва, каквото пише на дъската, да не блее и да си записва, какво има за домашно. Как е изкарвал относително високи оценки в началното училище - не знам. Ако дори за момент можех да си представя настоящата катастрофа, с чисто сърце щях да го запиша в някое реалшуле, поне да не се мъча аз. Защото сега след работа в къщи проверявам не само, какво е написал, ами гледам с него в LANIS, дали няма нещо пропуснато като домашно.

# 357
  • Berlin
Оох, Demi-meni, съчувствам ти! Моят е в 4ти клас, но като те чета, има допирни точки с твоето дете.🙄 При него го има самочувствието, че с едно чуване/прочитане всичко е ясно, ама грънци.
И аз не искам ДО, особено за първокласника, няма да има никакъв напредък там вкъщи.

# 358
Какви са критериите за приемане в гимназия? До колко са важни оценките /какви трябва да бъдат? Кои оценки се гледат- от 4 клас? Първи, втори срок? Поведение?
Моето дете е 3 клас и рано, но се замислям...с домашните беше много зле, много нерви ми костваше, но класния му даде една тетрадка и има награди..нещо се стегна и ги пише, че и беше ревнал, че ходили да репетират нещо и не си ги бил написал.

# 359
Много голям е скока от нач.училище към гимназия и рядко децата са подготвени за темпото и изискванията там. С Първородния имахме доста главоболия докато чатне, че вече не става да си клати краката, а трябва да работи в къщи редовно. Точно се сети за какво иде реч и го перна пубертета. Както и преди съм казвала, тоя ако си вземе абитура прилично, ще направя велик купон. Всички сте поканени.

Рейна, в различните провинции има леки разлики, но общо взето се гледат оценките в 1 срок на 4 клас по трите основни предмета (трябва да е до 2,33 средно аритметичната оценка за да бъде препоръчано детето за гимназия), но също и поведение в клас и в паузите, работа в група и самостоятелно, чувство за ред, спазване на правила, способност за концентрация и работа под стрес. Преди да се даде препоръката, се прави индивидуална среща с родителите, в която се обосновават защо препоръката е такава и какви са им наблюденията над детето.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 15:49 от Mößbauer-Effekt

Общи условия

Активация на акаунт