Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 42 787
  • 792
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря PrimaVera. Май ми липсва Анти Ха в изследването. Дано на базата на това да ми кажят дали има нужда да бия инжекции илии не.
Привет!Пиша за вашето мнение относно кръвосъсирващите ми резултати, които излязоха днес. В 14 гс съм и ще ги изпратя на АГ, както и имам час при проф. Паскалева началото на декември, но не знам дали ще имам търпение да чакам до тогова. В момента приемам само Акард 150 мг.

Това са мутациите ми

А това са резултатите от днес

Д-димер е нисък малко. Фибриногена е добре. За другото нямам идея.

Ако все още не слагате инжекции няма как да изследване Анти Ха, защото то показва наличието на хепарина до 4тия час след апликацията.

# 166
Здравейте , момичета ! APTT влияе ли се от НМХ ? И стойностите му при бременност различни ли са ?

# 167
  • София
Здравейте, момичета! Писах и в друга тема, нямам отговор от там и реших да се допитам и до Вас - Днес ми мина заветния преглед при доц. Русев (след около 2 месеца чакане..) Доволна съм от прегледа много - изслуша ме, записва си важните според него неща, любезен, обяснява, начетен. Но накратко, назначи ми изследвания за около 500 лв.... Предисторията ми - една неуспешна инсеминация, оказахме се по мъжки фактор, финансира ни Фонда, един опит ин-витро до 12 г.с. и след това спряла сърдечна дейност.... Хомозигот съм по PAI  и хетерозигот по MTFHR, което разбрах след като загубих бебетата, като при все това бях на Клексан 0.6 превантивно (от АГ изписан, без никакви изследвания)  до самия край.... Кюретажът ми беше на 04.06.2020 г. Имаме 2 замразени ембриона, досега лекувах бактерии в стерилна урина, стафилококи във влагалищен секрет, а сега се оказва, че имам и раничка (голяма ектопия) на шийката на матката и не знам дали сега да правим този трансфер... АГ ме притиска да го правим още сега, а аз се притеснявам дали това няма да се отрази неблагоприятно при една евентуална бъдеща бременност. Та не знам какво да правя... Моля ви за мнение и най-вече за информация - изследванията, които доц. Русев иска веднъж ли се правят или преди всеки опит? Защото ако след още няколко месеца пак ще трябва да дадем накуп още 500-600 лв., не знам доколко ще издържим финансово със съпруга ми...Наред с всичко останало...За съжаление заплатите ни не са кой знае какви. Както и да е, това си е моя грижа. Благодаря сърдечно предварително на отзовалите се!

# 168
  • София
През известен период е добре да се повтарят. Неща като НК клетки и аптт са динамични. Бих те посъветвала щом още лекуваш инфекции да изчакаш. НК клетките и ембриотоксините се влияят от такива неща. Ако не бързаш много ги пусни наведнъж след месец два.

Успех!

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 21:37 от melinda11

# 169
Аз от всичко изброено бих пуснала само АФА и витамините - фолат, Б12 и Д.
НК клетките са много спорна материя и има много жени, които дори и с уж завишени НК клетки забременяват, износват и раждат. А при положение, че нямате финансова възможност, няма никаква причина да се товарите с всички тези изследвания.
При тази клинична картина през бременността, аз бих се усъмнила само за АФА, защото и аз имам загубена бременност от тях в 18-та седмица (спряла сърдечна дейност в 16-та).
Иначе всичко, което е изписал е динамично и ако влезете в тоя филм, ще трябва да го продължите.

# 170
Имам въпрос към бременните - рискова бременност ли ви водят? При нашето състояние мисля, че трябва да я водят така, съответно с 3 ехографа по НЗОК. Питам, понеже сестрата на АГто днес ми каза, че имам 3 ехографа, после видя, че са ме писали нормална бременност и каза "ааа не, 2 ти се полагат".

# 171
Мен ме водят рискова заради късната загуба и причини случили се конкретно в тази бременност - хематом, кървене и т.н. Но заради тромбофилията не съм рискова.

# 172
Дами, подарявам две опаковки Акард 150мг, ако на някой му трябват. В срок до 11/2020. В София съм Simple Smile

# 173
Момичета,
Моля за информация за тези изследвания, рискови фактори ли са, някой с подобни, клексан и натаспин ще помогнат ли, имам 1 кухо яйце и 1 ранен спонтанен аборт.

# 174
Момичета,
Моля за информация за тези изследвания, рискови фактори ли са, някой с подобни, клексан и натаспин ще помогнат ли, имам 1 кухо яйце и 1 ранен спонтанен аборт.

Имаш 3 хетерозигота, които сами по себе си може и да не са проблем (за Ф13 знам че е ниско рисков, защото го имам), но комбинацията от 3 за мен е високо рискова и си трябва терапия. Каква, може да прецени компетентен хематолог.

Само това ли ти е пускано? Не виждам гена за витамините от Б група.

# 175
Nadia, това се води нещо като разширен пакет.
Предполагам в основния ти е излязло 4г5г и са ти казали да пуснеш фактор 13 и АСЕ. От тях имаш само фактор 13 хетерозигот. Той подсилва 4г5г и може да се наложи терапия.

От другите гени имаш хетеро за вегфа и хомозигот по тафи. Тафи е по-скоро от високорисковите гени и ти имаш мутация в целия ген - хомозигот.
Според мен съвкупността от всички е достатъчна причина за терапия, но трябва да се консултираш с лекар който да прецени и да я назначи.

Аз съм хетерозигот по двете вегфа и тафи и съм с 4г5г, хетеро за 13, хомо за асе и съм на клексан от трансфер.

# 176
Здравейте, момичета Simple Smile След преживян кюретаж в края на м.септември си направих пълен пакет тромбофилия, от който резултатите са следните:

PAI 4G/5G - хомозигот по мутантния алел
MTHFRC677T - хомозигот по мутантния алел

Останалите показатели от пакета са нормални.

Отделно пуснах следните изследвания:
АРТТ                             30.8 сек    (реф.граници 30-40)
Д димер                       <0,15          (реф.стойности до 0,50)
25-OH-Vitamin D         16,76   (Липса:< 10 ng/mL; Недостатъчност: 10-30 ng/mL; Достатъчност: 30-100 ng/mL; Токсичност: >100 ng/mL)
Витамин B12              264,10 (реф.стойности 145.4 - 569)

Взех си витамин Д3 на капсули и витамин Б12 (подезична форма), за да вдигна стойностите им, но имам въпрос:
след като горните резултати показват, че имам повишено кръвосъсирване, витамин Д се нуждае от витамин К, за да бъде усвоен правилно, а витамин К съсирва още повече кръвта... как да усвоявам витамин Д правилно?

Благодаря предварително!

# 177
Пия Вигантол от началото на годината по 5000 ед.дневно след храна и го усвоявам доста добре и без вит. К. Не е проблем.

# 178
Няма проблем с усвояването на вит.Д без вит.К. Проблема е в други неща - например товари се черният дроб, стават отлагания на витамина и т.н. Но ние така или иначе нямаме избор и дори и да сме на високи дози не можем да пием витамин К.
Само че с това че си взела витамин Д не в течна форма, ще си забавиш значително качването на стойностите, а си в сериозен дефицит. Като ти свършат капсулите си вземи течен, много по-добре се усвоява.
И дневната ти доза трябва да е около 4000-6000 единици. Аз съм взимала и 10000, но без вит.К е рисково и не мога да съветвам друг да го прави.

# 179
  • София
Калпазанче, резултатите ти не показват повишено кръвосъсирване, а само дефицит на витамините. Трябва да вдигнеш нивата им. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт