Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 42 779
  • 792
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, може ли да задам един малко тъп въпрос (но тъй като всичко тук ми е все още ново не съм наясно). Към момента съм на аспирин (5г.с.) като ми предстои включване на фраксипарин. Преди два дни, обаче прокървих - доста бледо и оскъдно. От вчера започна да ми тече кръв и от носа. Бях на преглед, всичко е точно - вижда се сакче и жълтъчно мехурче. По препоръка на моя репр. специалист спях аспирина, но днес кървенето продължава слабо, а преди малко отново шурна и от носа. Това дали може да е остатъчен ефект от аспирина и още колко време ще е нужно докато спре кървенето?

# 151
Моля някой да каже притеснителни ли са моите стойности, за които писах и как се качва този фибриноген, за да го вкарам в норма? Какво значи като е нисък?

Фибриногена отговаря за съсирването на кръвта при налични рани и т.н. Ниските му стойности означават, че няма достатъчно протеин за съсирване. Тоест според мен ти е разредена кръвта.
Но не мисля, че такива леки отклонения се отчитат за фактор.
Намерих това: “Някои храни, като банани, картофи, орехи, спанак, зърнени храни, зеле, увеличават производството на фибриноген.”

Феникс аспиринът се натрупва и се чисти бавно, така че може да е остатъчен ефект.

# 152
Аз съм без терапия с НМХ така че ако наистина показва, че е разредена, това ще е добре в случая. Притеснявам се от обратното.

# 153
Здравейте, с тромбофилия 4g/5g съм, след посещение при Паскалева беше на мнение, че не е нужна никаква терапия. Моят АГ в Пловдив в крайна сметка в 15 г.с ми изписа натаспин х по 1 на ден. Обаче ме притеснява, че изследваняита в 15г.с без натаспин изглеждаха по- добре от сега 20 г.с с натаспин. Повишения д димер и падналото артт са от днес. Иначе следи кръвоток, няма изоставане, и двете артерии казва, че са ок. Писах и на Паскалева имейл...дано ми отговори, ако не ще отида на място в София. Чакам и АГ да ми отговори надявам се днес. Знам, че няма какво да направя докато някой от тях не се свърже с мен, но все пак ще се радвам на мнение

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 17:07 от Dessy_dessy

# 154
Здравейте, момичета. Аз днес бях на преглед при доктор Чучумишев в Малинов и ембриончето изглежда добре, отговаря си на седмицата 7+4, пораснало е, но малко ме притесни това, че каза, че кръвоснабдяването на маточните артерии не е много добро. Аз съм с тромбофилия, но и на терапия с фраксипарин 0.4, натаспин и дори аспирин, каза, че засега не би променил терапията, защото е рано и ще следим по-нататък как е, но много ме тревожи това влошено кръвоснабдяване на маточните артерии. .. Имар ли е някой проблеми в кръвоснабдяването в толкова ранна седмица като мен и какво предприехте?

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 17:33 от sheli2005

# 155
Момичета, може ли да задам един малко тъп въпрос (но тъй като всичко тук ми е все още ново не съм наясно). Към момента съм на аспирин (5г.с.) като ми предстои включване на фраксипарин. Преди два дни, обаче прокървих - доста бледо и оскъдно. От вчера започна да ми тече кръв и от носа. Бях на преглед, всичко е точно - вижда се сакче и жълтъчно мехурче. По препоръка на моя репр. специалист спях аспирина, но днес кървенето продължава слабо, а преди малко отново шурна и от носа. Това дали може да е остатъчен ефект от аспирина и още колко време ще е нужно докато спре кървенето?

Моето АГ казва, че около седмица, до 9 дни след като се спре приема на аспирин, особено ако е продължителен, се изчиства организма. Simple Smile Спокойно.

# 156

Моето АГ казва, че около седмица, до 9 дни след като се спре приема на аспирин, особено ако е продължителен, се изчиства организма. Simple Smile Спокойно.

Оф, благодаря! Не че съм се шашнала, но е супер неприятно. Не се знае от кой край какво ще шурне, с извинение Simple Smile

# 157
Привет от мен. Знаете ли какво се прави, ако само фибриногена не е в норма, а д димер е?
Фибриногена ми излезе 3,54 при норма за 3ти триместър 3.7-6.2
Какво ще рече това и какво се прави в случая?

Ако си пускала фибриноген в предиши месеци поради някаква причина колко ти е бил ?
При мене забелязах, че горе-долу се движи в едни граници, а сега е паднал, явно от клексана и АП. Не се притеснявай, питай си АГ.

# 158
Беше в норма, сега е паднал леко. Пия натаспин. Важното е, че е разредена кръвта, че ме е страх да не се сгъсти. нали при нас с тромбофилия това е целта. .АГ каза, че било добре, надявам се да е права, защото е малко особена.

# 159
  • София
Ян, нямаш ли АГ с който да се консултираш?
Високият фибриноген е проблем, ниският не е.

# 160
Ян, нямаш ли АГ с който да се консултираш?
Високият фибриноген е проблем, ниският не е.

Да, аз писах, че тя каза, че е добре. Това в последствие ми отговори само във вайбъра та се успокоих.
Не знам как съм го смъкнала толкова. Но е ок явно Grinning

# 161
Момичета, някоя от вас, която е имала нисък протеин s през бременността, след раждане правила ли си е изследване, за да проследи нивото му? Колко време след раждане се нормализира при вас?

# 162
  • София
Привет!Пиша за вашето мнение относно кръвосъсирващите ми резултати, които излязоха днес. В 14 гс съм и ще ги изпратя на АГ, както и имам час при проф. Паскалева началото на декември, но не знам дали ще имам търпение да чакам до тогова. В момента приемам само Акард 150 мг.

Това са мутациите ми

А това са резултатите от днес

# 163
Привет!Пиша за вашето мнение относно кръвосъсирващите ми резултати, които излязоха днес. В 14 гс съм и ще ги изпратя на АГ, както и имам час при проф. Паскалева началото на декември, но не знам дали ще имам търпение да чакам до тогова. В момента приемам само Акард 150 мг.

Това са мутациите ми

Д-димер е нисък малко. Фибриногена е добре. За другото нямам идея.

# 164
  • София
Благодаря PrimaVera. Май ми липсва Анти Ха в изследването. Дано на базата на това да ми кажят дали има нужда да бия инжекции илии не.

Това са мутациите ми

Д-димер е нисък малко. Фибриногена е добре. За другото нямам идея.

Общи условия

Активация на акаунт