Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 43 732
  • 792
  •   1
Отговори
# 255
Искам да попитам .. бях при доки и се оказа, че имам висок риск от прееклампсия .. пия по 150мг аспирин па вечер след ядене .. въпроса ми е: възможна ли е загуба заради прееклампсия ..

# 256
RPetrova911 - запълнила си лимита за лични съобщения и не мога да се свържа с теб. Моля те, пиши ми, ако видиш това съобщение.

# 257
*PrimaVera*, би ли споделила  какви проблеми могат да създадат за този период или ако пазиш статиите да ми ги изпратиш като линкове.

Аз спрях витамини Д и Б12 от 3-та до 12-та седмица. Четох тук в темата и в 1-2 статии, че могат да създадат проблем първите седмици. И понеже третият ми кръвен тест за бременност се беше очетворил и се стреснах и ги спрях. Но знаех какво са ми нивата и реших, че ще издържа до 12-та седмица без да паднат под долна граница.

# 258
За Б12 основното беше засилен растеж на ембриона, което пък водело до разминавания (ух даже не знам как да го обясня) във фазите на растежа. Например да порастне по-бързо някоя част.
Не съм запазила статиите, защото бяха първото което ми попадна. Не съм проучвала задълбочено. Именно заради засиленият растеж, се стреснах от очетвореното ЧХГ.

Но пак казвам - не съм проучвала задълбочено. Просто обмислих конкретно за мен си и прецених, че така ще съм по-спикойна. Б12 не падна за тези 9 седмици. И след започване на прием си се покачва добре.
Д-то падна малко и не се качва след започване на прием.

Но честно казано, ако тогава знаех колко е важно Д-то за леко преминаване на Ковид - сигурно нямаше да го спра.

# 259
  • София
При мен препоръката на няколко доктора беше само фолат и витД до края на третия месец. След това изследвания и доза, отговаряща на резултатите. Аз бях с компенсирани дефицити на витамините преди да забременея, и с днуплодна бременност, тоест двойно по-голяма необходимост от витамини. След като направих изследвания в началото на 4 месец, нивата бяха паднали, но бях далече от дефицит.

Димитрина, имаш 3 хомозиготни мутации и една хетерозиготна. Всички те са сериозна предпоставка за назначаване на терапия с НМХ при следваща бременност и стриктно следене на кръвоток и коагулация по време на бременността. Пусни още изследвания на витамините Б9 и Б12 и хомоцистеин, защото една от мутациите е свързана с неусвояване на синтетични витамини от група Б и оттам риск от повишаване на хомоцистеина.

Прочети първа страница на темата.

Здравейте,ще се опитам да разкажа на кратко за моята история.На 28 години съм , края на септември имах потвърдена бременност ,след което в 8 г.с. беше установена липса на пулс и изоставяне на плода,при което отговаряше на 6 г.с.
След което последва контрола след 5 дни и потвърждаване на диагнозата.
Назначени са ми изследвания за тромбофилия,но лично аз не знам как да ги тълкувам.Ще се радвам да чуя и вашето мнение и на къде оттук нататък !

# 260
  • София
Днес бях на стандартна ЖК по ЗК при др.Ташков. Видя ми последната контрола на коагулацията и ми каза да мина на клексан 0.4 през ден. До сега бях всеки ден. Същите изследвания, ден след като излязоха (на 19.11) ги видя др. Чучумишев, гледа и на доплер и каза, че мога да продължа със същата доза и всеки ден. В понеделник съм при др.Сигридов и смятам в петък да си пусна отново коагулация и с нея да му се появя. В момента обаче не знам какво да правя. Да послушам ли др. Ташков или да си я карам както до сега? Все пак при тези показатели съм била 2 седмици без проблем, а той каза, че съм много разредена и има опасност да изкървя
Мутациите са ми:

# 261
Ако кръвта е много разредена, трябва да се мине на по-ниска доза. Такова чудо като поставяне на НМХ през ден няма.
Анти Ха е единственото изследване, което показва дали има или не, нужда от корекция на дозата.

# 262
  • София
Ако кръвта е много разредена, трябва да се мине на по-ниска доза. Такова чудо като поставяне на НМХ през ден няма.
Анти Ха е единственото изследване, което показва дали има или не, нужда от корекция на дозата.
APTT е в референтните за небременни -30.4s (24.2-38.1s за 2ри триместър)
D dimer e 250ng/ml, което според така известната ни таблица по триместри (2ри триместър 320-1290ng/ml) също е в норма. Направо съм в приключение😪😪😪😪

# 263
APTT е в референтните за небременни -30.4s (24.2-38.1s за 2ри триместър)
D dimer e 250ng/ml, което според така известната ни таблица по триместри (2ри триместър 320-1290ng/ml) също е в норма. Направо съм в приключение😪😪😪😪

Ами пуска се едно анти Ха на 4-ти час след поставена инжекция и всичко ще стане ясно.
Аз много пъти вече го споменах, ама на мен тези показатели които са в това изследване никой не ми ги следи. И това е практиката в Испания, не че съм изключение. В Англия и Франция също не се следят.

# 264
Здравейте момичета искам да попитам дали някоя от вас има успешна ИКСИ ПРОЦЕДУРА с тази тромбофлибия в АГ СЕЛЕНА при д-р А. Ставрев и как е

# 265
Момичета, на приятелка са и предписали Фраксипарин 0.6, но тя не може да го намери в Плевен. Вчера минах през три аптеки в София и го нямаше. Знаете ли къде го има, в петък и предстои трансфер

# 266
  • Пловдив
Здравейте, момента днес излезе резултата от генетичните изследвания струва ми се, че има доста анимали.                 

# 267
Момичета, на приятелка са и предписали Фраксипарин 0.6, но тя не може да го намери в Плевен. Вчера минах през три аптеки в София и го нямаше. Знаете ли къде го има, в петък и предстои трансфер

Фраксипарин няма. Единствено по групите може да намерите. В момента се преподписват някакви договори на вносители и т.н. и за известно време няма да има.
Търсете Клексан, но за да ви дадат в аптеката трябва рецепта на която да пише Клексан и резултат от генетично изследване.

Valq12, да има мутации. Но с терапия всичко ще е ОК.

# 268
Здравейте,

След една химическа бременност и медикаментозен аборт поради мисед в 6г.с, ми назначина изследвания за тромбофили. След дълго чакане те излязоха днес, но все още не съм се видяла с АГ, който ми ги назначи, а аз нямам търпение 😰

Бихте ли ми дали някакво ориентировъчно мнение?

Ще ви бъда благодарна ☺

# 269
Здравейте,

След една химическа бременност и медикаментозен аборт поради мисед в 6г.с, ми назначина изследвания за тромбофили. След дълго чакане те излязоха днес, но все още не съм се видяла с АГ, който ми ги назначи, а аз нямам търпение 😰

Бихте ли ми дали някакво ориентировъчно мнение?

Ще ви бъда благодарна ☺

Заради 4G/5G е хубаво да се изследва и АСЕ и Factor 13, защото кумулативно налагат терапия с фраксипарин.

Общи условия

Активация на акаунт