Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 43 747
  • 792
  •   1
Отговори
# 270
Момичета със следните резултати към кой лекар според вас да се обърна за терапия?Питам, защото споменавате, че някои от тези на първата страница не смятат определени мутации за рискови и не назначават терапия при забременяване.
Аз се боря с проблемно забременяване.Досега не съм забременявала.Следващите месеци, ще правим инсеминации в Надежда при Цветков.Според него изследванията не са притеснителни и няма да ми назначи нищо, а евентуална бременност е толкова чакана от мен, че за нищо на света не бих я рискувала🙄

# 271
Момичета със следните резултати към кой лекар според вас да се обърна за терапия?Питам, защото споменавате, че някои от тези на първата страница не смятат определени мутации за рискови и не назначават терапия при забременяване.
Аз се боря с проблемно забременяване.Досега не съм забременявала.Следващите месеци, ще правим инсеминации в Надежда при Цветков.Според него изследванията не са притеснителни и няма да ми назначи нищо, а евентуална бременност е толкова чакана от мен, че за нищо на света не бих я рискувала🙄

Можеш да се консултираш с доц. Русев и при следващ опит да слагаш поне профилактичната доза фраксипарин 0.3. Още повече че при инвитро естрогеновите и прогестеронови препарати сгъстяват кръвта. Ако можеш вместо Утрогестан, ако ти изпишат такъв, слагай кринон по един сутрин и вечер.

# 272
  • София

Привет, аз съм със същите мутации като твоите. След трансфера ( в Надежда) ми изписаха Акард като тогава все още не знаех за тези мутации. Бях 6, 7 гс, когато ги показах на Персенска и тя каза, че щом взимам Акард няма страшно и евентуално да питам слес 16 гс дали се налагат инжекции. В 17 гс бях при проф. Паскалева, която ми назнапи кръвни изследвания и каза, че според тях засега нямам нужда от инжекции и да продължавам с Акард. Кръвотока на бебето също е добър (поне беше на последния преглед преди месец). Около 22 гс пак ще правя кръвни изследвания и ще видим дали има нужда от инжекции. Иначе има доктори, които май предпочитат инжекциите пред аспирина, но така и не се сетих да разпитам Паскалева за това. Това е моят опит до момента.

# 273
Момичета, коментирали ли сте с лекар какво действа при повишени ТЛА? Въпросът ми е, само АП ли помага, или може да има ефект от НМХ или Натаспин?

# 274
Момичета, коментирали ли сте с лекар какво действа при повишени ТЛА? Въпросът ми е, само АП ли помага, или може да има ефект от НМХ или Натаспин?

За ТЛА- аспирин

# 275
Извинявам се за може би глупавия въпрос, но не открих информация и реших да попитам.
Ако не е правено изследване за тромбофилия, а само кръвна картина, то може ли като "сигнална лампа" за евентуален проблем като тромбофилия, да се вземат под внимание високи нива на тромбоцити... като цяло те гледат ли се и биха ли били първи знак, ако са завишени за тромбофилия евентуално?
Благодаря предварително

# 276
Извинявам се за може би глупавия въпрос, но не открих информация и реших да попитам.
Ако не е правено изследване за тромбофилия, а само кръвна картина, то може ли като "сигнална лампа" за евентуален проблем като тромбофилия, да се вземат под внимание високи нива на тромбоцити... като цяло те гледат ли се и биха ли били първи знак, ако са завишени за тромбофилия евентуално?
Благодаря предварително

Проблеми в кръвната картина може да са от много неща. Дори и да са от тромбофилия, то тя може да е придобита или вродена.
Аз нямах никакви викащи проблеми в изследванията преди късната загуба, ама на - случи се и то заради тромбофилия.

# 277
Цитат на: *
[/quote

Проблеми в кръвната картина може да са от много неща. Дори и да са от тромбофилия, то тя може да е придобита или вродена.
Аз нямах никакви викащи проблеми в изследванията преди късната загуба, ама на - случи се и то заради тромбофилия.

И в моите изследвания нямаше нищо извън норма, нормална бременност, уви с късна загуба... та се зачудих, ако се гледат тромбоцити като знак някакъв за тромбофилия. Чакам все още някакви резултати от аутопсия, за да започна отнякъде с изследвания

# 278
Цитат на: *
[/quote

И в моите изследвания нямаше нищо извън норма, нормална бременност, уви с късна загуба... та се зачудих, ако се гледат тромбоцити като знак някакъв за тромбофилия. Чакам все още някакви резултати от аутопсия, за да започна отнякъде с изследвания

Единственото, което знам за тромбоцитите е, че в момента ми ги следят да не паднат много заради високата доза НМХ. Нещо се казваше тромбоцитопетия или подобно. На 3 поредни изследвания падаха с голяма скорост и бях сигурна, че на последното ще са минали под долна граница. Но се оказа, че са се задържали и са малко над нея, но далеч от горна.

# 279
здравейте! Искам да попитам нещо. Какво приема те за витамин Д? На мен витамин Д ми е дефицит и от 2-3 месеца пия по 2 капки вигантол всеки ден с лъжица зехтин и през фен Кинон Д3, но имам чувство че не е мръднало. Имам тромбофилия и завишени НК клетки.

# 280
здравейте! Искам да попитам нещо. Какво приема те за витамин Д? На мен витамин Д ми е дефицит и от 2-3 месеца пия по 2 капки вигантол всеки ден с лъжица зехтин и през фен Кинон Д3, но имам чувство че не е мръднало. Имам тромбофилия и завишени НК клетки.

Според мен Кинон изобщо не трябва да пиете. Витамин К който се съдържа вътре е противопоказен при хора с тромбофилия и разширени вени.
При дефицит трябва да сте на конски дози витамин Д, иначе няма начин да мръдне. Аз когато бях малко над долна граница приемах 10000 IU на ден. В една капка Вигантол има 400 IU.
За да компенсирате липсата на витамин К при приема на високи дози витамин Д трябва да пиете много вода, магнезий и да се движите. Аз лично магнезия го пръскам под формата на магнезиево олио.

# 281
това е от последния път когато ги изследвах витамините и се надявах на витамин д поне да е по висок 😞

# 282
Благодаря много. Много се зачудих защо трябва да го пия този Кинон Д3, но доц Конова ми го предписа и си викам ще го пия.

Сега видях колко има в една таблетка Кинон - 400 IU. Значи 1 ден взимате 800 IU, един ден 1200 IU. Това количество дори за поддържане не е достатъчно, камо ли за вдигане от такава ниска стойност.
Дъщеря ми е на 5 и тежи 18 кг. В момента й давам по 2000 IU на ден, защото е на две единици над долна граница.
Аз съм бременна и в момента съм на 6000 IU със стойност на витамин Д около 50. Мъжът ми и той е с 50 и в момента е на 10000 IU. От трима ни, само той пие витамин К.

Важно е да се знае, че приемане на големи дози витамин Д трябва да се контролира строго с изследвания. Аз правя на всеки 30 дни. Понеже между предните две бях вдигнала само няколко единици, затова вдигнах дозата от 4000 на 6000 IU. След 3 седмици ще правя ново изследване, за да коригирам дозата.
Само на дъщеря ми правим контрола на 3 месеца, за да не я боцкаме много.

# 283
По време на бременност какъв витамин Д използваш ако мога да попитам? И ще вдигна дозата на прием и ще пробвам това с магнезиевото олио и ще спра Кинон Д3.

# 284
По време на бременност какъв витамин Д използваш ако мога да попитам? И ще вдигна дозата на прием и ще пробвам това с магнезиевото олио и ще спра Кинон Д3.

Аз живея в Испания и поръчвам на една френска фирма на спрей. Скъпичък им е доста, но го дебна все на промоции. Взимам него защото е натурален от гъби, а аз държа да приемаме максимално натурални продукти. Но моето си е глезотия. И Вигантола е ОК.

Междудругото сега се сетих, че баш Вигантол изписват по 2 капки на новородени бебета. На мои приятелки 3-килограмивите вързопчета по толкова приемат.

Общи условия

Активация на акаунт