Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 43 737
  • 792
  •   1
Отговори
# 405
Затова казах "спира се и защото".

# 406
  • София
Kari, пиша да споделя моя случай. Аз съм с хетерозигот Pai  и хомозигот Асе, също с риск от прееклампсия. Тъй като правихме инвитро, след трансфер ми изписаха аспирин 150, преди да се знае за мутациите. С първата ми бременност нямах представа за мутациите, само имах пал риск от прееклампсия, но тогава нямах никаква терапия. Слава богу добре се развиха нещата, въпреки че родих бебе с ниски килограми. Сега на ФМ казаха, че най-доброто, което съм направила е че съм пила аспирин от самото начало. Правих консултация и с Паскалева, която ми пусна аспи тест и още няколко показателя и каза, че в момента може да остана само на аспири. Него ще го пия до 32 гс според АГ, а междувременно след втората ФМ чакам да кажят дали имам нужда от инжекции. Та аз се чувствам спокойна като пия аспирин. Чувала съм от приятелки, че Сигридов не е фен на аспирина, но обикновено изписва фраксипарин или клексан. Според мен просто виж за второ мнение относно риска от преекламсия, защото, ако наистина е завишен, е важно да се следи. Успех и всичко ще е наред

# 407
Никой лекар не изписва клексан срещу прееклампсия - има много жени на терапия с аспирин или комбинирано аспирин и клексан при Сигридов. Докторът не е “генерално” против приема на аспирин, а просто е против да се пие без конкретни показания. Ако има реален риск от прееклампсия няма как да изпише клексан вместо аспирин, заради предпочитания -  това не е подход на специалист.

# 408
Здравейте!

Както бях писала по-назад в темата, ще пусна изследване за тромбофилия.
Насочила съм се към доц. Конова.
Въпросът ми е какво друго мога да подготвя като изследвания, които да обсъдим като за първи преглед?
Това, което АГ-то ми назначи са:  разширен пакет F5, F2, MTHFR, ANXA5, PAI, както и вит. D3, B12, TSH, FSH, LH, пролактин и естрадиол. Разбира се, ще представя епикриза от раждането, аутопсия и фсички изследвания, правени през бременността.
Виждам, че при установена тромбофилия регулярно пускате някакви изследвания за фибриноген, D-DIMMER и други... извинявам се, не съм добре запозната и не знам какви са, но хубаво ли е да ги направя и тях, за да е по-пълна картинката.
Ако се наложи и по нейна преценка ще се изследват и други показатели, но ще се радвам да получа насоки, 🙂
От гр. Варна съм и предпочитам да подготвя каквото е необходимо.
Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост. 🍀

# 409
Здравейте!

Както бях писала по-назад в темата, ще пусна изследване за тромбофилия.
Насочила съм се към доц. Конова.
Въпросът ми е какво друго мога да подготвя като изследвания, които да обсъдим като за първи преглед?
Това, което АГ-то ми назначи са:  разширен пакет F5, F2, MTHFR, ANXA5, PAI, както и вит. D3, B12, TSH, FSH, LH, пролактин и естрадиол. Разбира се, ще представя епикриза от раждането, аутопсия и фсички изследвания, правени през бременността.
Виждам, че при установена тромбофилия регулярно пускате някакви изследвания за фибриноген, D-DIMMER и други... извинявам се, не съм добре запозната и не знам какви са, но хубаво ли е да ги направя и тях, за да е по-пълна картинката.
Ако се наложи и по нейна преценка ще се изследват и други показатели, но ще се радвам да получа насоки, 🙂
От гр. Варна съм и предпочитам да подготвя каквото е необходимо.
Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост. 🍀
аз бих те посъветвала извън изследването за тромбофилия, за другите да изчакаш прегледа при Конова. Доколкото знам, тя си назначава и прави изследвания и има риск да ти се наложи да повтаряш някаква част от тях, а те не са никак евтини.
Д-димер, фибриноген и т.н са изследвания за хемостаза (кръвосъсирване) - може да ти ги назначи, но като цяло са по-важни за следене по време на бременност, защото тогава под действието на хормоните се менят много. Сега, когато не си бременна може да са ти напълно в норма, но при забременяване, ако имаш тромбофилия картината рязко може да се промени.

# 410
Hug прегръща виртуално.. мн тежка загуба си преживяла..

И моят съвет е първо да направиш консултацията (аз отидах само с генетичните). Тя ще ти отдели време и ще изслуша казуса, след което ще ти назначи изследвания (примерно хормоналните се правят в определени дни)

Когато си готова с вс изследвания (мен ми отне 2-3 месеца), отново се срещаш с нея и въз основа на резултатите ти дава “алгоритъм”- терапия

Изследванията бяха само за мен, мм не го пипнаха Simple Smile (примерно). Но аз забременявах естествено и може би за това..По собствена инициатива по-късно Мм направи СГ (не беше отлична, но според тълкованията беше достатъчна за успех без асистенция)

# 411
Аз съм ходила при доц. Конова втората половина на 2020, след един мисед и даже забременяла отново, докато ми дойде часът при нея. Simple Smile
Много е внимателна и изслушва, при мен мислех да й покажа само генетичните за тромбофилия, но тя разгледа цялата папка, с първите изследвания от новата бременност и някои допълнителни по-стари от веднага след миседа, който също беше 2020, та бяха що-годе актуални. Simple Smile
Не си правете изследвания наслуки за преди прегледа, защото тя ще ви предложи какво да изследвате.. те и без това всички тези изследвания са доста скъпи. Simple Smile

# 412
Също така трябва да се вземе под внимание, че се касае за загуба в късна седмица и изброените изследвания ще покажат известно отклонение (иначе сега си погледнах списъка и с изключение на вит Д и вит Б12, другите са ми били назначени от доц Конова, но аз съм била със загуби в ранни седмици)

# 413
Здравейте момичета, на своя глава си пуснах изследвания за вродени тромбофилии, ето и резултатите:

Като цяло все още съм на "ти" с тези тромбофилии. До сега не съм имала никакви аборти, но и никакво забременяване. Предстои ни инвитро и искам да се подсигуря при евентуален проблем. Изисква ли се някаква терапия с тези резултати?

# 414
Момичета, заради посещение при проф. Паскалева трябва да преместя часа на слагане на клексана с 10 часа. Дали това е проблем? Ако е задаван въпроса, моля да ме извините.
Калестиа, тази тромбофилия по принцип е лека, трябва да си следиш показателите. Посети Русев ако можеш, вероятно ще ти изпише аспирин и вероятно  хепарин. Трябва да пиеш метилирани витамини от Б група (фолиева)  ❤ Успех и стиснати палци!

# 415
BellAaAa, предварително се извинявам, че те връщам назад във времето ..

ако по време на бременноста сте следили по-изкъсо tsh, кръвна захар и хемоглобин - как се движеха стойностите там?

# 416
Момичета, заради посещение при проф. Паскалева трябва да преместя часа на слагане на клексана с 10 часа. Дали това е проблем? Ако е задаван въпроса, моля да ме извините.
Калестиа, тази тромбофилия по принцип е лека, трябва да си следиш показателите. Посети Русев ако можеш, вероятно ще ти изпише аспирин и вероятно  хепарин. Трябва да пиеш метилирани витамини от Б група (фолиева)  ❤ Успех и стиснати палци!
.
Не е проблем, но го направи плавно в няколко дни, не в един. Simple Smile
На мен са ми предписали инжекциите сутринта, по празниците забравих един ден, бих я вечерта и още си я връщам назад Simple Smile

# 417
Здравейте момичета. Да ви попитам при проф. Паскалева е НКБ могат ли ми изследват Анти кардиолипиновите тела? На гладно ли се взема крьв за тях както и за хемостаза : Д димер , Фибриноген и др. И ако са ми повишени Анти кардиолопиновите тела на кого да разчитам за лечение: проф Паскалева или доц Русев. И за двамата имам час, но  желая да отида при този който би назначил адекватна терапия и в момента се колебая.

# 418
Да има някоя родила жена при д-р Ташков, д-р Павлова или д-р Генадиева която да е с тромбофилия или да е била с висок риск от прееклампсия ? Моля да ми пише л.с.

# 419
Дами, днес трябва да мина да си пусна Анти Ха, ще ползвам лабораторията на Токуда. Не се ориентирам кое от двете изследвания следва да пусна:
Анти-Xa при терапия с Rivaroxaban (Xarelto)   
Анти-Xa при терапия с Apixaban (Eliquis)   

Изписалият ми клесан лекар само каза да пусна Анти Ха, не бях видяла, че са два вида.

Общи условия

Активация на акаунт