Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 43 733
  • 792
  •   1
Отговори
# 420
Макарон, най-добре звънни в лабораторията и ги питай тях. Нали знаеш, че трябва да е точно 4 часа след поставяне на Клексана? Може би трябва да запазиш и час по този повод.

# 421
Не вдигат, така че май ще се разходя до Трета градска в крайна сметка. Тя лекарката натам ме изпрати така или иначе, но исках да си го спестя. Иначе да, знам, че е важно времето, благодаря Simple Smile

# 422
BellAaAa, предварително се извинявам, че те връщам назад във времето ..

ако по време на бременноста сте следили по-изкъсо tsh, кръвна захар и хемоглобин - как се движеха стойностите там?

TSH не сме следили, кръвната захар ми е била винаги под 5, а хемоглобина никога не ми е бил под долна граница, даже напротив, при последната проба се беше покачил на 130.

# 423
  • София
Макарон, нито едно от двете. Изследването се казва
Анти-фактор Ха активност, един ред по-нагоре в списъка.

# 424
  • София
Момичета, може ли в НКБ да се ползва само лабораторията ? Без консултация с Паскалева или друг лекар. Следящата ме АГ ме праща там на Анти Ха, аспи тест и д-димер.
 Наблегна,  че има големи разлики в Анти Ха в Токуда и НКБ, например на една пациентка в Токуда и излезнала стойност 0,10 , а в НКБ 0,26 което е съществено при преоценка на терапията.

# 425
  • София
Може, но трябва да запишеш час за изследванията.

# 426
Здравей ! Достъпа до хематолог. Лаборатория не е свободен. Звьни се звьнеца, отворя мед сестра и тя те допуска с час или обяснение защо си там. След това минава се консултация с професорката или др хематолог, тя ти дава назначени изследвания и по спомен след това се отива да се вземе крьв с бележката , после се минава през Администрация на сьщия час и после на по долния етаж за плащане. След час се врьщаш да си вземеш изследването на лист от Администрация и после с него чакаш пред кабинета на хематолога ако желаеш коментар и коригиране на дозата. Проф Паскалева обикновено те мушва из между часовете като те разпознава по физиономия че си била по рано за изследвания. Това са моите наблюдения. Много е мила иначе.

quote author=huligankata link=topic=1264533.msg42104369#msg42104369 date=1610182110]
Момичета, може ли в НКБ да се ползва само лабораторията ? Без консултация с Паскалева или друг лекар. Следящата ме АГ ме праща там на Анти Ха, аспи тест и д-димер.
 Наблегна,  че има големи разлики в Анти Ха в Токуда и НКБ, например на една пациентка в Токуда и излезнала стойност 0,10 , а в НКБ 0,26 което е съществено при преоценка на терапията.
[/quote]

# 427
В петък бях на изследване там. Звъниш предварително за уговорка. Лабораторията е на 3ия етаж, без свободен достъп. Звъни се на звънеца или се чука настойчиво (защото звънецът не работи) и се надяваш някой да те пусне. Взимат кръв във манипулационната, след което отиваш в 8 стая за регистрация, оттам дават талон за плащане, с който се излиза от сградата и се ходи на касата в Спешното, там се плаща, връщаш се в 8 стая да оставиш бележката за плащането, междувременно чакайки пред всяка стая е минал 1 час и резултатът е готов. Grinning Никак не е удобна организацията, но явно за анти Ха там е най-достоверно.

Понеже анти Ха беше ниско, ми вдигнаха дозата клексан на 0.6 и в понеделник ще ходя пак. Направо нямам търпение...

# 428
Декември като ходих можеше пак да се плаща в същата сграда на касата.

# 429
  • София
Да, в спешното ходиш ако искаш да платиш с карта.

# 430
Mомичета, мога ли да попитам. Каква е цената при вторичния преглед при проф. Паскалева? Пак ли е 70 лв?

# 431
Момичета моля дайте мнение за тези изследвания. На моя приятелка са , много е притеснена. АГ то нищо не е казала и тя не знае , какво ,да мисли . Предстои и втори опит инвитро.

# 432
  • София
Доста мутации има, проблемите са описани отдолу с номерца. Да потърси специалист да й назначи терапия преди следващия опит. Започва се от деня на трансфера. И да премери нивата на витамините Б9 и Б12, при ниски стойности да компенсира още преди забременяване.

# 433
Доста мутации има, проблемите са описани отдолу с номерца. Да потърси специалист да й назначи терапия преди следващия опит. Започва се от деня на трансфера. И да премери нивата на витамините Б9 и Б12, при ниски стойности да компенсира още преди забременяване.

Благодаря много ❣

# 434

И витамин Д също е важен, а в повечето случай е нисък. Тъй че и него да изследва.
Д и Б12 е хубаво да са на горна граница преди забременяване, защото повечето лекари са доволни като са в референтни, но понякога това е много далече от горна граница.

Общи условия

Активация на акаунт