Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 43 687
  • 792
  •   1
Отговори
# 480
Мари, мутациите ти предполагат терапия с НМХ, както са ти изписали лекарите. Веднъж започната терапия не е добре да се спира. АнтиХа или не е излезнало, или има някаква грешка, не може да е 0.00.

Мими, при твоите мутации не е ясно дали е необходима терапия, пусни още изследвания на Фактор 13 и ACE.

Ягодка, започвай си терапията от деня на + тест, след 2 седмици може да е късно.

Здравей и благодаря за отговора! Аз написах само положителните фактори, иначе това е цялото изследване.

# 481
Благодаря ти delisardeli да наистина това ми е резултата и не е актуален .... не е направен прсвилно теста
Докторите ми от Турция изписаха клексан само за 3 месеца след това по преценка на доктор в Англия и както писах един гинеколог NHS не ми предписа инжекциите а явно при моя случай са нужни инжекции
в края на седмицата ще направя нов Анти -ха тест и ще ви пиша
благодаря за вниманието

# 482
Mary Maca нали знаеш, че трябва да си на инжекции, за да правиш анти Ха. Пробата се взима 4 часа след инжекцията, като предходните 3 дни инжекцията трябва да е слагана в същото време.

Аз не знам как ще се оправиш с тия от NHS. Колкото и да съм фен на раждането в Англия, в твоята ситуация бих се прибрала в България.

# 483
И аз не знам как ще се справя със положението тук да бъда честна сега се чудя как ще се снабдя със Клексан и тази сряда съм на Амниоцентеза в Chelsea Westminster hospital остава ми да се моля всичко да мине добре и да се надява, ще ви пиша след като изследвам Анти -ха другата седмица

# 484
Момичета,
С + тест съм от днес, 1ви ден закъснение.
С тромбофилията, хашимото и инсулинова резистентност.
Имам терапия от Русев, интралипид преди овулация, след + тест 8ма седмица и да редувам аспирин протект и фракси/клексан 0.4 през ден.
Въпроса е веднага ли да почвам инжекциите или след визуализация на плоден сак?
Решила съм Вецев да ме следи, но не мога да се свържа.В дните 15-25 пиех аспирин протект, след това през ден.
Имам и терапия за Хашимото, освен всичко да започна хормон 0.25 при бременност и него ли сега или след потвърдителен аг преглед, следи ме Катя Тодорова, и тя не ми отговаря...
Помагайте
              Започвай терапията веднага,спазвай всичко каквото както ти е казано да пиеш.След като отидеш на АГ и ти установи бременност вече той ще ти каже какво и как да продължиш.Важното е да разбира от Тромбофилия,но и да не разбира ще те следи и Хематолог.Честито и пухкав финал пожелавам.❤

# 485
Благодаря ви.
Свързах се с Вецев каза днес да пусна бета ЧХГ, да си направя вливката интралипид и да пия вечер в 18ч аспирин кардио 75 и, че ще започнем и за се "боцкаме" скоро, не приема терапията на Русев, която е през ден.
Спрямо ЧХГ ще се ориентира явно кога да ме прегледа, защото е много рано, 2 дни закъснение, тя и чертата ми вчера не беше мн мн ярка.
С Тодорова не се свързах, но Вецев каза да почвам и хормона, дано се свържа все пак, искам тя да ме следи за щитовидната.

# 486
Момичета, някоя от вас запозната ли е с този пакет в Щерев - FV Leiden (FVL 1691 G>A), FV Liverpool (FV Liv 1250 T>C ),FV Cambrige (FV Cam 1091 G>C), FV Hong Kong (FVHK 1090 A>G), Протромбин (FII 20210 G>A), Инхибатор на плазминогенния активатор (PAI-1 (4G/5G), MTHFR (677 C>T), MTHFR (1298 A>C)?
При мен настана голямо объркване, защото мислех че пускам основен пакет, който е с различни от тези фактори (Фактор V Leiden (R506Q), Протромбин (20210G>A), PAI (4G/5G), MTHFR (677C>T)), а се оказва, че там имало само този въпросния. Не мога да разбера защо вие навсякъде другаде си пускате различни неща, а в Щерев са тези? Някакви други имена на едни същи неща ли са, супер объркана съм.

# 487
Момичета, някоя от вас запозната ли е с този пакет в Щерев - FV Leiden (FVL 1691 G>A), FV Liverpool (FV Liv 1250 T>C ),FV Cambrige (FV Cam 1091 G>C), FV Hong Kong (FVHK 1090 A>G), Протромбин (FII 20210 G>A), Инхибатор на плазминогенния активатор (PAI-1 (4G/5G), MTHFR (677 C>T), MTHFR (1298 A>C)?
При мен настана голямо объркване, защото мислех че пускам основен пакет, който е с различни от тези фактори (Фактор V Leiden (R506Q), Протромбин (20210G>A), PAI (4G/5G), MTHFR (677C>T)), а се оказва, че там имало само този въпросния. Не мога да разбера защо вие навсякъде другаде си пускате различни неща, а в Щерев са тези? Някакви други имена на едни същи неща ли са, супер объркана съм.

Основен пакет е това. Само че тези всичките с FV са различни гени за Фактор 5. На повечето места се пуска само един от тях. На мен например са ми пуснати 3.

# 488
Здравейте дами. Бременна съм в 20гс и 4д и съм на клексан 0.4 (хетерозигот Протромбин 20210 и хетерозигот 4G/5G, хетерозигот MTHFR). Вчера на прегледа АГто каза, че маточните артерии, които изхранват бебето са много разширени и има опасност да прокървя като се съмнява, че кръвта доста ми се е разредила и може дозата на клексана да ми е висока...Насочи ме да пусна Анти Ха и още утре успях да запиша час за консултация и изследване при Паскалева (при нея се следя от началото на бременността). Имах проблеми с кървене от началото на бременността и при първата контрола в 8гс Анти Ха беше 0.6 и намалихме клексана на 0.2, но в 12 гс Анти Ха беше 0.10 и вдигнахме пак дозата на 0.4. В 16гс бях с контакции и АГто ми изписа магнерот и сега ми намали дозата и на магнезият, защото каза, че матката е прекалено спокойна и може и това също да е повлияло на кръвотока...Много ми е притеснено и моля ако някой е бил в подобна ситуация да сподели как са се развили нещата...

# 489
Моля, за коментар на следните изследвания правени за доктор, но не за д-р Паскалева през 1м. и 1 седм.разлика, вторите стойности са от днес, като сега съм на клексан 0.4 от 15 дни, а преди бях на 0.6. Няма тромбофилии.
Д-димер 0.78 / 1.21
аРТТ 29.20 / 31
Фибриноген 4.3 / 4.3
Протромбиново време % 108 / 106
Протромбиново време INR 0.95 / 0.97

# 490
slanceto87 в тази ситуация освен да се развият добре нещата, друго какво да се очаква? Докторът е видял проблема, назначил е нужното изследване. Сега ще видите резултата и ще коригирате ако е необходимо.
Това че има вероятност за нещо, не означава че непременно ще се случи.

-INA-73 не казвате в коя седмица сте, което е важно за резултатите. Аз лично съм на мнение, че по тези изследвания терапия с НМХ не може да се следи, защото те се изменят физиологично от бременността. И като не са ОК резултатите - как се знае от бременността или от терапията не са? За терапията се пуска антиХа и там вече е ясно ОК ли е, не е ли. Също и чести прегледи с доплер.

# 491
slanceto87 в тази ситуация освен да се развият добре нещата, друго какво да се очаква? Докторът е видял проблема, назначил е нужното изследване. Сега ще видите резултата и ще коригирате ако е необходимо.
Това че има вероятност за нещо, не означава че непременно ще се случи.

-INA-73 не казвате в коя седмица сте, което е важно за резултатите. Аз лично съм на мнение, че по тези изследвания терапия с НМХ не може да се следи, защото те се изменят физиологично от бременността. И като не са ОК резултатите - как се знае от бременността или от терапията не са? За терапията се пуска антиХа и там вече е ясно ОК ли е, не е ли. Също и чести прегледи с доплер.

Тези същите изследвания пусках в м.11 и не са много променени сега. Пак не бяха за Паскалева.
От утре започвам 38г.с. И аз мисля, че не може или не е точно, но повечето доктори се опитват да следат и определят терапия  Confused
А така също знаят по-малко от някой препатили жени тук, но това е др.тема. Аз заради секциото се съгласих да намаля дозата, защото кръвотокът е добър, дори е висок на двете артерии в матката, плацентата е нормално калцирана и защото нямам вродена тромбофилия.

* дописано - според единият доктор са ми супер и да не се притеснявам от нямалена доза.
*PrimaVerа* това ми е въпросът - добре ли са колкото и да не са подходящи тези изсл. ?Клексана ми беше изписан заради многото инжекции в началото с прогестерон, които сгъстиха кръвта ми и Паскалева ми го изписа, проследи и вдигна дозата на 0.6.
Предварително ви Благодаря !! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 18:51 от -INA-73

# 492
Момичета, излязоха ми резултатите от изследванията за вродена тромбофилия заради мисед в 8,9г.с. От тях разбирам, че нямам такава и единственото, което е нужно, е да следя витамините Б12, Б6 и Б9, както и да ги пия в метилирани форми (което аз правя много преди изследването, благодарение на форума), така ли е?

Имам час при Русев след 2 седмици, така че ще се консултитрам и с него, но според вас няма да ми бъдат назначени аспирин и кръворазреждащи при бременност, така ли?

# 493
Момичета, излязоха ми резултатите от изследванията за вродена тромбофилия заради мисед в 8,9г.с. От тях разбирам, че нямам такава и единственото, което е нужно, е да следя витамините Б12, Б6 и Б9, както и да ги пия в метилирани форми (което аз правя много преди изследването, благодарение на форума), така ли е?

Имам час при Русев след 2 седмици, така че ще се консултитрам и с него, но според вас няма да ми бъдат назначени аспирин и кръворазреждащи при бременност, така ли?

С оглед на тези резултати няма тромбофилия, но това е основен пакет. Липсват някои от факторите. При мен например мутациите не са в основният пакет.
Иначе за Б групата - да.

# 494
Здравейте,
Моля за съвети, насоки Simple Smile
Накратко 1 кухо яйце, 1 ранен спонтанен, 2 кюртажа, след което установени Хашимото, ИР, НК клетки, тромбофилия, ниско желязо, б6, б12, консултации с К. Тодорова, Русев, Калчев.
Назначени терапии за преди бременност, от декември залена светлина за опити и терапии за при + тест.
В понеделник видях положителен уринарен тест, във вторник кръвен.
Бях направила вливка интралипид преди януарската овулация, направих и във вторник след + теста, запопнах хормон 25 мг и аспирин кардио 75 по препоръка на Вецев с уговорка, че ще почнем и инжекции, но 1во да видим 2рият кръвен тест.
Обаче той беше много малко завишен вчера, а днес взе да пада, започна преди малко и кафяво зацапване и болка в корема ( обаче не само долу ниско, а и по-нагоре).
Според вас биохимична ли е, чхг е 104, дали ще се изчистя сама?
Какво да правя, да поизчакам ли ден, два, Вецев е отпуск?
Дали това, че не започнах с инжекциите е причината, в четвъртък пих и достинекс за висок пролактин, пия седмично по 1/4, както и глюкофаж, но те си бяха в терапията след + тест от Тодорова.
Вецев дали ще се ангажира с мен като небременна?
Много съм притеснена и объркана, извинете ме за многото въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт