Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 43 689
  • 792
  •   1
Отговори
# 465
*PrimaVera*, аз бях на кринон до 15 г.с. след ЗЕТ. Никога не съм имала кървене, скъсена шийка. Интересува ме за какво друго служи в по-късни седмици приема на прогестерон. Аз лично не се чувствам добре - АРРТ ми е под референтни граници, имам бодежи в сърцето, кръвното ми започна да пада отново, а вече минах преди време през кардиолог.

За какво служи, може да каже само лекарят който го е назначил. Не ми се вярва тези неща да са от Кринона. Той е с нищожна доза прогестерон. За да бъдем по-точни 90 мг, което е нищо като количество. Аз в началото на бременността бях на 600-800, а сега съм на 200.
Така че е хубаво да се търсят други причини за тези неща.

# 466
Здравейте, излезнаха резултатите ми от БХС и ме притесни, че Лява маточна артерия PI е със завишена стойност. Имам и висок риск за преекламсия. Някой знае ли стойността на артерията какво означава?

Стойността на маточните артерии показва кръвотока към бебето, ако е резистентна- кръвотока е намален. Трябва да се проследи и ако трябва да се включи терапия- аз съм с резистнестна дясна артерия и на аспирин, който малко подобри нещата. Възможно е да се включат и съдоразширяващи.

# 467
Колкото по-високо е PI (пулсативен индекс) и RI (индекс на резистентност), толкова по-лош е кръвотоът към бебето, най-простичко казано. PI и RI имат различни референтни стойности по седмица, трябва да намаляват плавно с течение на бременността. Основно се гледат средните им стойности, но да кажем ако плацентата е от дясно и дясната артерия е проблемна е по-опасно, отколкото ако срещуположната артерия е засегната.

# 468
  • София
При мен имаше зацапване при всяко намаляване на прогестерона. Тръгнах от 600 вагинално + 2 вида инжекции, спрях го окончателно в 14гс. После в 29гс ми изписаха отново заради скъсяване на шийката.

# 469
Д-р Константинова във Варна препоръчвам. Преглежда в дкц "Св. Марина".

[/b]
Здравейте,
Предстои ни втора инвитро процедура, тъй като първата завърши с БХ, а ЗЕТ без имплантация. Направих консултация с доцент Русев и той назначи имунологични и генетични изследвания. Оказа се, че имам няколко типа тромбофилии- PAI 4G/5G - Хомозигот 4G/4G, ACE - Хомозигот D/D и Factor XIII-хетерозигот. Не мога да се свържа с доцента, но в резултата от имунологията е записано Клексан/Фракси през ден от 0.4. От това, което изчетох, разбрах, че взети заедно тези тромбофилии водят до кумалитивен ефект и трябва лечение. Въпросът ми е дали с хематолог трябва да се консултирам за лечение и може ли да ми препоръчате такъв във Варна. Ако не, ще се обърна към Паскалева или някой от другите от началната страница.
Благодаря!

# 470
Здравейте момичета,
Пиша отчаяна след 2ри мисед аборд. След първия ми направиха изследвания за тромбофилия, които показаха:
PAI-1 4G/5G - хетерозиготен носител 4G/5G
ACE I/D - хомозиготен носител генотип D/D
Не живея в България, но си ги направих там лятото и след това последва консултация по телефона на тена резултатите ми и ми беше казано при следваща бременност още от положителния тест да пия всяка вечер аспирин протект 100мг. Така и направих... но получих леко зацапване в много ранна седмица около 4г.с буквално след теста за бременност и доктора тук а Англия ми го намали на през ден, без включване на други терапии освен прогестеронова, пиех Утрогестан. В 6г.с (както и първият път) ембриона започна да изостава, но още имаше пулс, който до седмица изчезна и отново констатация на мисед.. Сега съм се решила след няколко месеца като се съвземе организма ми пак да ходя по лекари и да изследваме абсолютно всичко друго, като НК клетки, хромозомни аномалии и т.н. Но не ми се чака толкова.. просто не издържам.. не знам какво мислите възможно ли е причината да е в намаления аспирин и липсата на фраксипарин/ клексан? Той ми пусна изследване на съсирването на кръвта, което показа добри стойности около 6тата седмица, но не знам дали  по време на изследването ембриона е бил вече изостанал. Моля, споделете мнения...и знаете ли нещо за тези мутации.
Мерси предварително.

# 471
Съжалявам за случилото се!
Обикновено при загуба в толкова ранна седмица, означава че ембриончето е било дефектно. Не мисля, че причината е в терапията. Стискам палци следващия път да е до финал и то много скоро. Кураж!

# 472
Здравейте  
Живея в Англия и съм в 17г.с след IVF процедура в Турция. Имам генетични изследвания от Бг които предоставих на докторите в Турция по тяхна преценка още от началото съм на Клексан 0.4 всеки ден и АП вечер 100мг други доктори в бг не съм посетила поради ситуацията в момента а тук чрез държавна болница е мн трудно Гинеколога от държавна болница прецени че нямам нужда да продължа с Клексан 0.4 и не ми предписа тъй като не съм рискув пациент за тях явно . Гинеколога при който ходя на частно казва че трябва да продължа с Клексан 0.4 до края
след няколко дни ще повторя Анти -Ха изследване но междувременно Много моля   Момичета да разгледате моите изследвания и да коментирате тъй като ужасно много съм объркана от различни мнения и реално според тях аз имам или нямам Тромбофилия вече не знам Благодаря ви  Според първият Док . който имам от Лаб Геника  пише Хетерозиготен генотип 4G/5G za PAi
хетерозиготен носител на Val 34 Leu (F13 ) При генотип Т/Т за 677С>Tможе да се наблюдава синтезиране на MTHFR 60/70%
аз използвам Неофолик мета но това отново е благодарение на вас момичета налага се да се уча от вас защото тук е голям проблем с консултациите  Благодаря

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 10:32 от Mary Maca

# 473
Мари, според мен си за терапия с клексан/ фраскипарин- имаш 3 мутации от тези на снимката+ PAI 4G/5G, даже и на аспирин трябва да си заради риска от прееклампсия. Слагаш ли го в момента? Пускала ли си анти-ха, защото тук не го виждам?

# 474
благодаря
да аз вземам Аспирин 100 мг всяка вечер а за Анти-ха пусках преди две седмици но резултата е неактуален мисля тъй като Гинеколога частния първо не ми каза за него аз си го пуснах  след като прочетох за това и естествено питах доктора и той ми каза деня преди теста да не си бия инжекция и така и напрачвих по късно четох и от другата група за Фраксипсрин и Клексан ми казаха да пусна Анти ха 4 часа след инжекция и след няколко дни ще го пусна отново. Поради тези мнения на моите доктори тук се притеснявам да не се случи грешка и да загубя бебето на този етап проблем е и Клексана и за намиране като цяло

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 11:46 от Mary Maca

# 475
Момичета,
С + тест съм от днес, 1ви ден закъснение.
С тромбофилията, хашимото и инсулинова резистентност.
Имам терапия от Русев, интралипид преди овулация, след + тест 8ма седмица и да редувам аспирин протект и фракси/клексан 0.4 през ден.
Въпроса е веднага ли да почвам инжекциите или след визуализация на плоден сак?
Решила съм Вецев да ме следи, но не мога да се свържа.В дните 15-25 пиех аспирин протект, след това през ден.
Имам и терапия за Хашимото, освен всичко да започна хормон 0.25 при бременност и него ли сега или след потвърдителен аг преглед, следи ме Катя Тодорова, и тя не ми отговаря...
Помагайте

# 476
благодаря
да аз вземам Аспирин 100 мг всяка вечер а за Анти-ха пусках преди две седмици но резултата е неактуален мисля тъй като Гинеколога частния първо не ми каза за него аз си го пуснах  след като прочетох за това и естествено питах доктора и той ми каза деня преди теста да не си бия инжекция и така и напрачвих по късно четох и от другата група за Фраксипсрин и Клексан ми казаха да пусна Анти ха 4 часа след инжекция и след няколко дни ще го пусна отново. Поради тези мнения на моите доктори тук се притеснявам да не се случи грешка и да загубя бебето на този етап проблем е и Клексана и за намиране като цяло

Здравей Mary,

И аз пуснах подобен въпрос като твоя два коментара назад. Позволявам си да коментирам твоя, защото видях къде си си правила изследванията и ми стана ясно, при кой доктор в Англия си, тъй като и аз съм при него, но моята бременност не свърши добре. Не мога да съм на 100% сигурна какво се случи, проблем в лечението или нещо друго, което трябва да изследвам. Моето 6то чувство обаче  ми подсказва, че този доктор не ми направи всички нужни изследвания и съответно правилното лечение. Един съвет от мен, ако имаш възможност прибери се... в България поне докато стане време за раждане. В Англия ... няма да срещнеш нито подкрепа и заинтересованост от NHS, нито много добър специалист в лицето на Дамянов. Пожелавам ти късмет от все сърце!

# 477
Здравей
благодаря за отговора и съвета съжалявам за това което ти се е случило. Да за същия доктор става въпрос .... а по отношение на NHS си права също аз също никак не се чувствам спокойна и някак нямам доверие на докторите които ме следят в момента чувствам се на произвола и затова писах тук ако не е  проблем бих желала да ти  пиша на лично ако може

# 478
Здравей
благодаря за отговора и съвета съжалявам за това което ти се е случило. Да за същия доктор става въпрос .... а по отношение на NHS си права също аз също никак не се чувствам спокойна и някак нямам доверие на докторите които ме следят в момента чувствам се на произвола и затова писах тук ако не е  проблем бих желала да ти  пиша на лично ако може

Mary,
Напълно те разбирам, аз изпитвам това чувство от година ... след като се сблъсках с тях. Разбира се, че може стига да съм полезна с нещо. Аз съм нова в бг мама и не съм наясно с всичките опции тук, но ако можеш да ми пишеш налично насреща съм Simple Smile

# 479
  • София
Мари, мутациите ти предполагат терапия с НМХ, както са ти изписали лекарите. Веднъж започната терапия не е добре да се спира. АнтиХа или не е излезнало, или има някаква грешка, не може да е 0.00.

Мими, при твоите мутации не е ясно дали е необходима терапия, пусни още изследвания на Фактор 13 и ACE.

Ягодка, започвай си терапията от деня на + тест, след 2 седмици може да е късно.

Общи условия

Активация на акаунт